keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hamppupelletti, -puru ja -kuitutestit

Saimme Tassulinnaan paljon testattavaa talon nelitassuisille. Aloitetaan kissoista - Sampo hamppupelletit:
Laatikko oli kiva, tosin täynnä pellettejä, joten Max ei ole vielä saanut sitä käyttöönsä.
Tassulinnassa on käytössä pelletit kissojen vessoissa ja olen todennut ne meidän jutuksi käyttömukavuuden takia. Viime aikoina käytössä on ollut ihan rautakaupasta haettua Hotti puupellettiä, joka on edullista ja kätevää hakea omalta paikkakunnalta. Oli kiva päästä testaamaan pitkästä aikaa muuta merkkiä. Tässä kuvassa vasemmalla Sampoa ja oikealla Hottia. Samaan aikaan kissoille oli siis tarjolla molempia laatuja.
Sampo pelletti tuntui hyvältä käytössä. En huomannut erikoisempaa eroa Hottiin. Huonona puolena oli kuitenkin vahva haju vessassa ennen siivouspäivää, jonka takia kissatkin siirtyivät käyttämään pelkästään toista vessaa.

Olisin halunnut ottaa kissoista kunnon "vessakuvan", mutta ilmeisesti aikeeni tajuttiin ja vessassa käytiin aina niin, etten ehtinyt kameran kanssa paikalle ;) Tässä nyt kuitenkin yksi epäonnistunut otos Pepsin häirinnästä (ihan vain blogin takia):
Lisää Sampo -pelletin ominaisuuksista voitte lukea täältä.

Myös gerbiilit saivat samalla testattavaa HempRefinelta: hamppupurua ja hamppukuitua. Tässä kuvassa postitse tullut hamppupuru pakkaus. Viereisessä sangossa on  pois siivottua, tähän asti käytössä ollutta rautakaupasta ostettua hyväksi ja halvaksi todettua Pölkky-purua.
Käytössä hamppupäistäre osoittautui hyväksi. Jopa paremmaksi kuin ennen käytössä ollut. Tykkään erityisesti sen rakenteesta ja siitä että se ei niin pölyä. On siis parempi sekä gerbiileille että niiden hoitajalle. Lisää voit lukea täältä, jossa kerrotaan että se on tarkoitettu mm jyrsijöille, hevosille ja kanoille kuivikkeeksi.
Yllä Valko ja alla Tea, joka hakee esille laittamiani pesätarpeita (talouspaperia) 
puru+pahvimeren päällä.
Hamppukuidun suosio yllätti. Ennen en ole gerbiileille laittanut paperia erikoisempaa pesäpehmustetta, mutta kovasti pesään on nyt kannettu alla näkyvää hamppukuitua.
Testi oli mielenkiintoinen kaikille 16 tassulle. Gerbiilit näyttävät olevan kaikkein 
eniten tyytyväisiä :)
Ps. Eivätkä kissat ole vieläkään saaneet kavereita napattua ;)

18 kommenttia:

 1. Oon aina miettiny että minne se pissi menee kun käyttää pellettejä, imeytyykö se niihin? Entä tuleeko haisut läpi? :D Ja eikös pelletteihin tarvitse jonkun pelletti vessan? Ehkä pysytään mikrohiekassa... Ihanat gerbiilit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pissi imeytyy kyllä pellettiin. Pellettivessassa (meillä toinen vessoista) pissi menee "alakertaan", jossa se imeytyy hienojakoiseen pelleteistä hajonneeseen "puruun". Hajuja ei ole meillä päässyt läpi eli olen tykännyt kovasti :)

   Poista
 2. Tuo hamppukuitu näyttää juuri sellaiselta, joka on ihanaa pesänrakennusmateriaalia! Jos olisin hiiri, olisin riemuissani tuosta ja niin teidän gerbiilit taitaa ollakin :-)
  Nyt vasta huomasin, että olette ottaneet Ransun blogitunnustuksen teidän blogiin! Ihanaa! Kerron heti Ransulle, hän onkin tässä ihan vieressä päivystämässä.
  Pelletit on meidänkin mieleen, tosin kaikki käy sen mukaan, mitä mistäkin kaupasta milloinkin löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiemmin en ole hoksannut että voisin hommata kuitua gerbiileille :) Ransulle rapsuterveiset! Meilläkin on matkoilla sitä pellettiä, mitä matkalta on tarttunut mukaan.

   Poista
 3. Hetken aikaa ihmettelin tassujen lukumäärää, mutta sitten muistin Tean ja Valkon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä 16 on. Onneksi villakoirilla ei ole tassuja :D

   Poista
 4. Hienoa että teillä pelleteistä tykätään (: ! Meillä puupelleteille suorastaan naurettiin, ja sitä meillä ollessa, tarpeet tehtiin 10cm päähän laatikosta :D Meillä, niin kissojen kuin isäntäväenkin, mieluisaksi koettu hiekka on mustista & mirristä saatava mircohiekka (muut hiekat ovat saaneet naurut tai isäntäväen epämieluisat kokemukset) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pelletit eivät ole olleet selvästikään teidän juttu :D

   Poista
 5. Oi, ihania gerbiilejä!

  Meilläkin on käytössä pellettejä, pellettivessa tosin on vielä vähän vaiheessa.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerbiilit ovat ihania sekä minusta että kissoista :) Meilläkin pellettivessa on aika uusi juttu, että ihan ilman sitäkin pystyy elämään. Sen hyöty on siinä, että siivousväliä voi hieman pidentää :) - emäntä

   Poista
 6. Jos olisin gerbiili valitsisin hamppukuidun, sehän on tunnetusti hyvää rakennusainetta. Meillä emäntä syö hamppujauhetta aamupalassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamppua, syödä? Me ei kuitenkaan haluta syödä sitä. Pitäkööt gerbiilit hamppunsa :) - Pepsi ja Max

   Poista
 7. Pelletit ei varmaan kauheesti pölyä, mutta se ei sitte myöskään paakkuunnu ja tarvii ihan omanlaisensa vessan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pölyynny, eikä paakkuunu vaan pelletit hajoavat. Ihan tavan vessa käy, tosin pellettivessan ollessa käytössä siivousväli on vähän pitempi, kun hajonnut "jauho" putoaa alas. Meillä toinen vessoista on pellettivessa (vasen) ja toinen tavis (oikea).

   Poista
 8. Minäkin mietin samaa kuin Naukulan Mamma, mutta sitten räppäsi:D

  VastaaPoista
 9. Ihanat kuvat ja kiva kuulla taas "gerbsuista"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ne gerbiilitkin pääsee vähän moikkaamaan :)

   Poista