perjantai 1. tammikuuta 2021

Vuoden vaihtuminen kesäkodilla

 Pepsi:

Miten inhoankaan vuoden vaihtumista. Ei kai siinä muuta, mutta ne paukutukset ovat minulle aivan liikaa. Tai ei voi edes monikossa puhua; yksikin paukku saa minut jo tolaltani.

 

Emäntä lopetti jo aikaisin työt ja menimme kaikki valoisan aikaan kesäkodille (emäntä: koska keskustassa alkaa pommitus heti kun on tarpeeksi hämärää).

Siellä kävimme Maxin kanssa ensin ulkoilemassa. Max on sellainen vilukissa, niin se oli tyytyväinen kun sai Mauhaun villapaidan päällensä.

Ihmettelimme iltapäivän hämäryydessä valaistua poroa ja märkää lunta. Sitten olikin kiva juosta sisälle juuri sytytetyn takkatulen ääreen. 

Heti kun sain itseni kuivattua, halusin tutkia missä vaiheessa kylpyhuone on. Tuo yläkuva on siitä kun tarkistin viimeksi ja hetkinen, nyt se onkin jo laatoitettu:

Mikä putki tämä on? Ai siitä menee lavuaarista vesi pois. Minäpä testaan että reikä on kunnossa.

Tähänkö kohtaan vessanpönttö tulee?

Miutta eihän täällä ole vielä vettä! Ihmiset hei, teidän pitää tilata sellainen vesiputki-ihminen!

Sitten kello olikin sen verran, että en voinutkaan enää jatkaa töitäni. Kuulin nimittäin kaukaa pamauksen. Niitä oli pitkin iltaa harvakseltaan, mutta sen verran että koin parhaimpana pysyä piilossa niiltä. (emäntä: onneksi äänet maalla olivat pehmeämpiä kuin keskustan kerrostalossa ja sen verran maltillisia, ettei kunnon paniikkia päässyt tulemaan). 

Jossain vaiheessa iltaa isäntä ja Max olivat lähteneet kotia ja minä jäi emännän kanssa kahden ensimmäistä kertaa nukkumaan sisälle kesäkodille. Vietin puoli yötä emännän peiton alla - pimeää ja turvallista - ja toisen puolen emännän tyynyn kulmalla onnesta kiehnäten. Meistä molemmista oli kiva olla yötä kesäkodilla.

Tämä kuva on ikkunasta, kun kymmenen maissa naapurit kävivät takapellolla muutaman pamauksen ampumassa. Emäntä tuumi, että siinä olikin tarpeeksi rakettien kauneutta hänelle tälle vuodenvaihteelle. Ja palasi sitten lohduttamaan minua. 

 Mitä te tuumitte raketeista? 

- Pepsi

Ps. Max kehui nähneensä keskustassa tosi monta pamausta ja valoa, eikä ollut pelännyt yhtään.

22 kommenttia:

 1. Asiantuntevaa tarkastajatoimintaa! Selvästi kylppärissä on vielä puutteita, joita ei ihmissilmä olisi havainnut.
  Täällä eivät pojat pelkää raketteja, mutta hämmästelevät vähän kyllä. Itse en tykkää raketeista ollenkaan, ne pamaukset ovat minustakin tosi ikäviä, ja melusaasteen lisäksi roskasaaste ja turha rahanmeno ja kaikkein kauheimpana mahdolliset vammat ja eläinten säikkyminen, jopa karkaaminen ja onnettomuudet. Siinä olisi hyviä syitä kieltää koko typerä rakettitouhu kokonaan. Toivottavasti tätä joskus tulevaisuudessa päivitellään ja ihmetellään, että olipas kamalaa, kun tuollaista tehtiin.
  Hyvä juttu, että pääsitte Pepsin kanssa pakoon mökin rauhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmissilmät ovat toisinaan aika huononäköisiä. Kesäkodilla ei nyt ihan hiljaista ollut, mutta ihan rauhallista - Pepsi

   Poista
 2. Kissat on niin uteliaita ja hellyttäviä. Kyllä tuo paukuttelu joutaisi loppua, se on eläimille hirvittävää aikaa. Ihmiskorva ei kuule kuin osan ujellusta, mutta tarkkakorvaisille eläimille sen täytyy olla yhtä kärsimystä, osa osaa jo pelätä etukäteen, usein pommitus alkaa jo alkuillasta ja jatkuu myöhään yöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin jo edellisenä iltana yhdestä paukusta piilossa niin oli hyvä päästä rauhallisempaan ympäristöön - Pepsi

   Poista
 3. Me voitais Pepsi tulla teidän kesäkodille myös vuoden päästä. Oltais kaikki kimpassa piilossa. Ihan tyhmiä tommoset raketit. Tai ehkä se olisi OK jos niitä ammuttais vain vaikka vartti ja sitte se olisi ohi.
  Kaikesta huolimatta: Oikein hyvää tätä vuotta!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pidetään omat uuden vuoden pirskeet! - Pepsi

   Poista
 4. Voi Pepsi, onneksi pääsit kesäkodille evakkoon! Ikävää, kun ihmiset noin pelottelevat. :(

  VastaaPoista
 5. Minä pelkään kovasti raketteja, mutta onneksi täällä meillä maalla on aika maltillista rakettien paukuntaa. joten taas selvittiin vuoden vaihtumisesta ilman isoa hätää..-Into-
  Hyvää uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 6. Mekään ei tykätä raketeista! Ei sitten yhtään. Hertta oli ehkä vähiten ihmeissään. Vaikka raketteja oli näillä kulmin paljon, niin onneksi niitä ei ammuttu kamalan pitkää aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harva kissa tykkää.. Kuten Max; se on vähän outo 😸 - Pepsi

   Poista
 7. Täälläkin raketit paukkuivat, heti kun oli lupa paukutella. Välillä oli vähän taukoja ja sitten juuri ennen kun vuosi vaihtui sitten vasta niitä raketteja oikein paukuteltiin. Meidän kissat Pena ja Maija eivät onneksi pelkää rakettien ääntä.
  Oli todella hienoa, että pääsit kesäkodille Pepsi viettämään aattoiltaa ja yötä,samalla tuli tärkeät tarkastushommat tehtyä.👍
  Mutta Max:lla on tosi hieno jussipaita talven kylmyyttä vastaan 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella tärkeää tehdä tarkastus että tänä uutena vuotena saadaan kylppärikin valmiiksi - Pepsi

   Jussipaita on kyllä lämmin! - Max

   Poista
 8. Teillähän meni vuodenvaihde aika hienosti ihan tyttöjen kesken. ❤️
  Me ei kauheesti pelätä pauketta. Muutaman pahimman hetken Olga meni sängyn alle, mutta tuli sieltä mamin syliin olohuoneeseen. Mä vähän ihmettelin vaan, että kuka häiritsee mun iltanokosia. - Sofi
  Sä oot Max hurjan rohkea, my hero ❤️ - Olga

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttöjen yö oli kiva! - Pepsi

   No, mä nyt vaan oon tällainen rohkea Olgaseni - Max

   Poista
 9. Palvelijatar ei välitä pamauksista yhtään, enkä oikeastaan minäkään. Tänä vuonna tosin en juossut sängyn alle piiloon, vaan katselin paukuttelua ikkunalaudalta.

  -Herra Karvajalka-

  VastaaPoista
 10. Pepsi presidentiksi! Voisit sitten kieltää paukuttelut!

  VastaaPoista
 11. Minua ei ihmeemmin jännittänyt pauke, ihmetytti vaan. Enemmän jänskätti käydä naapurin Gizmo -koiralla kylässä. Siellä oli liikaa koiran hajuja minun makuuni, vaikka Gizmo ei jännitäkään. t: Merri

  VastaaPoista