sunnuntai 2. tammikuuta 2022

Vuosi vaihtui kotona

Vuosi vaihtui. Emäntä oli hyvin kiitollinen että ensimmäinen pamaus kuului vasta klo 17.58 (tämän verran voin antaa anteeksi). Pepsi oli ehtinyt syödä aikaistetun iltaruoan ja käydä molemmat vessahädät edellisen tunnin aikana; mikä rauhoitti emännän mieltä. 

Ja onneksi kukaan naapureista ei pommittanut; onni rauhallinen pikkukylänen ja sen väestö. Lähimmät raketit lähtivät pellon ja kapean metsäkaistaleen takana olevalta pellolta, ehkä noin 400-500 metrin päästä. Joten äänet eivät olleet kovat, mutta silti emäntä pystyi niitä ihailemaan ikkunasta. 

Pepsi ei tiennyt oikein miten päin olisi. Aluksi hän nökötti jännittyneesti paikallaan silmät suurina, mutta sitten piti mennä piiloon. Välillä piti vaihtaa piiloa parempaan häntä lattiaa viistäen, mutta siitäkin emäntä oli tyytyväinen ettei Pepsi kokonaan jähmettynyt.

Max oli tuttuun tapaan Pepsin (johtajakissan) reaktioista ihmeissään. Useamman kerran kävi ulkohäkissä kuuntelemassa ja katselemassa ääniä ja palasi takaisin sanomaan ettei siellä mitään vaarallista ole. Mutta Pepsi ei uskonut.

Max: Mikä ihme Pepsillä on? Ole sinä edes emäntä minun seurana ja anna herkkuja kun syöt niitä itsekin!
Jossain vaiheessa iltaa vietettiin aikaa Pepsin kanssa näin: Pepsi kissaviltin alla piilossa ja emäntä "suojaa".

Raketit loppuivat muutaman minuutin yli puolenyön. Ja sitten me muut nukuttiin, paitsi Pepsi. Klo 4 vessassa käydessään emäntä nappasi Pepsin mukaan sänkyyn ja se vähän nukahtikin hetkeksi. Mutta ei pystynyt oikein vielä rauhoittumaan. Klo 8 Pepsi sai aamupalan ja sen jälkeen uni maittoi koko päivän.

Emäntä on onnellinen että päästiin näin helpolla Pepsin paukepelon kanssa ja seuraavaan on toivottavasti aikaa vielä 364 päivää.

14 kommenttia:

 1. ♡ hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi ♡

  VastaaPoista
 2. Ihana vilttipiilo!♥ Siellä on pienen kissan turvallista olla. Meillä paukkui ihan lähelläkin, mutta ONNEKSI Nuppua ja Jujua ei raketit pelota. Harmittaa silti kaikkien muiden eläinten - niin lemmikkien kuin luonnossa asustavien puolesta. Meidän mielestä ei tarvitsi posauttaa raketin rakettia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä varmaan olikin paljon raketteja. Onneksi ette pelkää! - Pepsi

   Poista
 3. Pepsi on selvinnyt hienosti tästä vuodenvaihteesta! Toivottavasti jossain vaiheessa saadaan se rakettien ja pommien myyntikielto voimaan. Huiskuttaisivat tähtisadetikkuja sen sijaan ✨

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntäkin kävi heiluttemassa tähtisadetikkuja pihalla. Ne ei olisi minustakaan pelottavia - Pepsi

   Poista
 4. Onneksi Pepsi sulla myös olo parahi seuraavana päivänä. Niin meilläkin. Tai no, Epulla meni liki kymmentä. Aatteles jos olisi kuulokkeet kissoille, niin laitettaisiin kaikki sellaiset korville kun ihmisten paukuttelu alkaa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta oisko niitä kuulokkeita kiva pitää, kun ei kuulisi sitten mitään. Tai jos se suodattaisi vain rakettiäänet! - Pepsi

   Poista
 5. Meillä ei kumpikaan kissa korvaansa lotkauttanut paukuttelulle. Ei vaikka ihan meidän pihassa pojat ampuivat rakettejaan ja valonläikähdykset näkyivät säleverhojenkin läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta niitä olisi vaan kiva katsella! Teillä ollaan samaa mieltä - Max

   Poista
 6. Iloista uutta vuotta teille kaikille mutta erityisesti Pepsille, jolla on ollut niin rankkaa. <3 Kannatetaan Rokkimimmien ajatusta kuulosuojaimista kissoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä se vuosi parani siitä kun ekasta yöstä selvittiin! - Pepsi

   Poista
 7. Meillä myös kuului eka pauke ihan samaan aikaan klo 17.58. Onneksi niitä kuului illan myötä sen verran vähän ettei koiruudet ollut moksiskaan, vaikka molemmat pelkäävät, Into myös kovasti ukkosta. Täällä maalla on suht räiskintävapaata raketeista..onni on se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalla on just se hyvä, ettei pauketta kuulu kovin paljoa eikä kovin läheltä!

   Poista