tiistai 20. tammikuuta 2015

Matotahnaa

Tammikuisena pakkaspäivänä emäntä keksi että nyt on oiva tilaisuus talvimadotukselle. Olihan kaapissa jemmassa Mirrix tahnaa. Meillä tahna levitetään tassuille, koska suoraan suuhun työnnettynä se ei ainakaan menisi sinne minne olisi tarkoitus vaan ennemmin matoille tai ihmisten päälle.
Tassuista se nuollaan sitten pois. Max näyttää mallia työpöydän alla (kuvan yläreunassa oleva juttu on työtuolin säätövipu eikä mikään lätkimälätkä):

Ja vielä Pepsin tapaan lääkkeen nauttiminen:
Näin saatiin vuoden ensimmäinen madotus tehtyä. Ja päälle sitten hyvää sapuskaa molemmille.

28 kommenttia:

 1. Kas kummaa, meilläkin madotettiin tänään, tällä kertaa Flubenolilla. Suoraan suuhun pruutattiin kaikille. Pennuille tämä oli kolmas madotus, aikaisemmin ovat saaneet kahdesti Mirrixiä pikkusormesta kitalakeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs sattui hyvin. Hienoa jos kaikki suostuivat ottamaan lääkkeen kiltisti.

   Poista
 2. Nerokasta! :) En ollut edes tajunnut tällasta vaihtoehtoa. Meillä tosin ollaan madotettu tableteilla ja hyvin on mennyt alas - siis verrattuna siihen kuinka hankalaa sen luulin olevan. Hannibal sylkäsee tosin aina ulos, mutta se on kuitenkin sen verran lempeä luonne että sen tabletin saa syötettyä sille. Ja Myrsky syö taas mitä tahansa niin se rouskutti tabletit onnellisena. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oottepa te kilttejä ottamaan tabletit, varsinkin Myrsky - oho!

   Poista
 3. Näyttää hiukkasen sotkuiselta... Mutta puhdasta jälkeä tuli kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää se, mutta ei siinä tule sotkuun kuin meidän tassut. Ja ne meidän pitää nopeasti nuolla puhtaiksi!

   Poista
 4. Ei vitsi miten kätevää, seuraavalla kerralla kun ostetaan mirrixiä pitää kokeilla tätä taktiikkaa :D Pitäs varmaa lohiöljyt antaa tolla taktiikalla, menisköhän paremmin alas kuin ruiskulla, no siitä saattas tulla ehkä ihan liian sotkusta.. Mekin madotettiin tänään, mut axilurilla ja nyt jännätään mitä masulle käy, toivottavasti ei mitään, mutta ken tietää. Oli nimittäin vanhoja tabletteja kaapissa, mutta enää en niitä meinaa ostaa vaan seuraavaksi se mirrix! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Suosittelen! Mutta sormenpäänsä joutuu ihminen likaamaan, kun tahnaa on pakko vähän levittää sormella, ettei se ole yhtenä kökkönä ja siitä se kyllä lentäisi pitkin seiniä ;-)

   Poista
 5. Tämähän oli hyvä vinkki. Pitää ensin tietty kokeilla jos Pena suostuu tassuja sotkematta moisen möhnän syömään, mutta jos ei niin sitten levitän tassuille niin joutuu väkisinkin popsimaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pena kun tykkää niin paljon antibijootistakin niin tiedä vaikka minkälaisena herkkuna se pitää matolääkettä. Se on se Pena niin hassu :-) T- Pepsi ja Max

   Poista
  2. Niin, eihän sitä tosiaan tiiä mitä toi meitiin herra meinaa kun tahnaa aletaan tuputtaa, vetää koko tuubin kerralla vielä... Tänäänkin jouduin melkein juoksemaan pakoon antibioottipaketin kanssa kun hän olis vähän enemmänkin halunnut niitä kerralla kun sen yhden vaan. :D

   Poista
  3. Hih. Voimme kuvitella miten juokset vessaan piiloon, ettei Pena syö kaikkia antibiootteja :-D

   Poista
 6. Hyi yök, me ei näytetä äitille tätä postausta ettei se saa ideaa tehdä samoin meille! Kamalaa kun turkkikin menee sotkuun!

  -Pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kyllä kiva ole, kun toiset tahallaan sotkee ökötillä meidän tassut. Mutta tuleehan sitä tietty nuoltua turkki muutenkin monta kertaa päivässä.

   Poista
 7. Noin meilläkin vanhimmalle kissalle joutuu matolääkkeen antamaan, kun ei se muuten onnistu millään. On vaan ryökäle oppinut jo, että tassut voi käydä pyhkimässä puhtaiksi sängyn päiväpeittoon. Toivottavasti Pepsi ja Maxi ei lue tätä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sude! Tosi hyvä idis! Kelpaa varmaan vaikka sohvan vilttikin tai joku muu vastaava. Kunpa muistettaisiin ensi kerralla.

   Poista
 8. Hyvänen aika teitä, ystävät, mikä ankara tilanne! Matolääkkeet, yäääääääk, me ajatellaan teitä kannustavasti!
  - Pipsu ja Miiru -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kamut! Matolääkkeet ovat kyllä niiiin yök!

   Poista
 9. Komppaan muita, ei olisi itselle tullut mieleenkään! Onneksi meillä ei ole ongelmia tahnan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Parempi niin, ettei ole ongelmia. Pepsille on vain mahdotonta antaa lääkettä muutoin.. Maxille menisi kyllä vaikka tablettinakin.

   Poista
 10. Hieno asia madotus on niin tärkeä, että kaikki keinot ovat sallittu ja tämä "tassutus" on pehmeä juttu. Näin toimien ei ainakaan seuraavana päivänä tarvitse pestä hyvin tahmaista ikkunaa. Kokemusta on......
  Kiitosrapsutukset paikallaan nyt......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Tahmainen ikkuna.. mutta eihän siitä näe tirppoja sitten kunnolla! Hyvä kun pesit :-) Joo, lisää rapsutuksia voisi ottaa vieläkin!

   Poista
 11. aarghhh madotus, mutta onnistuisikohan tuolla tahnalla. loogista on että onnistuu, kissa ei voi olla nuolematta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Toissa kerralla päätin, että minähän en tuota nuole, mutta kun oli niin epämukava olo, niin pakkohan se oli sitten nuolla lopulta.

   Poista
 12. Teillähän on ovela emäntä! Ja nyt kaikki muutkin kissojen emännät ja isännät ottavat hänestä mallia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi & Max: Sorry kaverit! Emäntä päätti ihan itse julkaista tämän jutun.

   Poista
 13. Kerran kokeilin tuotakin konstia, mutta jäi yhteen kertaan, sillä suurin osa matolääkkeestä oli lattiassa, matoissa, huonekaluissa jne, sen verta suurella spurtilla lähti kissa karkuun... Nykyään meillä mennään pillereillä, vaikka se onkin aina oma operaationsa.

  VastaaPoista
 14. Hih! Meillä emäntäkin saa osansa kun se levittää sormella tahnan, niin ettei se lennä.

  VastaaPoista