tiistai 28. lokakuuta 2014

Elämän lanka

Kävin tutustumassa sunnuntaina naapuripaikkakunnalla toimivaan eläinten turvakotiin, johon myös Viitasaaren kaupungin löytöeläimet toimitetaan. Halusin nähdä minkälainen Elämänlangan tila on ja ketä siellä asustelee. Tässä kuvakoostetta osasta kodin väliaikaisasukkaista.

Turvakodissa asusti tällä hetkellä yksi kotia kaipaava koira Lexie, joka toivotti innokkaalla olemuksellaan vieraat sisälle:

Milli ja Molli (turvakodin antamat väliaikaisnimet) asustivat sopuisasti kaksistaan. He ovat aikuisia kissoja ja nauttivat tosi kovasti rapsutuksista ja huomiosta. Selvästi ovat jo ennestään kotikissoja.
Tällä mustalla oli pesuhetki meneillään.

Pentuhuoneessa oli ihana vilinä, kun lattialla juoksenteli toistakymmentä pentua, joista suurin osa oli saanut jo kodin ja odottelivat luovutusikää. Tässä muutama ihastuttava tapaus, joita odottaa tosiaan omat kodit:
Aivan ihania, söpöjä...!! Minua ei meinannut saada pois huoneesta ilman näitä :-D

Tämä pitkäkarvainen pentu oli vielä kotia vailla. Se sähisi kun sitä lähestyi, mutta antoi kuitenkin silittää. Kunpa sekin löytäisi hyvän kodin.
Oli herättelevä kokemus käydä tilalla. En ole ennen käynyt eläinhoitolassa. Näissä on kova työ ja ruokaa menee varmasti valtavasti. Itse vein yhden ruokapakkauksen mukanani, johon omistaja sanoi että se on pian syöty. Kovasti toivon, että jokainen näistä kuvatuista ja muista kissoista, joista kuvaa ei nyt kirjoituksessani ole, löytää oman kodin ja elämäänsä oman langan.


28 kommenttia:

 1. Siellä tuntuu vilinää ja vilskettä olevan! Pidämme peukkuja sille, että kaikki löytävät arvoisensa hienon kodin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vilinää oli. Peukkuja kaipaavat varsinkin nuo vanhemmat kissat.

   Poista
 2. Arvostan kovasti ekäinten suojakotien työtä. Olen vienyt pari meille parkkeerannutta hylättyä kissaa lähikaupungin suojaan ja ne ovat löytäneet itselleen kodit. Nero sponsoroi turvakotia ruokalahjoituksin, sillä prinssihän ansaitsee omaa rahaa kolumnillaan. Itse en enää käy katsomassa hylättyjä, niiden kuvat palvat verkkokalvoille pitkäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, miten turvakodin kissat jäivät mieleen.

   Poista
 3. Kauniita kissoja. Minäkin arvostan eläinsuojelijoiden työtä, mutta minusta itsestäni ei kyllä olisi eläinsuojelijaksi. En kastäisi jatkuvasti ottaa vastaan ja hoitaa kodittomia kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tosi vaikeaahan se olisi jatkuvasti nähdä kärsineitä kissaparkoja.

   Poista
 4. Miih! Ihastuttavia pikkuisia!

  VastaaPoista
 5. Toivon että kaikki ihanat kisut saavat oman rakastavan kodin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jokaisen toivoisi pääsevän sisälle omaa lämpimään kotiinsa.

   Poista
 6. Ihanat elukat ja varmasti antoisa vierailu. Bélan sirutus kun oli Kissojen katastrofiyhdistyksellä, olin aikas järkyttynyt mutta oli tosi helpottavaa kuulla että monilla oli jo kodit valmiina. Tosin nettisivuilla on melkoisesti kotia kaipaaviakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin myös helpottonut, kun lähes kaikilla pennuilla oli koti tiedossa. Nuo vanhemmat kissat vain surettaa..

   Poista
 7. En koskaan lakkaa ihmettelemästä, ettei kissojen perään kysellä, kun ne katoavat. Itse olen etsinyt, kysellyt ja varmaan saanut jo vitin maineen. Ja olenpa myös löytänyt - sitäkin, mitä en etsinyt(siis Taavin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa ihmettelen. Tuollakin oli selviä kotikissoja, jotka löydetty mökkialueelta harhailemasta kesäkauden jälkeen. Miten joku voi hyljätä/on etsimättä kissaansa katoamisen jälkeen.

   Poista
 8. ihania kissoja, itekkin kun olin käymässä hesyllä niin olisi voinut viedä kaikki kisut sieltä kotiin <3 Inhottavaa kun joutuvat pienissä tiloissa olemaan suurimman osan päivistä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki olisin voinut ottaa mukaan minäkin. Ja miten kauan joutuvat odottomaan uutta kotia häkissä rajatulla tilalla :(

   Poista
 9. Ihania kissoja. Ihan käsittämätöntä, että ihmiset ei kissojaan etsi jos hukkaan menee. Onneksi on kuitenkin näitä paikkoja, joissa kissoja autetaan. Onneksi on niitä ihmisiä, jotka pystyvät tätä tärkeää työtä tekemään - itse en varmasti kestäisi sitä tunnemyrskyä mikä tuosta hommasta jatkuvasti syntyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan erilailla minäkin nyt kunnioitan löytöeläinten kanssa joka päivä työskenteleviä.

   Poista
 10. On se aivan käsittämätöntä miten joku voi jätää kissansa heitteille. Jos kissa joutuu kadoksiin, niin sitä pitää etsiä ja taas etsiä. Ehkä ei kuitenkaan jakseta tähän etsintään riittävästi panostaa ja sitten vain todetaan kissan kadonneen.
  Julmaa, tosi julmaa.
  Nuo kaksi aikuista kilpparikisua, onkohan ne sisarukset?
  Toivottavsti nuo kaikki kissat vielä saavat uudet kodit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukapa tietää ovatko sisaruksia. Niin sopuisia olivat molemmat. Toinen kävi jopa antamassa viiksikutitukset naamalle :-)

   Poista
 11. Onpas tuo mielenkiintoinen paikka ja sydäntä lämmittää kovasti, että hoitolan lisäksi siellä pyörittään turvakotia kodittomille <3

  VastaaPoista
 12. Lähinnä se on turvakotina. Ei oikein hoidettavia tällä hetkellä mahdu.

  VastaaPoista
 13. Kauniita kissuleita ja kaunis koirakin. Ihana, että oli jo koteja löytynyt ja odottivat sen oman isännän/emännän saapumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentujen on varmasti helpompi saada koti kuin aikuisten kissojen.

   Poista
 14. Voi herranen aika, toi kolmanneksi alin on niin söpssö söpsö spösösps äshhh SÖPÖ!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä oli hassu naama :-D Itse pidin söpöimpänä ehkä neljännes viimeisestä.

   Poista