torstai 13. marraskuuta 2014

Janottaa

Kun janottaa, pitää juoda. Max on meillä veden suurkuluttaja.
Emäntä lahjoitti ainoan laatu lasiastiansa kissoille juomakipoksi. Monta vuottahan se ehti seistäkin kaapin perukoilla. Ja varsinkin Max on tykännyt.
Mutta Pepsi yllätti tässä yhtenä päivänä. Se on saanut selvästi vaikutteita blogimaailmasta, sillä siellä olen nähnyt muutaman tällaisen juomatavan:
Koskaan ennen en ole nähnyt neidin juovan tassunsa avulla. Eli kyllä meillä kissatkin lukee blogeja; tiedoksi sille epäilijälle, joka luulee vain emännän kissablogeja lukevan :-D

38 kommenttia:

 1. Teilläpä onkin hieno vesikippo... Pena juo mieluiten vesilähteestä tai tiskialtaan pohjalta, mutta kyllä kipossakin lilluva vesi kelpaa jos ei viitsi kävellä lähteelle tai tiskialtaalle asti. Tuota tassun kautta juomista en ole vielä täällä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena ei ole lukenut vielä tarpeeksi blogeja ;-) Kyllä sekin pian haluaa hienon vesikulhon.

   Poista
 2. Meillä oli joskus ihan vain normaali vesikuppi mutta Ruffe pienestä pitäen aina kaatoi sen joka yö niin että vedet lilluivat lattialla monia tunteja.. Sitten ostettiin semmoinen kuppi joka on tehty sitä varten ettei vedet loisku, kovasti edelleen yrittävät kaivaa kuppia ja loiskuttaa vedet lattioille, mutta onneksi eivät enään saa aikaiseksi vesivahinkoja.. Coco ei muuten tehnyt tätä pentuna kun hän asui äitini luona erossa ruffesta (giardian syy) mutta hetikun pojat yhditettiin alkoi Cocokin kuppia kaivelemaan, hassua miten kisut matkii toisiaan :) Meillä jos olisi tuommoinen kallis kuppi niin menisi varmaan rikki aika äkkiä... Tässä vielä linkki meidän kuppiin jos kiinnostaa https://animail.fi/dogman-skvalpskal-med-lock-1-8-l.html :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitäisi ostaa tuo, pari viikkoa sitten huomasin miten laminaatti on jo alkanut vähän repsottaa, joten kissat kuppeineen siirtyi suihkuun. Eikö siinä ihan oikeasti saa vesiä kaiveltua ulos? Muuta kuin kuppi kaatamalla :D

   Poista
  2. Teilläpä on vauhdikasta veden juontia :-D

   Poista
  3. Ei oo kumpikaan ikinä saanut tuolta pois vettä kun kaapivat vain tuota reunusta. Joskus kuppi on liikkunut metrin pois paikaltaan mutta vesi on pysynyt visusti sisässä!! Suosittelen siis syvästi tätä kuppia :---) Ei laminaatit ja parketit mene enää enempää kuprulle!

   Poista
 3. Oi oi. Helmi aikanaan arvosti jalallisia juoma-astioita kovasti, myös mariskoolia. Sulo sen sijaan ei niistä piittaa. Vettä juodaan isosta astiasta.

  VastaaPoista
 4. Hei, meillä onkin samanlainen vesikippo, mutta punaisena! Me omittiin se ittelle juomakipoksi kerran, kun se oli keittiön pöydällä juhlien jälkeen yhden kelluvan kukan maljakkona. Alettiin juoda siitä, kukasta huolimatta. Niin saatiin se sit omaksi kipoksi. Kyllä kissa tietää mistä on paras juoda. Kukkaisvettä! terveisin Mimmi ja Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Siitä on tosi kiva juoda. Tuntee itsensä samalla kuningattareksi :-)

   Poista
 5. Meillä syödää ja juodaan myös tassujen kautta :D en vain ole saanut napattua talteen yhtää kuvaa :S juostaan karkuun heti kun yritän:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syömistä tassuilla me ei ollakaan vielä kokeiltu.. Tykkäisiköhän henkilökunta siivota :-D

   Poista
 6. Mä kyllä tiesin, että Pepsi ja Max lukee blogeja, ne on mulle kommentoineetkin ;) Meillä on muuten ihan samis vesikippo Gebsulla, isoveikat joskus sitä vähän kans lainaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on me kommentoitu sinulle. Ihan vaan varuiksi asiaa pitää täsmentää, ettei joku luule että ihmiset täällä vastailee ;-)

   Poista
 7. Nyt se taas herää täti-ihmisessä, se suunnaton kateuden tunne ;) Mäkin tahotisin, että meidän kaverit elelisivät niin että mäkin voisin mutta ei uskalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäpä lähti terveiset tänään postin mukana sinne kavereillemme!

   Poista
  2. Voi kiitos kovasti, nyt alan ahdistelemaan meidän postitätiä ;)

   Poista
 8. Meillä juotiin tassulla muutamaan kertaan akvariosta. :D Kissat tykkää maata akvaarion kannen päällä, jossa on ruokinta-aukko, josta työnnetään tassu sisään ja kurotetaan veden pintaan, sitten nuollaan sitä (olevinaan) herkullista vettä tassusta. Tämän teki vieläpä Rölli ja oltiin aivan ihmeissämme, että miksi se noin tekee, koska se ei todellakaan pidä vedestä. No syykin selvisi pian, Rosa oli kuopsuttanut vesikupin tyhjäksi.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akvaariovesi on hyvää. Meillä oli aiemmin akvaario ja silloin joskus maisteltiin niiden vettä.

   Poista
 9. Meillä yksi kissoista tyhjentää mun piimälasit. Yläosan nuolee ja minne ei yllä nuolemaan, se puhdistetaan tassun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Piimää me ei olla maistettukaan. Max tosin ei saa mitään maitotuotteita, mutta minä tykkään kovasti maidosta.

   Poista
 10. Mä syön joskus tassulla kun ei oo varma onko ruoka hyvää, mutta juon nätisti, Vaan meidän Olga juo kupin reunaa vasten nuoleskellen niin että vesi roiskuu pitkin pöytää; se on hassua - ei ollenkaan siistiä.
  t. Sofi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siisteys on puoli ruokaa - tai vettä ainakin minusta.

   Poista
 11. Joo se on niin, että juomakipot kissojen mukaan. Mariskooli on tyylikäs ja ainahan voi tassulla avittaa. Tuo tassulla kokeilu niin juomisessa kuin syömisessä on täällä meillä hyvinkin tuttu juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Minä en kyllä yleensä avita tassulla, tuokin oli vain kokeilu, johon heti kamera osui paikalle.

   Poista
 12. Juoma-asiat ovat näköjään varsin ajankohtaisia. Naukulassa kun oli sama aihe. Ja just tällä viikolla meidän rouvat saivat täsmälleen samanlaisen juomakupin: mariskoolin olohuoneen sohvapöydälle. Molemmat ovat hyväksyneet uuden juomakupin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sen pitää olla aito mariskooli. Meillä on myös feikki, mutta me EI juoda siitä!

   Poista
 13. Meillä ei oo mariskoolia... kissaparkojen pakko juoda Arabian tai Iittalan kupeista, tai tyytyä jopa hanaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei Arabian ja Iittalan kupitkaan varmaankaan huonoja ole.. Ja Harmaa on mestari juomaan hanasta - taatusti ei ole liian pitkään seisonutta vettä!

   Poista
 14. Ihan MAHTAVA juttu, toi on hyvä vesikippo! Me tassutetaan teitä, onneksi olkoon!
  - Pipsu, vasentassuinen juoja ja Miiru, molempitassuinen lipittäjä -

  VastaaPoista
 15. Taisipa olla Naukulan Helmi, jonka ensi kertaa näin Iittalan maljasta juovan. Hienot on astiat teillä Pepsi ja Max. Eipä ihme että maistuu hyvältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on tuosta paljon parempaa kuin muista vesikipoista!

   Poista
 16. Epistä! Meidän mamma ei mariskooleistaan luovu. Pitää tiukasti kaapissa. Me joudutaan juomaan semmosista peltisistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne peltisetkään ole huonoja.. Mutta jos mariskoolissa on vettä juodaan ennemmin siitä.

   Poista