torstai 2. helmikuuta 2023

Luimme Voodoovuoren ihmeestä

 Pepsi ja Max:

Emäntä on kova lukemaan kirjoja. Yleensä kirjoja lainataan kirjastosta, mutta tämän kirjan hän ihan osti kustantajalta Päivältä. Kirjan nimi on Voodoovuoren ihme - Kutsu valoon Haitin lapsille. Ja sen on kirjoittanut Megan Boudreaux. Luimme kirjan yhdessä.

Megan oli 24-vuotias kun hän vuonna 2011 muutti maanjäristyksestä kärsineeseen Haitiin tietämättä että mitä alkaisi tekemään. Hiljalleen oikea tehtävä löytyi orpojen lasten kanssa, jotka olivat vailla koulutusta, turvaa, ruokaa ja joita kohdellaan kuin orjia. Näitä restavek-lapsia on Haitissa on 300.000-500.000.
Pepsi: Megan on ollut tosi rohkea, kun on uskaltanut lähteä auttamaan näitä lapsia ja perustanut Respire Haiti -avustusjärjestön, jolla on mm koulu 500 lapselle. Ja vielä juuri sinne Voodoovuorelle, jossa oli öisin eläinten uhraamista ja rummutusta.
Max: Tosi rohkea. Ja kirjassa on kaikki kerrottu niin jännästi. Ja sanottu ettei oikea ratkaisu ole vain täyteen ahdetut orpokodit vaan että saa tulevaisuuden näille lapsille ja että aikuiset tajuaa ettei restavek -lapsien pitäminen ole ollenkaan fiksua.
Kirjassa on myös kivoja kuvia.
 
Me suositellaan tätä kirjaa, sillä se oli emännänkin mielestä paras kirja mitä on tähän mennessä lukenut tänä vuonna. Ja avasi taas silmiä näkemään ettei elämä olekaan kaikessa aurinkoista kaukana  Karibianmerellä (me ei taideta sinne asti matkustaa koskaan).

Kiitos myös hyvästä kirjan suomennuksesta Mirja Sevonille 💗

- Pepsi, Max ja emäntä

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselle kirjalle! Meidänkin äippä lukee paljon ja kuulemma tänään taas pitää kirjastosta varauksia käydä hakemassa, joten samalla voisi vaikka tuotakin teosta pistää varaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii lukea. Emäntäkin varailee jatkuvasti kirjoja ja käyttää niitä kotona luettavanamme. - Pepsi ja Max

   Poista
 2. Hyvä, että on noita kuvia, niin pääsette katsomaan niitäkin.
  Meillä mamma kuuntelee äänikirjoja ja me päästään kuuntelemaan niitä samalla. Nyt on menossa kirja neliraajahalvaantuneesta miehestä. t: Merri ja Frodo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan mielenkiintoinen kirja sekin mitä te luette eiku kuuntelette - Pepsi ja Max

   Poista
 3. Varmasti mielenkiintoinen kirja. Lukeeko emäntä teille ääneen? 😺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus, mutta yleensä luetaan emännän vieressä samaa vauhtia - Pepsi ja Max

   Poista