lauantai 14. elokuuta 2021

Missä Max

Max: 

Torstaiaamu alkoi hieman sumuisena peltonäköalana. Halusin silti ulos ja emäntääkin kiinnosti päästä katsomaan mitä kahden päivän aikana puutarhassa oli tapahtunut (poissa kotoa töitöissä).

Tässä kuvassa olen piilossa syysleimujen takana.

Emäntä oli innoissaan löytäessään tomaatteja jo sisälle tuotavaksi (tähän mennessä se on pistellyt ne heti suuhunsa eli sisälle ei ole riittänyt). Samalla se jutteli mun kanssa ja jäin siihen talon nurkalle, kun se meni katsomaan kesäkurpitsoitaan.

Mutta kun se käänsi selkänsä, niin kuulin jotain tosi mieleenkiintoista. Ja tempaisin kunnolla ja kiinnitys petti! Mahtavaa! 

Emäntä: Kun käännyin kesäkurpitsa kädessäni kohti Maxia, niin paikalla oli enää vain Pepsi. Jälkeäkään ei näkynyt koko pojasta. Ensin kutsuin vain rauhallisesti ja katselin ympärilleni; eihän se kovin kaukana voi olla.

Vein kesäkurpitsan rapulle ja jatkoin huhuilemista. Kiersin koko tontin kutsuen Maxia. Kävin tiellä huhuilemassa (oli tyhjä, toisinkuin tässä kuvassa). Ei mitään, kukaan ei vastaa, ei edes valjaissa oleva kulkunen kilissyt missään. 
Pepsi: Ei ole minun tehtävä vahtia!
 
Tarkkailin koko ajan Pepsiä, joka ei osoittanut mitään mielenkiintoa asiaan tai ilmaissut mihin päin pitäisi mennä. Hätäännyin minuutti minuutilta lisää. Mitä teen?

Etsin ja huhuilin ja kuuntelin ja etsin. Koska etsintäaluetta piti selvästi laajentaa yli Maxin normaalien kulkureittien, kävelin varovasti naapurin pihalle. Katselin ja kurkin jokaisen pensaan ja puun taakse. Lopulta näin heidän marjapensaan nurkalla jotain sinistä. Maxin fleksi! Äkkiä sinne! Narua (5m) seuraten sitten löytyi Maxikin naapurin tunkiolta saalistusasennossa.

Max: Just kun mun herkullisen noutoruoan tilaus oli valmistumassa, emäntä ilmestyi taakseni ja tempaisi minut pois! Eih! Ja jouduin vielä heti sisällekin, vaikka tilaus oli vielä kesken! TYHMÄÄ!

Mutta emäntä oli onnellinen 10 minuutin paniikin jälkeen.


Ps. Tunkio kuvat lavastettu jälkikäteen oman tunkion luona, ei enää naapurin.

14 kommenttia:

 1. Voi Max sun kanssa, ekkö sä tiedä, että aina pitää kysyä lupa ensin emämännältä seikkailuihin. Ja mielellään ottaa se mukaan, se kun tykkää kans seikkailla. Mut jos lähtee omin päin, niin sitte yleensä kaikki kiva kielletään tai sen tekemistä rajoitetaan.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tiedänhän mä, mutta joskus vaan pitää olla nopea ja toimia eikä kysellä - Max

   Poista
 2. Hiisi vieköön mikä juttu! Max teki katoamistempun ja sai aikaan sydämentykytyksiä emännälle!
  Voi punaiset tomaatit ja kesäkurpitsa, emäntä löysi satoa mutta Max veti vesiperän. 👍

  VastaaPoista
 3. No mutta Max, mitä sä menit oikein tekemään! Ei tuolla tavalla saa pelotella emäntää 😼 Kyllä se noutoruoka tuodaan omaan kotiin, ei sitä tarvi hakea naapurista. Onneksi emäntä osasi hakea sinut ravintolan nurkalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutku joskus olisi itsekin kiva hakea noutoruokaa eikä aina tilata kotiin! Onneksi se onnistui toisena päivänä (kuva Tassulinnan instassa) - Max

   Poista
 4. Max kuule, ei saa tuolla tavalla itse katoilla! Emäntä huolehtii ja huolestuu, ja entäs jos sinulle käykin jotain! Jos olisi naapurin tunkiolla ollut mutanttitappajahiiriä?

  Onneksi löydyit ja pääsit nopsasti takaisin kotiin!

  VastaaPoista
 5. Hui, kylläpäs aiheutit sydämentykytyksiä emännälle!

  VastaaPoista
 6. Onpa törkeää, ettet saanut odottaa noutoruokaa valmiiksi. -Herra Karvajalka-

  Kauheaa! Sydän oli varmasti pakahtua, kun pieni poika oli yhtäkkiä hävinnyt. Onneksi löytyi ja sait Maxin kotiin. -Palvelijatar-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin törkeää! Just oli melkein valmista! - Max

   Aika paniikkiin ehdin mennä - emäntä

   Poista
 7. Oho. Aina ihmiset pilaa kaiken. T. Naukulat

  VastaaPoista