keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Tassulinnan ulkohäkki + muista ilmoittautua

Pepsi ja Max:

Olemme joskus kertoneet minkälainen ulkohäkki meillä on, mutta ajattelimme kerrata ja kertoa siitä yksittäis/yksityiskohtia.
Ensinnäkin se on toooosi kiva! Tiedämme että joillakin kissoilla on paljon isompia ja hienompia, mutta meistä tämäkin on kiva!
Mehän kuljetaan häkkiin niinkuin ikkunasta. Kulmaikkunasta on uloin ikkuna otettu irti ja siinä on jäljellä enää sisemmät kaksi lasia. Talvella nekin pitävät tosi hyvin lämmön, kun ikkuna on kiinni. Ja  kun se on auki, niin uloimman ikkunan tilalla oleva 6 mm vanerikin estää pakkasen tulemasta ihan heti sisälle. Se vaneri on kiinni tuollaisilla listoilla ympäriinsä. Ja siinä on kissanluukku meitä varten.
Kissanluukun alla on emännän käsityöpalli, niin meidän on helpompi kulkea luukusta. Max kulkee kymmeniä kertoja päivässä luukusta edestakaisin. Pepsi taas käy vain muutaman piiiitkän käynnin ulkohäkissä.
Sen luukun toisella puolella on tuollainen "salakäytävä" joka on salaojaremontissa jäänyt tarkistuskaivonputki. Putken halkaisija on juuri sopiva meille (reilu 30cm). Putken päässä häämöttäkin meidän häkki.
Häkki on koirien ulkohäkki, jonka päälle on laitettu kanaverkkoa tms ja pari remonttilevyä (jotta sateellakin voidaan käyttää osaa häkistä). Se häkki on nostettu puuterassin päälle, koska ensin kokeiltu maapohja toi 1. emännästä liikaa hiekkaa lattioille 2. Max käytti sitä ulkovessana 3. kuka sen ruohon sieltä leikkaa? Häkissä meillä on kesällä sisusteena tuollainen vanha muovijakkara, jotta päästään paremmin hyppäämään putkeen. Sitten siellä on tuollainen pikkumökki, joka on aika vähällä käytöllä, toisin kuin iso oksa,
 siitä Pepsin lempipuusta, joka kaadettiin viime kesänä.  Pepsi teroittaa joka päivä kyntensä siinä oksassa
Ja sitten löytyy häkistä vielä lauta, jonka päältä on hyvä tarkkailla ympäristöä ja ottaa vaikka pienet torkut lämpimässä puoliauringossa.

Ihanaa kissanelämää! Voiko päivän enää paremmin viettääkään..

- Pepsi ja Max

Loppuun muistutus että muista ilmoittautua kissabloggareiden Kissakahvila tapaamiseen, joka on sunnuntaina 3.7.2016 Helsingissä! Vielä on muutamia paikkoja auki! Lisätietoja ja ilmoittaumisohjeet löydät täältä.  - emäntä

42 kommenttia:

 1. Oi, onpa upea! Hieno tuo käytävä ja kaikki. Pepsi näyttää käytävän päässä ihan Bond-salaiselta-agentilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän olen kuningatar, joka hiippailen ja yllätän palveluskunnan. Olen siis agentti! - Pepsi

   Poista
 2. Me ollaan kyl niin kateellisia tuollaisesta häkkimahdollisuudesta!
  - Cru ja Chapi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta teillä on partsi! Eiks sekin ole kiva? - Pepsi ja Max

   Poista
 3. Ihan mahtava tuo teidän häkki! Tuo oksa on varmasti tosi kiva! - Peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oksa on jo ihan kulunut, kun siitä tykkään niiin kovasti! - Pepsi

   Poista
 4. Todella hieno kissala! Kiva, kun pääsee vapaasti kulkemaan. Ei tarvitse palvelijoiden apua, kuten täällä.
  -Manni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siitä mitään tulisi jos meidän palveluskuntaa pitäisi aina pyytää kuljettamaan: ne on niin laiskoja! - Pepsi ja Max

   Poista
 5. Teillä on tosi kiva häkki! Jännä kulkuputki ja lempipuun oksa, wau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkuputkessa on joskus onkkelmia, kun siihen ei mahdu kuin yksi kissa kerrallaan - Pepsi ja Max

   Poista
 6. Vau, onpa teillä upea ulkotarha! Varsinkin tuo sisään-ja uloskäynti putki on hieno! Myös tuo oksa on upean näköinen :O!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä tykätään tästä kovasti. Lämpinä iltoina ei maltettaisi tulla ollenkaan sisälle. Putkessa on kuningattarella (Pepsillä) etuajo-oikeus - Pepsi ja Max

   Poista
 7. Tosi hieno ulkotarha, meiän pojat on ihan kadeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä pitäisi olla ainakin leveämpi putki ehkä.. Mutta onhan teillä partsi! - Pepsi ja Max

   Poista
 8. IHANA HÄKKI. Voi että nyt nyyhkis!

  terve
  Ilona ja Zetor

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää tulla meille kylään ja testaamaan! - Pepsi ja Max

   Poista
 9. Näppärän näköinen ulkotarha! Mie oon kans miettinyt, että mahtaa maapohjaiset olla vähän epäkäytännöllisiä, kun ei ruohonleikkuri mahdu häkkiin ruohoa harventamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todettiin tosiaan ettei maapohjainen ainakaan meillä toimi :)

   Poista
 10. Hieno tarha. Täälläkin haaveillaan ulkotarhasta, mutta vielä ei ole oikein sopivaa paikkaa löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on se paikan löytäminen melkeinpä vaikeinta, mutta tuo on kyllä nyt tosi hyvä kohta niin kissojen kuin ihmisten puolesta!

   Poista
 11. Kyllä vain, häkki on oikein hieno ja varmasti teille tosi mieluinen paikka.
  Tuo lauta on varmasti oiva paikka köllötellä ja tarkkailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lauta on Pepsin ehdoton suosikki. Eipä se juuri lattiaa koskaan kulje - puunrunkoa kulkee laudalle ja takaisin ja siitä hyppää jakkaralle sisään mennessään :)

   Poista
 12. Todella hieno toi teidän ulkohäkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä tykätään siitä, vaikka ihmiset eivät ole saaneet parempaa kattoa aikaan. - Pepsi ja Max

   Poista
 13. Ulkotarha on ulkotarha kokoon ja sisältöön katsomatta ja tuo taatusti onnea asukkailleen. ♥ Ihana sisäänkäynti teidän häkissä ja kivasti otettu uusiokäyttöön elementtejä. :) Voi kunpa meilläkin olisi tarha, jossa kisut pääsisivät kunnolla nuuskimaan luonnon tuoksuja ja ihmettelemään sen elämää. ♥ Mahtava liikuntamuoto myös, jos kisut käyvät häkissä useita kertoja päivässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuntamuoto tosiaankin :D Ainakin Maxille. Koskaan ei tiedä onko Max sisällä vai ulkona - tilanne vaihtuu varmaan sata kertaa päivässä :D - emäntä

   Poista
 14. Onpa tosi fiksusti rakennettu teidän ulkoilualue! Putkesta vaan ja päivänvalo tai yönkajo on nenän edessä :) Ja vielä katettuna, ettei tarvitse varpaitaan sotkea märässä nurmikossa! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmiten päivänvalo tai ainakin aamunkajo. Päästävät meidät huonosti pimeällä ulos - höh! Kyllähän me siellä nähtäisiin! - Pepsi ja Max

   Poista
 15. Teillä on mahtavan hieno tarha ja kulkusysteemi. Elämä on kohdillaan kun tunnelin päässä näkyy aina valoa :)

  VastaaPoista
 16. Tosi kätevän oloinen ulkoilutarha ja hieno tuo sinne johtava tunneli myöskin! Tällainen mekin kyllä haluttais, jos joskus saadaan oma piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä kiva ja kyllä me siellä kahdestaan (useimmiten) mahdutaan olemaan - Pepsi ja Max

   Poista
 17. Kyllä teillä on sitten osaavat ja ajattelevat emäntä ja isäntä:)

  VastaaPoista
 18. On se kyllä hieno ja tosi kätevä! Kateusmittari justiinsa värähti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kyllä tykätään, vaikka ollaan kateellisia hiukan vielä hienommista - Pepsi ja Max

   Poista
 19. Onpa hyvä postaus ja hieno ulkotarha! Meille on ollut suunnitteilla ulkotarha myös mutta ei ole tekijää ja arvelinkin voisiko teidän tarha olla Hong Kongista ostettu ja se pienempi koko? Seuraava kysymys onkin tuosta katosta eli mitä siihen on käytetty ja kuinka se on kiinnitetty? Kulkuväylä on tosi nerokas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän on ostettu muistaakseni Savenmaalta (verkkokaupasta). Katossa on katiskaverkkoa ja kiinnitetty rautalangalla kehikkoon. Vanerilevy on nostettu päälle sateensuojaksi :)

   Poista
  2. Aikeissa hankkia samanlaisen aitauksen, mutta verkon silmäkoko (7 cm) arveluttaa. Aikuisia maatiaisia kaikki, mutta yksi uteliain varmaan yrittäisi päänsä verkon läpi tunkea. :-) Ihmettelisin kyllä, jos siitä koko kissa mahtuisi. Hyvä ja edullinen ratkaisu kyllä.

   Poista
  3. Pepsi on joskus saanut päänsä läpi työnnettyä, mutta vetänyt sitten takaisin. Ei siitä koko kroppa pääse menemään kuitenkaan :)

   Poista