torstai 23. huhtikuuta 2015

Ananassimaa ja gerbiilit yhdessä

Vappu lähestyy ja on siman aika. Itse olen kokenut sitruunasiman "liian työlääksi" ja sitähän on tarjolla / ostettavana kaikkialla. Nyt olen tehnyt jo useana vuonna Vapuksi ananassimaa ja jaan teille ohjeen, jotta voitte ostaa kaupasta ananaspurkin ja tehdä itse simaa viikonloppuna!
Kauppalistaan sokeria (250g), fariinisokeria (250g), pieni purkki ananaspaloja ja nokare hiivaa.

Kiehauta 4 litraa vettä (minun neljän litran kattilassa tarkoittaa vähän vajaata, jotta voin lisätä siihen ainekset). 
Sekoita joukkoon ja sokerit (250 g sokeria ja 250 g fariinisokeria) ja pieni ananaspurkki.
 Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon noin 1/4 tl hiivaa.
 Anna käydä tämän jälkeen huoneenlämmössä 12-24 tuntia (ps. kansi päälle, jos ei halua kissankarvoja mausteeksi).

Siivilöi
ja pullota sima.
Laita pulloihin muutama rusina (jos kaapista löytyy) ja sulje pullot.
Anna ananassiman kypsyä 3-4 vuorokautta viileässä ja nauti!

Gerbiileiltä sellaiset terveiset, että yhdistin tytöt yhteen, kun elämä näytti tasaantuvan. Nyt Tea ja Valko nukkuvat yhdessä ja pesevät toisiaan sulassa sovussa. Ja Valko pitää huolta vielä hieman väsyneestä Teasta.
Tässä kuva Tean parantuvasta hännästä:
Toivottavasti yhteiselämä pysyy sopuisana, niin kaikki olisivat onnellisia!

18 kommenttia:

  1. Toivottavasti tyttöjen kahnaukset ovat ohi!
    Hmm, ananassimaa! Voisi olla hyvää. En ole hirmuinen ananaksen ystävä, mutta maistuuko tuo kauheasti ananakselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maistu juuri ananakselta. Ananassimassa ei ole niin "terävämaku" kuin sitruunasta vaan "pehmeämpi" maku.

      Poista
  2. Ananassimaa! Enpä oo koskaan edes ajatellut että sen sitruunan vois korvata jollakin :o Tää menee ehdottomasti kokeiluun :)

    Noniin gerbut, sitten ollaan nätisti siellä ettei tarvi enää erottaa, yhteiselämä on paljon kivempaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Yhteiselämä tuntuu sujuvan kivasti.

      Poista
  3. Herttaiselta näyttää tyttöjen elo ♥
    Ikinä en ole simaa tehnyt, olen vain nautiskellut muiden tekeleitä. Kaupan simoissa on hirvittäviä eroja, yksikään niistä ei maistu aidolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa olen pohtinut; miten ne saa tehtaassa saman nimen alle niin montaa eri makua?

      Poista
  4. Meillä on ihan perinteistä sitruunasimaa tulossa, mutta voisi kyllä kokeilla ananaksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananassima on minusta kivaa vaihtelua muualla tarjottuihin :)

      Poista
  5. Uu simaa, en oo kyllä koskaan tehnyt mutta munkkeja olen, ne on parempia kuin sima ;---) Kiva, että gerbuuleilla menee hyvin keskenään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkit, nam! Gerbiilit ovat nyt kuin paita ja peppu.

      Poista
  6. Ananassimaa pitää tehdä kun en ole ennen tehnyt ja kuulostaa jännältä... Kiitos ohjeesta, kerron sitte tykkäsinkö.
    Kiva nähdä, että pikkuiset viihtyvät taas keskenään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilepa tehdä ja kerro tykkäsitkö! Kovin tuntuu yhteiselo suloiselta.

      Poista
  7. Kiitos simaohjeesta. Tarpeeksi helpolta kuulostaa minullekin.
    Oi kun mukavaa että tytöt ovat taas alkaneet viihtymään yhdessä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt Sude tekemään simaa! Ei ole montaa työvaihetta. Se pullottaminen on haasteellisin vaihe, kun pitää osua pulloon ;)

      Poista
  8. Täällä ollaan tassut ja peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman päivän erotus taisi tehdä tytöille hyvää, kun nyt ollaan niin kavereita ja pestään toisiansa.

      Poista
  9. Oi kuinka hienoa kuulla, että yhteiselo on ruvennut taas luistamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ihana katsella, kun erimielisyydet on anteeksi annettu ja unohdettu :)

      Poista