sunnuntai 22. toukokuuta 2022

Suuri saalistaja

Emäntä:

Rauhallinen vapaapäivän aamu sängyssä pötkötellen rikkoutui, kun yhtäkkiä häkistä kuului rymähdys. Yhdessä Pepsin kanssa hyppäsimme jaloillemme ja syöksyimme olohuoneeseen. Tässä kohtaa emäntä valittelee kuvien huonoa laatua, kun ei ollut aikaa ottaa parempia; onneksi sentään puhelin oli kädessä valmiina. 

Häkin luukusta syöksyi salamavauhtia sisälle Max joka juoksi kyyryssä suoraan eteiseen vievälle matolle. Pelästyin että onko Maxiin sattunut, mutta sitten näin että sillä on suussa jotain.
Max vaihtoi paikkaa eteisen matolle ja suostui laskemaan aarteensa. TIRPPA, voi ei!- huudahti emäntä mielessään.

Emäntä sai Maxin  jättämään saaliinsa ja lähtemään eteisestä ja sulki lasisen välioven. Kuollut mikä kuollut, mikä toisaalta oli helpotus emännälle ettei tarvitse alkaa miettimään mitä tehdä. Niinpä emännälle jäi vaan siivous (höyheniä pitkin matkaa lattioilla). Max taas koki olevansa suuri saalistaja, tiikerien sukua, joka ruokkii perheensä. 

Ps. Oli kyllä tirpan tyhmyyttä mennä kissanhäkkiin ja jäädä kissan kynsiin. Sitä ei voi estää, mutta toivottavasti jää viimeiseksi lajisaaliiksi.

16 kommenttia:

 1. Ohhohh!! jopa oli varomaton tirppa (talitintti?) ja Max vaistojensa mukaisesti teki siitä perheelle syötävää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen tirppatintti jäi tassuihini. Että olin ylpeä saaliista - Max

   Poista
 2. Ooh, Max. Sä oot sitte suuri ja mahtava saalistaja. Me fanitetaan sua ♥ Meidän tiloissa kun on ollu lintuja, niin ne on aina ehtiny karata ennen kuin me ollaan pystytty ruokkimaan taloon väkeä. Tai no, eres sulkaa saamaan. Ja sä sait niitäkin vanallisen.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No silloin harvoin kun tirppa on häkissä käynyt, on se lähtenyt yhtä sukkelaan kuin minä olen häntääni heilauttanut. Tämä oli kuin lottovoitto! - Max

   Poista
 3. Meillä kävi myös eilen yksi tyhmänrohkea siipiveikko häkissä... nykyinen entinen tirppa. Myös aidan vieressä vahtiminen tuotti viimein tulosta ja löytyi hiirisaalis! Kaksi saalista samana päivänä. t: Merri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi samana päivänä ja vielä eri lajia! Tuohon en ole vielä päässyt; pitää laittaa tavoitelistalle - Max

   Poista
 4. Jossain oli mainos ulkohäkkien metalliverkosta, joka oli riittävän tiheä siihen, että tirpat pysyvät häkin ulkopuolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tirpat onneksi kovin usein asetu uhkarohkeiksi - emäntä

   Poista
 5. Vähänkö tylsää, että emäntä huijasi tirpan sulta. Saitko edes pari sulkaa leikittäväksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jätin suuhuni muutaman ja söin ne. Ei olleet hyviä - Max

   Poista
 6. Ohhoh!!! :O Voin kuvitella Maxin onnen, kun sai tuollaisen erityisen hienon saaliin normaalin hiiripaistin sijaan. Kyllä on häkissä päivystäminen kannattanut. :D

  Emäntä voi lohduttautua sillä, että ehkä tuo tirppa oli liian hölmö tähän maailmaan ja suvunjatkamiseen...

  VastaaPoista
 7. Ei sille mitään voi, saalistus kuuluu kissan perusluonteeseen. Tyhmä on kyllä lintukin joka kissan lähelle tulee. Meidän Ahududu onneksi ei ole vielä saanut kiinni kuin perhosen, jonka ylpeänä sitten toi minulle. Maija kyllä on tuonut lintuja, eikä siinä auta vaikka kuinka toruisi. Minkäs kissa luonnolleen voi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosia minäkin yritän usein, mutta niitäkin on vaikea saada kiinni. Pepsi saalistaa kesäisin sudenkorentoja, mutta ei sekään aina onnistu. Me kissat ollaan kissoja! - Max

   Poista
 8. Melkoinen saalis! Kyllä tuota ylpeänä emännälle kelpaa esitellä.

  VastaaPoista