lauantai 28. syyskuuta 2019

Maxin syyskohtaus

Tänä aamuna lähdimme käymään kesäkodilla. Max ei ole päässyt käymään siellä muutamaan viikkoon, joten Max pääsi tällä kertaa mukaan.
 Kaikki meni aluksi hyvin. Max kiersi tarkistamassa sisätilan remonttimuutokset ja sitten halusi ulos. Siellä syötiin aamupalaksi reilusti heinää ja ruohoa.
Ja tutkittiin innokkaasti pihan paikkoja.
Sitten tuli ruoho-oksut. Siinä ei mitään outoa ole, sillä niinhän aina käy. Mutta Max ei palautunut normaaliksi oksujen jälkeen. Poika kyyhötti maassa. Aluksi en kiinnittänyt siihen huomiota, mutta muutaman minuutin jälkeen se alkoi tuntua oudolta ja menin katsomaan tilannetta tulppaanien istutukselta.
Maxin hengitys rahisi ja se oli lähes veltto. Kun nostin Maxin syliini ja istuuduin peräkärryn kulmalle (pahoittelut huonosta kuvasta), niin se vaan löhösi vaikeasti hengittäen jalkojeni päällä. Silloin alkoi iskeä paniikki. Ikenet olivat hyvin värittömät ja kunto oli selkeästi yhtäkkiä romahtanut. Mietin että mitä tämä on ja mitä teen.
Yhtäkkiä tuli mieleen että lähes joka syksy Max on sairastanut syysflunssan juuri tähän aikaan vuodesta (viimeksi siitä on kerrottu täällä). Olen päätellyt sen johtuvat sienistä tms. Sisällä Maxin olo on ollut aina parempi kuin ulkona. Niinpä päätin kokeilla pikaista paluuta kotiin. Max siis koppaan ja muutaman kilometrin ajomatka nopeasti kotiin.
Jo automatkalla Max tuntui virkistyvän ja kun Max pääsi kopasta poika oli jo melkein normaali itsensä. Hengityksen rahina väheni kokoajan ja lopulta hävisi. Eläinlääkärihän tämän ehkä tutkisi ja antaisi hoidon (kerran käytiin, silloin ei selvinnyt mitään), mutta kokeilemme nyt ensin vain että Max ei pääse ulos eikä kesäkodille ennen pakkaskauden alkua. Se hyvä puoli kerrostalon ylimmässä kerroksessa asumisessa on, että sienille ei altistu. Toivottavasti ulkoilukielto pitää vaivan loitolla.

25 kommenttia:

 1. Voi Max -ressua 😿 Onneksi olo parani kotikotona ja sinne ei syksyn sienet yllä. Hoitakoon Pepsi kesäkodin remontin työnjohdon toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan mielelläni lisää vastuuta työnjohdosta; sehän minulta sujuu! - Pepsi

   Poista
 2. Huiii, kauheeta. Onhan sulla Max nyt varmasti kaikki hyvin? Ihan tyhmiä tuollaiset sienet kun tekee sulle noin huonon olon. Mee tosiaan vasta seuraavan kerran tarkistamaan tiluksia kun on lunta maassa ja saa tehdä lumeen tassunjälkiä.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt hyvä olo, mutta pelkään joka kerta emännän pukiessa vaatteita että se ottaa mut mukaan ja sitten tulee huono-olo. Meen siis piiloon ja emäntä yrittää houkutella mua herkuilla mutten tuu :( - Max

   Poista
 3. Hui! Hirveä tilanne ja kauhea huoli. Onneksi Max palautui pian! Toivottavasti se pysyy terveenä ja normaalina nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä on terve kuin pukki! Voisin silti ottaa muutaman herkun että voin vielä paremmin :D - Max

   Poista
 4. Onpa varmasti ollut pelottava juttu. :( Onneksi tosiaan meni autossa paremmaksi ja kotona tuntuu toipuvan. Mikähän siinä oli, voiko olla "vain" flunssaa vai liittyikö ruoho-oksuun, jäiköhän jotain kurkkuun tms :( Kerro jatkokuulumisia pian?

  Toipumisia Max, älä enää pelottele emäntää tuolla lailla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tykkää sienistä, siitä se ehkä johtui. Onneksi niitä ei näy edes meidän parvekkeelta, kun ollaan niin korkealla ja edessä on vain asfalttia. Voin siis erinomaisesti! - Max

   Poista
 5. Johan tuommoisesta säikähtää. Kissat voivat olla allergisia mitä oudoimmille asioille. Meillä oli kerran kissa joka oli alleginen kalalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala on kyllä aika paha, kun se on niin hyvää! Mä oon allerginen maidolle tai ainakin se vääntää mahaa ja ihmiset valittaa hajua :D Taidan olla allerginen myös sienipölylle. - Max

   Poista
 6. Kylläpä pelästytti täälläkin :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvii enää pelätä. Mä meen joka kerta piiloon, kun emäntä pukee vaatteitaan, ettei se vahingossa ota mua mukaan ja ettei kenenkään tarvii pelästyä! - Max

   Poista
 7. Olipas ikävä kohtaus. Varmaan pelästyitte kaikki.
  Onneksi meni nopeasti ohi. Nyt vaan sisäleikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten saisi emännän tajuamaan että tarvitsen nyt LISÄÄ sisäleikkejä! Se on niin laiska leikkimään.. Pitää vähän puraista, niin jo herää :D - Max

   Poista
 8. Voi Max toivottavasti olet jo kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä superihyperikunnossa. Aina otan vastaan kuitenkin lisää lohdutusherkkuja ja -rapsutuksia! - Max

   Poista
 9. Voi Maxia, onneksi tokenit nopeasti. Pelottavia kyllä tuollaiset kohtaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista kohtausta en halua kokea uusiksi, sen verran se sai paniikin aikaan minussa ja miettimään mitä teen, jos kissa ei saa henkeä - emäntä

   Poista
 10. No, nyt menin kirjoittamaan vissiin kommenttini vanhaan postaukseen, mutta oli miten oli. Onneksi olet paranemaan päin. Ei kuitenkaan ole kiva olla pitkään sisätiloissa, vaikka voithan sinä sisälläkin kurvailla ja aiheuttaa hämmennystä.

  -Herra Karvajalka-

  Ps. Näin torstai-illalla rotan. En saanut kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän kommentti:

   Huh! Toivottavasti pöpö lähti kokonaan. Ei ole kiva sairastaa, ja etenkään, jos ei pääse pitkään aikaan ulos. Onneksi kuitenkin sisälläkin voi kurvailla.

   -Herra Karvajalka-

   Poista
  2. Tylsää kun pitää tyytyä sisäjuoksuun, mutta pitää nyt tyytyä siihen. Rotan, wau!! - Max

   Poista
 11. Kamala säikäys!!! Onneksi Maxin olo parani pian. Parasta jättää nyt ulkoilut sikseen, eikä sielä enää kivaa olisikaan, kun ekat rännätkin on jo sataneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeellakaan ei tarkene kuin käväistä! - Max

   Poista
 12. Hyi, kyllä tuollaiset säikäyttää! Onneksi oli emäntä valppaana ja hoksasi pikaisen hoitokeinon. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä "heräsin henkiin", kun pääsin pois sienien luota - Max

   Poista