perjantai 15. elokuuta 2014

Ikävä vierailija

Sattuipa kesälomallani heinäkuussa sellainenkin tapaus, kun olimme Pepsin kanssa mökillä, että asuinalueemme kingi kävi "tervehtimässä" Maxia.

Tässä kuva toisesta vierailusta, jossa Pepsi oli kotona kuningattaren ominaisuudessa häätämässä kissaa ja Max katseli ikkunasta vihollistaan.
Mutta tänä kyseisenä kertana, kun Pepsi-kuningatar ei ollut vartioimassa valtakuntaansa ja kun häkki sijaitsi vielä maan tasolla, tämä "ei toivottu" vieras näytti kynsiään Maxille häkin reiästä tällä seurauksella (kuva otettu pari päivää tapahtuman jälkeen, koska kamera oli Pepsin mukana):
Viikkoa myöhemmin haava oli jo paranemaan päin. Karvathan siitä kohtaa lähtivät.
Ja arvaa montako kertaa tuossa välissä Max itse sai haavansa auki verta vuotaen.. Vastaus on monta. Kai sitä kutitti. Sidokset eivät pysyneet. Septidin oli ainut hoito mitä onnistuin antamaan.

Tästä episodista viisastuneina korotimme häkkiä maasta 40 cm ylemmäs. Isäntä teki siinä tärkeän työn, kiitos! Samalla häkki sai jo vähemmän remonttivaikutelmaa, mutta pientä sisustusta on vielä ajatuksissani. Kissatkin ovat nyt tykänneet hiukan korkeammista näköaloista.
Vieraat ovat meille tervetulleita, mutta peruskäytöstavat pitää kyläilijän hallita! Eli tervetuloa, jos ne jotenkin hallitset :-D

26 kommenttia:

 1. Voi ei mikä haava käynnistä jäi muistoksi! Nuo kissojen kynnet kun on vielä sellaisia viheliäisiä, että niiden tekemät haavat niin usein tulehtuu.. Onneksi haava kuitenkin parani, vaikka se aukenikin. Ja hieno pieni häkki kissoilta löytyy, mökki varsinkin on ihana. :)
  Meillä Rosa on myös tuollainen sähäkkä vierailija, viimeksi kun kävimme kasvattajan luona, se sai kunnon tappelun aikaiseksi, vaikka itse viettikin koko ajan omassa huoneessaan tai kuljetuskopassa. Rosan äiti nimittäin hermostui Rosan sähinöistä ja kuritti sitten kerralla sekä koiran, että molemmat Rosan velipuolet, joista kaikki olivat aivan viattomia. Ei voinut kuin nauraa, äidillä ja tyttärellä aivan samat käytöstavat.. :D

  VastaaPoista
 2. Rosa! Ei saa olla tuhma! Me kanssa tykätään mökistä, joka löytyi talon pihalta, kun ostettiin talo, ja tämän keväisellä maalauksella siitä tuli siisti esille laitettavaksi.

  VastaaPoista
 3. Teillähän kenkku vieras on käynyt! Kyllä ei ole tapoja, jos käydään tassuiksi isäntäväkeen :(

  Onneksi ei käynyt pahemmin, ja haavakin paranee jo! Toivottavasti korotus auttaa, ettei moista pääse käymään jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan nyt ylempänä kun se katti eli meillä on "ylivalta".

   Poista
 4. Hui! Ihan kirpaisi tuo haavan kuva! :-( Onneksi tarhaa on nyt tuunattu niin, ettei pitkäkyntinen vieras enää pääse rettelöimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Se oli kipeä ja kutitti kovasti. Ja emäntä oli vihainen kun hinkkasin sitä sohvapöydän reunaan ;-)

   Poista
 5. Hyi kamala mikä törkimys vierailija! Onneksi nyt on suojaus parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Me ei tykätä siitä tyypistä ollenkaan. Jos olen valjaissa ja emäntä antaa, niin ajan sitä takaa, niin että se lähtee pois meidän tontilta :-D

   Poista
 6. Toivottavasti häkin korotus auttaa pitämään ei-toivotun vierailijan kynnet riittävän välimatkan päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Toistaiseksi se on auttanut. Ja jos Max on yksin häkissä ja alkaa sähisemään, niin näkisittepä miten nopeasti Pepsi siirtyy sohvalta häkkiin käyttämään määräysvaltaansa.

   Poista
 7. Onpas pahan näköinen! Viime syksynä Naavan kanssa valjastellessa vapaana kulkeva kissa nappasi Naavaa nenuun ihan yllättäen. Jälki oli ihan pieni tuohon Maxin haavaan verrattuna, mutta sen jälkeen Naava on suhtautunut paljon varauksellisemmin kaikkiin lajitovereihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Tuo tyyppi kävi minun päälle jo viime kesänä, kun olin valjaissa. Ja nyt se pääsi yllättämään minut. Nyt varon sitä kovasti. Onneksi Pepsi ajaa sen pois. Ei se Naava ole raukkamaista, jos varoo ilkeitä tyyppejä!

   Poista
 8. Yyyyhyi! Epäkohteliasta! Mut onneks teillä on hyvä isäntä joka pelasti tulevaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se keksi meille korokkeen. Ei meidän tassutkaan likaannu maassa ja kuraa tule sisälle (emäntä tykkää).

   Poista
 9. Voi kauheeta mitkä haavat! Hurjan näköisiä. Onneksi parantuivat. Korkeammalla oleva aitaus on varmaan kissojen mieleen. Hieno!

  VastaaPoista
 10. Korotus tuli tarpeeseen. Röyhkeä vieras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään kovasti ihmisvieraista ja kivat kissanaapurit saa käydä moikkaamassa. Mutta ne eivät olekaan röyhkeitä.

   Poista
 11. Hyvä Max, että olet kunnossa ja että Pepsi puolustaa sun kanssa omaa kotia! Tuo koroke on kyllä mainio idea, tosi nättikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Joo, mä olen kova mies. En riku vähästä :-)

   Poista
 12. Joo-o, kynsimishaluiset vapaat kissat voivat kyllä olla pahakin riesa. Vesipyssyllä voit yrittää häätää. Sillä pysyy mahdollisesti vähän pidempäänkin poissa ikävät vierailijat.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Vesipyssy kuulostaisi tehokkaalta ja hauskalta. Sitä ei vain pääse kovin lähelle ihminen. On tainnut saada aika monelta ihmiseltä "lähdön" näillä tienoin.

   Poista
 13. Kauhistus! Olipas ikävän näköinen haava ja todella ikävä vieras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Kun minä olisin ollut vain paikalla, niin gansteri olisi saanut mun tassusta!

   Poista
 14. Vieraat kissat pysykööt omilla mestoillaan, niin!

  VastaaPoista