lauantai 19. helmikuuta 2022

Majakan aloitus

 Emännän pitkä nukkekotiprojekti, joka on saanut usemman kerran levätä ja miettiä on nyt edistynyt siihen pisteeseen että uskallan sen julkaista (ja kun on julkaistu te ehkä vaaditte että emäntä vie sen loppuun saakka 😂)

 

Kaikki sai aikansa joskus kolme vuotta sitten, kun emäntä astui kansalaisopiston nukkekodinrakennuskurssille, vailla mitään ajatusta mitä tekisi. Lehtiä selaillessa ja opettajankin innostuessa ideasta syntyi päätös majakan muotoisesta nukkekodista. Niinpä ensimmäisenä ostamaan 6,5mm vaneria.

Ensimmäisenä piti piirtää kaavat. Omasta päästä, sillä eihän sellaisia mistään löytynyt. Ja sitten alkaa tuottamaan vanerista osia. Onneksi Maria-opettaja auttoi ja opasti, sillä kaikesta remonttikokemuksesta huolimatta en ollut koskaan koskenut mihinkään sähköllä toimiviin isoihin laitteisiin.

Ja kyllähän hitaasti syntyi osia. Ja ikkunat ja oven paikalleen. Ei todellakaan suorat, mutta sellaiset jotka saisi listoilla suoristettua 😉
Tässä välissä voidaankin pitää puolentoista vuoden tauko tämän kertomuksen jatkamiselle. Ai ei käy? No olettepa te vaativia!
No viime syksynä Maria sai innostettua jatkamaan Majakkaa ja niinpä menin syksyksi kurssille. Ensimmäisenä tehtävänä oli saada majakan osat yhteen. Siinäpä olikin urakka, mutta kiitos Bison-liiman se lopulta onnistui.
Yllä: Ylhäältä alaspäin, kun ei vielä ole lattioita eikä kattoja.
Alla: Kun on jo välitasot paikallaan kakkoskerroksen näkymä.
Tässä postauksessa ei ole kissakuvia, sillä kumpikaan kissoista ei vielä ollut Majakan teossa avustanut (esim siveltimellä maalauksessa). Mutta seuraavassa osassa päästään jo siirtymään kotioloihin. Jotta kissoitta ei kuitenkaan aivan jäädä, niin tarkastelkaapa tarkemmin tämän kakkoskerroksen tapettikuosia; onko siinä jotain tuttua?

18 kommenttia:

 1. Kiitos nukkekodin rakentamisen aloituskuvista! Olen odottanutkin näitä!

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Toivottavasti siitä tulee ihana. Toistaiseksi se vaan on iso ja monimutkainen :D

   Poista
 3. Tuosta tulee kyllä upea! Odotamme kutsua tupaantuliaisiin 😀

  VastaaPoista
 4. Voi apua miten hieno! *_* Ehdottomasti toivotaan jatkoa tälle majakkatyölle! <3

  Tapetissa on ainakin moninkertaisesti Max, eikö niin? Hyvä idea! Voi jos tuollaista saisi kotiin, heti vuoraisin olohuoneen Sepon naamalla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein; Max löytyy tapetista moninkertaisesti. Kännykällä taiteiltu kuva, joka on tulostettu tapetiksi.

   Sepon naamat olohuoneen seinille olisivat kyllä super; lähtisin heti taas kylään!

   Poista
 5. Pääseekö majakkaan kurkkaamana sisälle ainoastaan ikkunoista...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsee sinne näkemään/touhumaab myös avautuvista seinistä. Seuraavassa osassa näkyy paremmin.

   Poista
 6. Jotkut näemmä osaa mitä tahansa! Varmasti myös Pepsi ja Max ihastuvat majakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä ihan täydellinen tule.. mutta omaan käyttöön toivottavasti toimiva. Pepsi ja Max pitävät majakkaa liian pienenä :D

   Poista
 7. Huh huh, kuinka kätevä olet käsistäsi. Minulla olisi jäänyt ilmoittautumatta tuollaiselle kurssille. Jännityksellä odotan, kuinka hieno lopputulos on, koska tuo on jo nyt upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä minä enää mene tuollaiselle kurssille; oli liian haasteellinen minulle. Tosin ei pidä koskaan sanoa ettei koskaan.

   Poista
 8. Nukkisjutut on kärsivällisen ihmisen hommaa ja hienoa tulee. Tosi upeaa vielä sekin, että teit koko mökin itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärsivällisyys on todellakin ollut koetteilla monta kertaa, kun edistystä ei ole tullut - ennemminkin takapakkia. Hienosta en tiedä, mutta kunhan tyydyttävä tulee :D

   Poista