sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Kissan oma kirja + arvonta

Otavalta ilmestyi hiljattain uutuus: Kissan oma kirja. Tämä kirja on kissan omistajalle täytettäväksi kissan tiedoille samaan tapaan kuin ihmisvauvoille on vauvakirjoja, joihin täytetään tiedot koko lapsuuden ajalta.
 Alussa kysytään ihan perustiedot kissasta; nimet, syntymäajat jne. On myös kohta, jossa kysytään tarinaa nimen takana (Pepsistä voisi kertoa, että nimi on isännän lempijuoma ja Maxista sen että nimessä lempijuoman toinen osuus 😉)
Perustietojen jälkeen on aihealueet ikäluokittain. Ensimmäisenä on  pentuaika, jossa kysytään kotiutumisesta omaan kotiin, hiekkalaatikosta, ensimmäisistä eläinlääkärikäynneistä ja toimenpiteistä.
Max: Mäkin voisin laittaa tassunjälkeni tuohon!
Pepsi: Minä olen vasentassuinen.
Pentuajan jälkeen tulee nuoruus, aikuisuus ja senioriaika. Kaikki jaksot sisältävät kysymyksiä aikakausiin liittyen, aina ikivihreisiin kissanruohomaihin. Myös kuville on pitkin kirjaa jätetty tilaa, jotta kirjasta saa todella elävän.
Max: tässä on kohta, että "näin kerron omistajilleni mitä mieltä olen asioista". Hmm.. kertoisinko teillekin? No aika paljon on viimeaikoina tullut käytettyä ääntä erilaisilla tavoilla. Aika hyvin nuo ihmiset ymmärtävät mitä sanon.
Täytettävien kohtien lisäksi kirjassa on lyhyitä tietoiskuja ja vinkkejä läpi kirjan. 
Kirja sopii minusta parhaiten niin, että sen täytön pääsee aloittamaan alusta alkaen pennun kanssa, jolloin kirjasta tulee todella elävä alusta alkaen. Tällaista kirjaa olisikin kissatätinä hienoa päästä joskus lueskelemaan, kun sitä olisi päästy täyttämään muutamankin vuoden ajan. 

Arvomme blogissa yhden Kissan oma kirjan. Erityisesti toivon osallistuvan niitä, jotka odottavat pentua kotiinsa, joilla on vielä nuori kissa tai joilla on heti mielessä, kenelle uuden kissan omistajalle tämä sopisi lahjaksi. 
Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tähän postaukseen lauantaihin 14.7. klo 18 mennessä. (Jos voittaja ei ilmoittaudu, arvon palkinnon uudestaan muutaman päivän päästä.)

32 kommenttia:

 1. Me osallistutaan ja annetaan kirja eteenpäin pentukotiin (ainakin loppuvuodesta on jonnekin luvassa pentu 😻).

  VastaaPoista
 2. Mukana ihanassa arvonnassa☀️Mä kyllä täyttäisin mun Tipsystä jälkikäteen..jäisi ihana muisto❤💚Mukavaa alkavaa viikkoa🐱🐱

  VastaaPoista
 3. Ihana kirja! Ei osallistuta arvontaan, ei ole tuttaville tulossa pentuja. Eikä meillekään, voih.

  VastaaPoista
 4. Mukana ollaan! Pennusta vasta haaveillaan..

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana kirja! Olispa meilläkin pentuaikaan ollut tuollainen (omistaja tajunnut ostaa) täytettäväksi. Ei mekään osallistuta tällä kertaa kun ei pentua ole itselle tulossa tai lähipiirissä (oliskin) 😄

  VastaaPoista
 6. Oi me osallistutaan koska on pentu tulossa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä lukiessa mä täällä jo viittasin, että Murusten pitää osallistua ja pidän Cocolle ja anopille peukkuja!♥ Me ei sen sijaan nyt tulla mukaan arpajaisiin, kun Nupulla ja Juitsilla on omat vauvakirjat. Niiden täyttäminen vain jäi vähän vähäiseksi, kun keksittiin perustaa blogi. :)

   Poista
  2. Blogi on kyllä hyvä päiväkirja kissoille 😊

   Poista
 7. Ihana kirja, pentuja tulossa toivon mukaan syksymmällä.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Mä niin halusin pojille tuollaset kirjat, kun olivat vauvoja, mutta eihän tuollaisa ollut, kuin ihmisversioita. Osallistun arvontaan, katotaan kelle kirja sitten täytetään, jos arpa osuu kohdalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko itse täyttää tai antaa lahjaksi, hyvä suunnitelma!

   Poista
 9. Meillä on suunnitelmissa muuton jälkeen ja lapsen syntymän jälkeen eli syksyllä hommata pentukissa :) En edes tiennyt että on kisukirjojakin :D Ihana!

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisukirja on minusta mahtava idea! Ihanaa että pentu suunnitelmissa 😊

   Poista
 10. Olisipa ihana kirja, pennut on ♥
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana kirjan arvonnassa, meillä on maaliskuun lopussa syntynyt ihana Luna -kisu :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten olisi juuri hyvä aika nyt täyttää Lunalle kirjaa!

   Poista
 12. Oi, tämä on niin ihana kirja! Pojalleni antaisin tämän lahjaksi.

  ipeaino (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 13. jelena.nieminen@hotmail.com13. heinäkuuta 2018 klo 23.21

  Täydellinen lahja kissarakkaalle ystävälle.♥

  VastaaPoista
 14. Ystäväni menetti kissansa viime vuonna 18. vuoden yhteiselon jälkeen ja oli pitkään sitä mieltä ettei enää uutta kissaa kun suru on niin suuri. Viimeaikoina on kuitenkin alkanut puhua siihenmalliin että luulen että ennen vuodenvaihdetta hänen kotonaan kuuluu taas pienten tassujen tepsutusta, kirja olisi kiva vauvalahja hänelle:)
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 15. Ihana kirja! Etenkin sympaattinen tuo kuvion väritys. :D Meillä on pentukirja, minkä saimme vuodenvaihteesa agilityesteiden yhteydessä. Viimeinkin sitä pääsee täyttämään!

  VastaaPoista