maanantai 20. helmikuuta 2017

Ei uuni lämmitä itsekseen

Max:

Oletteko ajatelleet hyvät kissakaverit, ettei lämpö tule itsekseen uunista lämmittämään meitä? Olen tutustunut nyt siihen mitä se vaatii ja kerron teillekin tutkimuksistani.
Ensin emäntä menee ulos puuladolle.
Se noutaa sieltä kuivuneita halkoja. Meidän emäntä tekee kuorman kottikärryyn, jossa on isännän tekemä teline, että puita saa helposti isomman määrän mukaansa.
Sitten puukuorma kärrätään takaovelle. Minä näytän kuvassa kuvassa tietä. Tässä asiassa kissalla on syytä olla palvelija, sillä puut ovat aika isoja ja raskaita!
Normaalisti tässä vaiheessa emäntä työntää sisään tuomansa halot uuniin, mutta tänään tapahtuikin tässä urakassa mutka 🙀 Tassulinnaan tuli mies tummissa vaatteissa ja touhusi uunin kanssa (moikkasi se meitäkin, oli siis ihan kunnon työmies).
Sitten se kiipesi meidän katolle!! Sinne ihan ylös. Pepsi seurasi tornin ikkunasta mitä siellä oikein tapahtuu..
Ja minä ihmettelin alhaalla uunilla, miksi sieltä uunin yläpuolelta kuuluu kummaa kolinaa. Ei kai se mies yritä piipusta sisälle? On meillä ovikin!
Sitten se mies lähti ja emäntä palasi normaaliin työhönsä uunin kanssa. Se sytytti tuomansa halot ja uuni tuntui vetävän mahdottoman hyvin. Kai se mies teki sille jotain? Nyt minä lämmittelen ihanassa loimussa uudella lempipaikallani, jonka emäntä teki minulle viikko sitten 😺 Ai mikä tämä on?
Tämä on emännän entisestä villapaidasta ja vanhasta tyynystä tehty peti minulle (yksi malliohje). Tässä on ihana nukkua, kun tuoksutkin ovat tutut eivätkä kaupan hajuja.
Kyllä minun nauttimiseeni uunin ääressä saa palvelija tänään täydet pisteet!

30 kommenttia:

 1. Mä tiiän! Se oli varmaan sellanen pieni nokipoika! Meidän ihminen joskus lauleskelee sellasta laulua, missä se nokipoika yrittää tunkee sinne uunin piippuun tai jotain. Meidän uunissa ei kyl lämmitetä puita ikinä, ihmisen ruokaa vaan...
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kaksi uunia, toisessa on ruokaa ja toisessa puita. Mutta se nokipoika ei ole ruoan perään.. :D - Max

   Poista
 2. Meillä puut tulee vaan ovesta sisälle, ihan noin vaan. Ei me olla tiedetty, et ne tulee jostain tuommoisesta... Mutta sun kanssa Max ollaan ihan samaa mieltä: kissan paras paikka on valkian liki!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pitää käydä tutustumassa mistä se puut tulee tytöt! - Max

   Poista
 3. Oi Max, sinähän se siellä puukuorman päällä kiipeilet.
  Kyllä teidän kelpaa kun uunikin taas on huollettu ja lämpöä tulvii ihanasti olopeteihin asti.
  Nautitaan helmikuusta ja odotellaan kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tarkistin puukuorman, jotta se tuottaisi tarpeeksi lämpöä - Max

   Poista
 4. Kyllä sä Max tiedät kaikkea jännää! Me luultiin eka, että teille on tullut amerikkalainen joulupukki myöhässä ja väärissä vaatteissa, mutta ei kai sentään. Meillä ei oo tollasta uunia ollenkaan, semmoiset tylsät patterit vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupukki! Ei se kyllä ollut pullea, parrakas tai punainen.. Meillä pattereita käytetään kellossa :) - Max

   Poista
 5. Teidän pitää pyytää emäntää tuomaan jokin kiipeilypuu siihen uunin viereen, että pääsette uunin päälle kun se on lämmin. On meinaan ihan paras nukkumapaikka olla tyynyllä lämpimän uunin päällä! -Ame

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan me pyydetty, mutta ei olla saatu ostamaan tarpeeksi korkeaa.. - Pepsi ja Max

   Poista
 6. Meillä Alex aikanaan tutustui hyvinkin tarkasti uunin lämmittämisen taikoihin. Nämä nykyiset eivät ainakaan vielä ymmärtäneet hyvän päälle. Anya tosin joskus katselee kaihoisasti uunin oangolle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunin lämmittäminen on syytä kissankin opetella :) - Max

   Poista
 7. Olet ollut todella vastuullisissa hommissa Max! Todellakin, en usko, että olisit saanut tuota puukuormaa sisälle, vaikka sinulla varmasti onkin habaa kintuissa :-D
  Oma tuoksu on paras, meilläkään ei tykätä kaupan uusien juttujen tuoksuista (ei pojat enkä minä). Vanhat villapaidat rules!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos palvelijat hoitavat puut sisälle ja uuniin, niin minä pidän huolen lopusta :) Villapaita pesä on paras!! - Max

   Poista
 8. Ihana peti sinulla Max! Ja hei, se mies on käynyt meilläkin! Minä pelkään sitä, ja menen piiloon pitkäksi aikaa. Meillekin ilmestyy aina noita puita. Niissä on jänniä hajuja! - Peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei menty piiloon, kun se oli kiva mies. Mikähän sillä oli kun se ei teillä käydessä ollut kiva.. Puissa on tooosi jänniä hajuja! - Max

   Poista
 9. Meillä kans kannetaan puita sisään vähintäänkin joka toinen päivä. Se musta mies on käynyt meidänkin katolla ja piika tarjoaa sille aina kahvit. Ymmärtäähän tuon, sutari on yhtä musta ja komea kuin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidänkin katolla! Onpa sillä laaja kiertoalue :o Hyvä että saa välillä kahvia :) - Max

   Poista
 10. Tärkeä selvitys oli tämä Max! Meillä ei uunia ole niin ei olla päästy osalliseksi tuollaisista toiminnoista, mielenkiintoista. - Kassinen ja Seppo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että pystyin kertomaan päivän tieto-osuuden! - Max

   Poista
 11. Kyllä sun kelpaa nyt, Max! Se mies pisti uunin kuntoon. Miekin joskus kaipaisin uunia, mutta eipä sitä meidän taloon noin vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks sen uunin voisi vaan kantaa teille sisälle tai kuljettaa hissillä? - Max

   Poista
 12. On kyllä ihanan lämpöinen paikka sulla siellä Max! Kyllä kelpaa ♥

  VastaaPoista
 13. Millaista hemmottelua, kaikki nuo tuoksut ja lämpö ja pehmeys! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hemmottelua nytkin tässä lämpimässä pedillä - Max

   Poista
 14. Hauska postaus! Ei se lämpö ole itsestään selvä asia :-D

  VastaaPoista
 15. Onpa teillä hieno klapien kuljetuskärry ja kyllä tuolla pedillä kelpaa lämmössä köllötellä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuljetuskärry tuo mukavasti puita takaovelle isomman erän kerralla; varsinkin kovemmalla pakkasella on ihana kun ei tarvitse lähteä hakemaan puita ladosta saakka saadakseen Maxille lämpimät päikkärit - emäntä

   Poista