tiistai 6. kesäkuuta 2023

Maxin tassu kipeänä

 Max:

Sunnuntaina olin niin iloissani, kun emäntä saapui kotiin (oli yli kolme tuntia poissa) ja pyörin tapani mukaan jaloissa. Mutta tällä kertaa kävi hassusti; emäntä kompastui tassuuni ja minä kompastuin emännän jalkaan. Jotenkin silleen. Ja se sattui. 

Aloin linkuttamaan vasemmalla etujalalla ja emäntä antoi kipulääkettä. Sanoin ettei tästä tarvitse huolestua ja nukuimme yön yli. 

Kun vielä aamulla linkutin yhtälailla, en pyytänyt ulos enkä vinkunut edes herkkuja, emäntä päätti soittaa minulle ajan eläinlääkärille, jonne pääsimme maanantai-iltapäivänä. 

Mä päätin etten tule kopasta!
Mutta se ensimmäistä päivää kesätöissä ollut Tiina otti katon päältäni pois. Ja sitten se kuunteli sydämeni ja teki muut perustutkimukset, vaikka olin ihan lötkö ja leikin kuollutta (kuten aina eläinlääkärillä). 
Kiva Tiina totesi ettei tassussa tunnu olevan murtumia eikä turvotusta ja koska varaan sille kuitenkin, niin hoidetaan kipulääkkeellä jos se menisi sillä ohi. Onneksi! Samalla se katsoi että hammaskiveä alkaa olemaan (vastustan tätä diagnoosia), selässäni oleva iso rupi todennäköisesti paranee itsekseen ja anaalirauhaset olivat taas täynnä. Ja sitten se paineli peppuani. Olin edelleen aivan lamaantunut ja se Tiina kehui että olenpa kiltti ja rauhallinen kissa.
Lopulta pääsin koppaani piiloon kipupiikin jälkeen. Joko mennään kotiin?
Kotona kiersin joka paikan, söin ja sitten nukuin makoisat unet keinutuolissa. Tänä aamuna pyysin emännältä herkkuja ja sitten ulos, jotka kuulemma olivat hyviä merkkejä. Linkutan edelleen, joten toivotaan että tassuni kipu paranisi pian ja pääsisin kunnolla juoksentelemaan.


10 kommenttia:

 1. Voi sentään, mikä onnettomuus! Onneksi siinä ei tainnut käydä kuitenkaan pahasti, vaan menee ohi. Ikävä juttu, että sinut sitten kiikutettin lääkäriin ja ronkittiin tassujen lisäksi myös etupäätä ja takapäätä! Olet kyllä todella suloinen potilas <3
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ois tarvinnut ronkkia. Mutta sain kyllä kehuja kiltteydestäni! - Max

   Poista
 2. Toivottavasti sun tassu tulee pian kuntoon. On meinaan huolestuttavaa jos on niin kipee ettei herkut maistu. Ai juu, muista pyytää extra herkut kans niistä mitä et kyenny syömään aiemmin.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa se jo paranemaan. Mutta maanantaina emäntä oli tosi huolissaan, kun en halunnut herkkuja. Nyt olen säälipisteillä pyytänyt paljon herkkuja :D -Max

   Poista
 3. Voi teitä, kun kompastelette toisiinne! Pitäiskö emännän saada uudet lasit? 😂
  Toivotaan, että tassu ei ole mennyt pahemmin vinksalleen ja paranee nopeasti. Me lähetetään paranemissäteitä myös sinne, kyllä niitä riittää, vaikka osa menee Kassisen suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäisi! Vaikka se just vasta hommasi uudet. Luulisi että vuosien aikana se olisi jo oppinut kävelemään kompastelematta, mutta ei näköjään.. Kiitti säteistä! - Max

   Poista
 4. Max-raukka ja emäntä-raukka! Olisi voinut käydä pahemminkin, mutta onneksi ei käynyt. <3

  Terveisiä täältä lähettää Seppo, jaloissajuoksemisen potentiaalinen olympiavoittaja, joka varmasti tulee joskus vielä tallotuksi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo Seppo, ihmiset eivät tunnu olevan yhtä taitavia tassunkäyttäjiä, kuin me kissat ollaan! - Max

   Poista