maanantai 30. maaliskuuta 2015

Englannin kevät 1/3

Emäntä on palannut Englannin reissultaan. Kuvia tuli otettua valtavasti, joten vaikea valita niistä ne näytettävät. Tässä nyt kuitenkin osa 1: Matka alkoi kotoa, josta siirryin Tampereen kautta Helsinki-Vantaalle. Siinä vaiheessa oli jo kova nälkä. Sain vatsan täyteen ja jaan teille vinkin hyvästä Buffet-ravintolasta:
Tuloaulojen 2A ja 2B välistä, puolta kerrosta alempaa, löytyy ravintola Cesar´s Little Italy, jossa maittava buffetlounas (tarjolla klo 10-20) maksoi 11 euroa. Tällä annoksella jaksoin pitkään :)
Sitten olikin hyvä hypätä lentokoneeseen ja aloittaa matka kohti Manchesterin lentokenttää,
jossa minua vastassa oli serkkuni. Ajoimme siitä Lancashireen, kauniiseen Hornbyn kylään. Tai siis serkku ajoi, minä en rattiin suostunut, kun ne ajoivat ihan väärää puolta tietä!
Hornbyn pikkukylä oli kaunis perinteinen englantilainen kylä kauniiden maisemien keskellä.
Tämä kissa tuli vastaan joenrannalla ja hetken emmittyään tuli pyörimään emännän jalkoihin :)
Englannissa koululaisilla on koulupuvut, joka koululla erilainen. Tässä alla serkkuni tytöt ovat lähdössä aamulla kouluunsa.
Maisemat olivat huikaisevat niin maalla..
 kuin Hesbankissa kanaalin reunalla..
kuin meren rannalla (Morecambe/Hesbank), josta tosin laskuvesi oli vienyt veden (tässäkö Atlantti?).
Lampaita..
niitä oli ainakin miljoona. Mihin katse kauniissa ympäristössä osuikaan, silmä tavoitti lampaita ja tähän aikaa vuodesta lisäksi karitsoita. Niin söpöjä!
Ja kukat.. Niistä, paikallisista kissoista ja muusta kuvia seuraavissa postauksissa.


30 kommenttia:

 1. Unelmoin matkasta Englannin maaseudulle ♥, olet onnekas kun serkkusi asuu siellä. Odotan seuraavaa postausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä unelmoinnin kohde! Oli hienoa käydä serkkuni luona, edellisestä käynnistä onkin jo 15 vuotta.

   Poista
 2. Olet päässyt reissuun, ihanaa! Ja voi kuinka suloisia lambeja, tuosta kissasta puhumattakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lambit olivat niin ihania, harmi että olivat yleensä aika kaukana tiestä, niin ei saanut hyviä kuvia..

   Poista
 3. Oi ihanaa! RRRRakastan Englantia, kun siellä kukkii narsissit jo maaliskuussa! Se on niin asiaa. Pitäisi meilläkin. Lakisääteisesti.
  Tuo on todella upean kaunista seutua, vaikka en juuri Hornbyssä olekaan ikinä käynyt. Morecamben lahti on aika pahamaineinen, se on niin matala, että nousu- ja laskuvesi vyöryvät hurjan nopeaan. Nousuvesi on tietty se vaarallinen, kun laskuveden aikana lahden voi ylittää jalkaisin.
  Muistan niinä vuosina, kun asuin Englannissa, että siellä tapahtui joku todella traaginen isän ja pojan hukkuminen, sumussa avunhuudot kuuluivat mutta kun äänen suunnasta ei oikein saa sumussa selvää, niin uhrit ja pelastajat eivät kohdanneet. Ja sitten pari vuotta myöhemmin ryhmä kiinalaisia simpukanpoimijoita menehtyi. Joten varo sitä!
  Niin, onneksi olet siis jo turvallisesti palannut ;-) Mutta hyytäviä juttuja tuollaiset ovat, eipä ihme, että britit ovat niin taitavia tekemään hyytäviä tv-draamojakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsisseja oli joka puolella valtavasti; pihoissa, kadun vierillä, ajoteiden ojissa.... Kuulin myös noista kiinalaisista simpukanpoimijoista, aika hurjaa. Ihan rannassa me käveltiin, eikä tuolloin "onneksi" näkynyt hurjapäitä.

   Poista
 4. Ihanan näköisiä maisemia ja oikeaa enkkutunnelmaa! :) Mulla on vierähtänyt ihan liian kauan viime reissusta Englantiin. Olin siellä mm. opiskeluaikoina töissä kahvilatarjoilijana. Täytyisikin lähteä verestelemään muistoja jokin kerta. Ihania nuo lampaat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämen asialla tunnelmissa tuolla koki olevansa :D

   Poista
 5. Uuuh upeaa! Matka Englantiin on haaveissa, puutarhat <3 <3

  VastaaPoista
 6. Oijoijoi, ihania kevätkuvia, nyt iski kaipuu ruohon tuoksuun ja auringonpaisteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta sataa isosti (vuorokauden aikana maahan tullut 10 cm lisää lunta), joten tekisi mieli takaisin :)

   Poista
 7. Ihanan näköistä englannissa! Tahtoisin vain halimaan noita lampaita ovat niin pehmoisen näköisiä :D Suomeenkin voisi ottaa koulupuvut käyttöön niin olisi varmasti vähemmän koulukiusaamista tai ainakaan kukaan ei voisi ilkkua toista vaatteiden perusteella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaiden haliminen olisi ollut ihanaa, mutta heti kun niitä lähestyi äitilampaat käski lapset kauemmaksi.. Koulupuvut ovat kyllä reilu periaate.

   Poista
 8. Voi, mä tulin ihan kateelliseksi täällä. Tuli mieleen ne Skotlannin ja Irkkulan kirsikkapuut ja narsissit, ikävä iski.
  -Penan ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, yhden kukkivan puun näin autosta useamman kerran, mutta siihen ei pystynyt pysähtymään kuvailemaan, joten en kiusaa sinua kukkivalla puukuvalla :)

   Poista
 9. Kaunista! Britti ystävämies lähetti sähköpostia ja kertoi mitä kaikkea on jo kukassa, lista oli pitkä. Olen joskus illalla leiriytynyt valtameren rannalle, mutta aamulla meri on kadonnut, outoa meille sisämeri-ihmisille. Pääsit jo kokemaan kevään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihana olla keväässä, mutta sitä pahemmalta tuntuu nyt täällä viikon sisällä lisääntyneen lumen ja loskan keskellä.. Vaikea uskoa että tuossa oikeesti on meri :)

   Poista
 10. Oi kuinka upea paikka! Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä todellakin kaunis paikka. Digikameralla sai ottaa useamman vaihtoehdon, että sain jonkun kuvista onnistumaan :)

   Poista
 11. Upeita kuvia. Tuonne kanaalille olisi ihana jäädä haaveilemaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Tuohon kanaalin reunalle olisi pitänyt ottaa eväät mukaan ja jäädä istuskelemaan :)

   Poista
  2. Eväät ja pullo hyvää viiniä ;)

   Poista
  3. Eväät olisivat olleet kova sana :)

   Poista
 12. Englannin kylissä on kyllä jotenkin ihanan pysähtynyt tunnelma. Itse olen viettänyt aikaa kaverin luona Oxforshiren Chinnorissa jokusen kerran ja aika idyllistä siellä on kyllä ollut. Jopa tällaisen kaupunki-ihmisen mielestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idyllistä ja samaan aikaan vanhaa ja uutta aikakautta :)

   Poista
 13. Vau, onpas ihania kuvia! <3 Nyt tekis kyllä itsekin mieli lähteä johonkin lomailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkalla on aina ihana olla, mutta on upeaa palata kotia omien mussukoiden luo.

   Poista