tiistai 6. marraskuuta 2018

Lomalla Nizzassa

Emäntä kävi kissablogeja aktiivisesti lukevan kaverinsa kanssa lomasella Ranskassa Nizzan ympäristössä. Alueelta löytyy paljon nähtävää (Nizzan erityisistä kissakohteista tulee erillinen postaus). Sadoista kuvista valitsin tiukasti vain rajatun määrän, joita saattaa olla jokunen vieläkin liikaa, mutta kelatkaa eteenpäin 😁
Tämä kissa valvoi kotinsa pyykkien kuivausta. Kuva otettu hotellimme parvekkeelta.
 Nizzassa on monta kaunista kohdetta. Yllä näkymä rantapromenaadilta merelle. Alla vanhan kaupungin vieressä olevan kukkulan vesiputous. Myös tämän postauksen ensimmäinen kuva on otettu kukkulalta.
Liikuimme paljon julkisilla ympäristössä. Kuvissa yllä ja alla olemme Villa Ephrussi de Rothschildissä ja sen hienossa puutarhassa soivine suihkulähteineen.
kukalla on kokoa
Rothschildin Tearoomissa nautimme herkulliset (ja kalliit) leivokset ennen bussimatkaa takaisin kaupunkiin.
Junalla piipahdimme Italian rajakaupungissa, sillä en ollut koskaan ennen käynyt Italiassa ja halusin päästä siellä käymään. Ventimiglian perjantaisilla markkinoilla (yllä) oli tavaraa ja kauppahallissa (alla) värikkäitä hedelmiä.
Samalla junareissulla lisäsin vielä yhden maan listaani; Monacon. Siellä oli hienoja hienompia aluksia ja autoja.
Viimeinen retkemme oli Ezen vuoristokylään. Yllätys oli suuri, kun bussipysäkille saapui bussi, jonka etuosassa matkusti kissa! Matka kohteeseemme oli minusta aivan liian lyhyt kissan ansiosta.
Eze on todella nätti vanha kaupunki kapeine kujineen ja nähtävyyksineen.
Kukkulalta alas merelle on upea näkymä.
Arvatkaa ketkä kipaisivat kukkulan alas kivistä, mutkittelevaa ja jyrkkää polkua meren rantaan.. Eihän siinä mennytkään kuin 70 minuuttia ja alhaalla jalat vain tärisivät rasituksesta. No olipa kokemus 😁
Lomanen meni nopeasti, mutta ehkä näillä muistoilla jaksaa taas hetken tätä kotimaan pimeyttä.

18 kommenttia:

 1. Ei voi sanoa kuin vau ;)

  VastaaPoista
 2. Komeet on maisemat ja taatusti oli ihana tauko syksyyn.

  VastaaPoista
 3. Ihana reissu varmasti, aurinkoa riitti! Tai ehkä ei koko ajan... äitini asuu noissa maisemissa ja kertoi jokin aika sitten rankkasateista ja tulvista, joiden takia esim. hänen lentokenttäbussinsa oli kaksi tuntia myöhässä, kun puita oli romahtanut tielle ylempänä kukkuloiden juurilla, mistä bussi tuli.
  Ihanat tutut maisemat siis! Joskus nuorena oleilin paljon Rivieralla, Ventimiglian perjantaimarkkinat niin tutut :-) Ja menimme ystävättäreni kanssa junalla Ezeen, kyllä, junalla... siis justiin sinne alas Eze-sur-meriin :-D Emme tajunneet... siellä oli sitten pieni metallikyltti, jossa luki "Eze village" ja lähdimme sitä pitkin. Emme tajunneet ennen kuin jonkin ajan päästä, että tässä menee nyt hieman enemmän aikaa kuin kymmenen minuuttia. Puolitoista tuntia myöhemmin olimme ylhäällä. Ja koska meillä oli menopaluuliput, kapusimme päivän päätteeksi vielä sen polun alas rantaan :-DDD Nuorena jaksaa, vai mitä ;-)
  Ihanaa, että näit kissojakin! Söpö bussikissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko oli itse asiassa harvinaisuus. Enimmäkseen oli pilvessä ja sateenvarjo oli aina mukana (tarvettakin oli).

   Sinulle noin tuttua aluetta! Huh huh ylös kiipeäminen Ezeen ja vielä takaisin tulo; en jaksaisi vaan ostaisin kyllä uuden lipun kissabussiin ;)

   Poista
 4. Me oltiin samoissa maisemissa kuukausi sitten. Aurinkoa näytti kuvista päätellen vielä riittävän. Kolmas kerta oli meillä siellä käydä ja vielä jäi kiinnostavia paikkoja tutkimatta. Me ei tällä kertaa kissoja nähty, koiria siitäkin edestä mm. lenkkeilemässä Promenas des Anglesilla. Mieletön säkä teillä kun satuitte kissabussin kyytiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun Tuuren ja Oskarin äippä kommentoit! Selvästi tykkäätte paikasta :D Kissabussi oli huippu! Muista katsoa seuraavan postauksen kissavinkit :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Vanha kaupunki kukkulalla on erityisen hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkulan maisemat olivat joka suuntaan niin hienot! Vuorille katsoessa näkyi jopa lumihuippuja!

   Poista
 6. Ihania kuvia - tuli tehtyä virtuaalimatka tässä itsekin! :) Me ollaan käyty kerran Nizzassa ja Monacossa, mutta ei törmätty valitettavasti tuohon bussikisuun. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bussikisu ei tietenkään ehdi jokaiseen bussiin 😉

   Poista
 7. Kiitos kuvista, oli tosi kiva päästä lomalle teidän kanssa :) . Ja että Sailan hoodeja noi, enpä tiennyt !

  VastaaPoista
 8. Ihania lomailukuvia! Joskus kymmenisen vuotta sitten menin junalla samoja seutuja ja Nizza oli kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junalla on kätevä liikkua tuolla ja maisemat ovat hienot :)

   Poista