torstai 20. elokuuta 2020

Parvekekasvusto

 Max:

Olen tunnollisesti hoitanut kesän parvekekasvustoa, mutta niinkuin aina, emäntä onnistuu pilaamaan osan omalla puuhastelullaan.. Tuolla oli kerrottu toukokuinen tilanne. Sen parvekesalaateista tuli kitkeriä, kurkku kuoli.. Mutta kyllä se jossain onnistuikin.

Mun riippumatto on pysynyt paikallaan, mikä on erinomainen asia auringosta nauttimiseen, varsinkin kun ulkona ei ole enää usein niin kuuma, että sen takia kiellettäisiin parveke-elämäni. Mutta tuo kukka tuossa nurkassa on surkea. Siitä ei tullut ihan sitä mitä emäntä ajatteli 😹

Muurinkellokaan ei ole kauhean pirteän näköinen olemukseltaan, mutta siinä on tosi nätit kukat. 


Mustasilmäsusanna taas on tehnyt paljon kasvustostoa  ja on se kukkinutkin jo kesäkuusta alkaen.

Emännän neljästä (vai oliko niitä viisi) tomaatin taimesta kolme lähti kasvamaan. Kahdessa kasvista on muutama tomaatti tulossa, mutta yhdestä on sitten tulossa yli 20 tomaattia. Eli onnistu se emäntä ainakin yhden kohdalla niin että saa jotain suuhunsa; nuo kolme ovat jo sen värisiä.

Mutta edelleen minusta paras on mun oma heinä. Siinä on ollut monta kasvustoa kesän aikana. Kaikkien harvennuksesta olen pitänyt tarkan huolen! Näin sitä pitää kasvinsa hoitaa - Max

14 kommenttia:

 1. Kateellisena kattelen kuvia, ihan sama vaikka löytyis joukosta vähän nuupahtaneitakin. Meillä kasvit tuntuu heittävän henkensä ihan vaan epätoivosta. Ei toivoakaan et sais mitään kukkimaan saati edes kasvamaan.

  Ps. Ihan superhauskan näkönen riippumatto sulla Max!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vain epätoivosta, oli hauskasti sanottu 😸 Mäkin tykkään riippumatostani hurjan paljon - Max

   Poista
 2. Max, täytyy kyllä sanoa, että sulla on vihertassu. Vaikka palvelijakin on onnistunut tosi hienosti, niin kyllä sun oma heinä näyttää parhaiten hoidetulta.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olette ehdottomasti oikeassa; minulla on kodin vihertassu - Max

   Poista
 3. Hyvä, että olet onnistunut hoitamaan koko kesän heinäsadon loisteliaasti. Eihän noilla muilla niin väliä ole, koska ei niitä voi kissa syödä.

  -Herra Karvajalka-

  VastaaPoista
 4. Meilläkin henkilökunta on tappanut monta parvekekasvia tänä vuonna! - Kassinen ja Seppo

  VastaaPoista
 5. Sä olet ihan paras puutarhuri! Ihmiset ei vaan osaa...

  Meillä tuli alkukesästä ainakin 30 tomaattia, Mutta sitten se heitettiin pois. Ekan kukkasen mami jotenkin onnistui kuivattamaan ja toisen pudottamaan lattialle, niin että sekin lähti eilen roskiin. Nyt partsilla on vaan yksi jukkapalmu, se viihtyy hyvin kuumassa.

  VastaaPoista
 6. Täällä on viherpeukalo keskellä kämmentä, joten ihastelen teidän pientä parvekepuutarhaa! Ja tuohan onkin kätevä tapa hommata vähän enemmän taimia ja lajeja, niin eiköhän joku niistä aina onnistu. Itse kasvatetut tomaatit on kyllä NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä se emäntäkin ajatteli että hommaa kaikenlaista niin jonkun täytyy selvitä - Max

   Poista