sunnuntai 7. elokuuta 2022

Punkkeja vastaan

 Meilläpäin joskus törmää punkkiin, samoinkuin mökkireissulla. Ei usein, mutta kuitenkin. Jostain syystä ne eivät löydä niinkään emäntää eikä Maxia vaan Pepsin.

Ongelmaksi on muodostunut vähitellen se että Pepsi on yliherkkä punkkilääkkeiden vaikuttavalle aineelle. Apteekin aineet eivät käy. Punkkipantaakin kokeiltiin; ei voitu pitää. Vuosi sitten emäntä luuli löytäneensä sopivan luonnonmukaisen aineen (Symppis) eläinliikkeestä, mutta yllätys yllätys se ei enää tänä vuonna käynytkään Pepsille. Pepsi on rauhaton, pesee ja pesee itseään, ruoka ei maita, ei saa nukuttua jne. Näin aina muutaman päivän aineen laiton jälkeen ja joka kerta pahentuen.

Normaalia se ei voi olla, sillä Max ei välitä lääkkeen laitosta yhtään mitään. Eikä Pepsikään esim madotettaessa ärsyynny niskaan laitettavasta liuoksesta. Mikä siis neuvoksi, sillä punkkejakin on inhottavaa emännän mielestä nyppiä Pepsin tuuheasta karvasta ja aine on selkeästi pitänyt punkit etäällä aina luvatun kuukauden ajan.

Nyt meillä on kokeilussa, että pärjääkö elektronisella punkkikarkoittimella. Näitä myy niin apteekit kuin lemmikkiliikkeet. Se laitetaan yleensä kissan kaulapantaan, mutta koska se tuntui häiritsevän Pepsiä laitteen heiluessa ees taas alhaalla kaulalla, niin se on nyt kiinnitetty selän tai kyljen puolelle valjaita.

Toistaiseksi ei ole punkkeja näkynyt, mutta testi jatkuu todennäköisesti ensi kesään sillä ei punkkeja valtoimenaan juoksentele meidän reiteillä; vaihdetaan vain uusi patteri sisään. Miten te olette pärjänneet punkkien kanssa?

6 kommenttia:

 1. Omasta pihasta ei onneksi ole vielä löytynyt punkkeja. Metsään lähtö vaatii aina jonkun kamuksi mukaan = sinne mennään kärryillä ja useamman tytön kera. Tähän mennessa metsäreissut ollu punkittomia, onneksi. Tosin eipä noita reissuja montaa vuodessa tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ettette ole kohdanneet punkkia. Ei se kiva ole ainaskaan emännästä - Pepsi

   Poista
 2. Tuohan voikin olla hyvä konsti, jos laitteen vain saa kiinni johonkin eikä se häiritse kissaa. Meillä on laitettu Frontlinea niskaan pari kertaa vuodessa, kovin usein en sitä halua laittaa, kun arvelen, ettei se voi kauhean terveellistä olla, kissani alkavat jo olla iäkkäitä. Täytyyhän sen jotain myrkkyä olla. Nyt, kun Ransulla on rankka lääkekuuri, en laita punkkiliuosta, ettei sen maksa ja munuaiset saa yhtään ylimääräisiä kemikaaleja. En laita Mustiinkaan, sillä totta kai pojat nuolevat toisiaan, vaikka yritän niiitä aina punkkiainetta laitettuani vahtia.
  Niitä vain on täällä lounaassa niin älyttömän paljon. Joka päivä, kun pihalla puutarhatöitä tekee, saa niitä itsestään poistaa, joskus isoja ja joskus minipieniä ja kaikkea siltä väliltä. Olen tottunut niiden pois nyppimiseen niin, ettei se enää haittaa, on päivittäinen toimenpide itseni ja kissojen kanssa. Kaikkeen tottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi teillä on kauheasti punkkeroita! Ja kylläpä siellä joutuu nyppimään. Tuo laite olisi varmaan hyvä pojille, mutta mitähän ne tuumaa jo laitetaan panta tai joku muu sen takia. Me ollaan niin totuttu pitämään pantaa ja valjaita, ettei häiritse - Pepsi

   Poista
 3. Toivottavasti tuo nykytekninen härpäke toimii. Saisiko sen valjaisiin kiinni niin, että ei heilu eikä sitten häiritse niin paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On emäntä saanut sen hyvin valjaisiini ja vielä paremminkin voisi kuulema laittaa, jos se vaan näkisi tarpeelliseksi. Höh.. - Pepsi

   Poista