keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Emännän kirjat

 Max:

Emäntä on tänä vuonna lukenut aika monta kirjaa. Silleen että sillä voi olla pitkä aika ettei lue mitään ja sitten se istuu + makaa koko viikonlopun kirja nenässä kiinni (ja Pepsiä häiritsee, kun emäntä laittaa kirjan niiden väliin).

Noita Lucinda Rileyn (paksuja) kirjoja se on lukenut monta tänä vuonna. Aina kun kirjastosta on tullut puhelimeen piippaus on se rynnännyt sinne (onneksi matkaa on vain 300 metriä, niin on helppo hakea varaus).
Tämä Perhosten huone oli kuulemma hyvä. Mutta minusta liian paksu ja nukahdin aina kesken lukemisen, kun en  nähnyt ainuttakaan lentävää perhosta.
Toinen kirjailija, jota emäntä on tänä vuonna kirjastosta kantanut (heh heh ei siis kirjailijaa vaan sen kirjoja) on Torey Hayden. Ne on kuulemma vähän erilaisia psykologisia romaaneja kaltoin kohdeltujen lasten selviytymisestä. En ole kauheasti jaksanut lukea toisinkuin emäntä. 

Sitten emäntä on lukenut alussa mainitun Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -kirjasarjaa. Nyt viimeiseksi se sai vihdoin jonottamansa sarjan kuudennen osan. Ja taas tosi paksu romaani, mutta kummasti se vaan saa sivuja käänneltyä sinä aikana kun otan nokoset. Emäntä on selkeästi ihan koukussa tuohon sarjaan 😸

 Onhan se emäntä lukenut sitten välissä yksittäisiä kirjoja sieltä ja täältä, mutta en mä niitä muista. Kysykää emännältä.

Luetteko te kirjoja emännän kanssa?

- Max

18 kommenttia:

 1. Minä en jaksa kirjoista kiinnostua. Mamma niitä välillä lukee, iskä lukee vaan lehtiä yleensä.
  Torey Hayden on kuulemma tuttu. Ei mitään kevytlukemista aiheeltaankaan.
  t: Merri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne ainakaan kevyitä kirjoja ole vaan painavia - Max

   Poista
 2. Teidän emäntä on tosi ahkera lukija. Minun emäntä on niin laiska, ettei se paljon jaksa lukea. Mutta se kuuntelee sellaisia äänikirjoja niin, että minäkin joudun niitä kuunnella! Sain muuten teiltä tosi hienon kortin, kiitos! Toivottavasti minunkin kortti tulee perille! - Peppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin saatiin sinun kortti, se on ihana! Kiitos! - Pepsi ja Max

   Äänikirjoissa kissakin varmaan ymmärtää mitä kirjoissa tapahtuu. Emännän lukiessa kun meinaa nukahtaa ja sitten ei tiedäkään mitä jo luetaan - Max

   Poista
 3. Hyvien kirjojen lukeminen on erinomaisen kissaystävällinen harrastus, ihminen pysyy rauhassa paikallaan pitkiä aikoja!

  Täällä luetaan mieluiten sopivan jänniä jännäreitä (kauhuun ei kajota!). Tämän vuoden paras oli Stuart Turtonin Evelynin seitsemän kuolemaa. Tekijän seuraava teos on jo varattu, mutta juonikuvaus vaikutti huolestuttavasti edellistäkin riipivämmältä. Harmittaa, jos hyvä kirja jää lukematta oman heikkohermoisuuden takia :D

  Toisen kansalaisen kanssa Unna lukee tietokirjoja joka ikinen ilta ennen nukkumaanmenoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se just on hyvä kun ihminen pysyy paikallaan! Luetpas Unna jänniä ja toisaalta viisautta tuovia kirjoja - Pepsi ja Max

   Poista
 4. Meidän mami ei juuri lue paperikirjoja enää, vaan sellaisia e-kirjoja padilta. Me osallistutaan lukemiseen molemmat. Jos mami lukee tuolissa, niin Olga makaa sylissä ja sängyssä lukiessa Sofi makoilee vieressä. Jaa millaisia kirjoja? Aika usein dekkareita, mutta välillä vaikka Paul Austeria tai Ian McEvania.

  VastaaPoista
 5. Täällä emäntä joutuu lukemaan ilman kissaa :( Onneksi on kissablogeja, jotka auttavat pahimpaan puutostilaan :) Kiitos, Pepsi ja Max <3 <3

  VastaaPoista
 6. Meijän mami lukee myös kausittain; välillä tosi paljon ja sitten välillä tulee pitkiäkin taukoja. Mutta meistä on kiva olla sylissä lukuhetkellä, ja haistella tarkasti kaikki kirjastosta kotiin tuodut kirjat. Niissä on usein jätetty meille hajuterveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hajuterveiset onkin hyviä! Ja ihmisen sylissä on ihana lukea! - Max

   Poista
 7. Palvelijatar lukee ihan liian paljon. Jopa silloin, kun ollaan ulkona, ja jos ei sada. Aina kirja kourassa ja juuri noita samoja paksuja kirjoja on lukenut ja miljoona muuta kirjaa. En ymmärrä, miksi lukea, kun voisi leikkiä minun kanssani.

  -Herra Karvajalka-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi todellakin parempi keskittyä välillä leikkimään meidän kanssa! - Max

   Poista
 8. Lucindalla on kyllä joku kummallinen koukuttava tapa kirjoittaa...

  VastaaPoista
 9. Oi, noita sisar-kirjoja on kyllä suositeltu niin kovasti, että pitäisi ehkä kokeilla lukea niitä. Seppo ainakin auttaisi varmasti. :)

  Joulukortti tuli perille, suuret kiitokset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seppo tykkäisi kovasti sisarista! Hyvä että kortti osasi perille - Max

   Poista