perjantai 9. maaliskuuta 2018

Koiria tutkimassa taloamme

Pepsi ja Max:

Pari viikkoa sitten ihmiset lähtivät maalle meidän kotiin, mutta me ei päästy mukaan! Ihmiset höpöttivät meille etukäteen jotain liian kovasta pakkasesta (jos auto vaikka jäisi tielle) ja koirista meidän talossa. KOIRISTA 🙀🙀
Pepsi: Anteeksi, kuulinko ihan oikein?
No sitten kun ihmiset tulivat takaisin, niin totta tosiaan, pystyimme havaitsemaan sekä meidän kodin maalla että koiria! Vaadimme heti tietää että miksi meidän talossa on ollut koiria!
Emäntä ja isäntä selittivät että talossa käyneet kolme koiraa olivat homekoiria, jotka haistelivat onko talossa kaikki hyvin. Että ei ole mitään epämiellyttäviä juttuja ihmisten hengitykselle tai jotain. Kuvissa yllä ja alla on kuulema Hugo.
Ne ei olleet maatiaiskissoja kuten me, vaan jotain espanjanvesikoiria, jotka ovat tarkkoja tekemään hajutöitä. Ne vissiin haistoi meidänkin juttuja, vaikka ei olla kohta puoleen vuoteen talossa käyty. Tuossa yllä ja alla on kuulema Alma.
Ne koirat kävivät yksitellen emäntänsä kanssa kiertämässä talon ja haisteli paikkoja ja tassulla näyttivät, jos joku haju häiritsi. Palkinnoksi jokainen sai leikkiä pallonarunvetoleikkiä (ääh, koirien palkintoja ei vaan voi tajuta..) 

Ai mikä niitä sitten oli häirinnyt? No niitä oli häirinnyt kuulema mm keittiönviemäri, taloon tulevat vesiputkipaikat ja pari pistorasiaa. Ne on kuulema normijuttuja, sillä niiden kautta kantautuu aina taloon ulkopuolen maahajuja. Niin ja sitten meidän pönttöuunin vieressä olleissa tuohissa oli selvästi jotain metsähajuja, kun ne oli niin mielenkiintoisia kaikista kolmesta 😸
Mitään ihmisiä kovasti huolestuttavaa ne ei olleet löytäneet. Ihmiset olivat miettineet, kun taloon kaivettiin ne uudet salaojat ja korjattiin se valesokkeli (niinkuin täällä), että olisiko sinne jäänyt jotain kosteutta/hajuja, joita ei huomattu korjata. Mutta yhtään sellaista merkkausta ei kuulema tullut 😊 Ja kaikenlaista remonttiahan ihmiset teki talossa meidän valvonnassa, joista voi lukea remontti-tunnisteen kohdalta.
Nuo kaksi kuvaa tuossa yläpuolella on sitten viimeisenä käynneestä Elviksestä. Luulen että hänkin on sitä mieltä, että me olemme hyvin valvoneet jokaisen remontin vaiheen tassusta pitäen!
Onneksi ihmiset tulivat reilun vuorokauden reissun jälkeen luoksemme takaisin. Nyt meidän pitäisi päästä vain peittämään ne koirien hajut talosta! Koiria, ei voida vaan vieläkään oikein käsittää tätä juttua (ja Pepsi olisi antanut taatusti tassusta, jos olisi ollut paikalla 😁). - Pepsi ja Max
 
Ps. Emännän pari viikkoa kestänyt yskä parani matkalla.

17 kommenttia:

 1. Ei niistä koirista kannata välittee, nehä on ollu sielä teijjän vanhalla pesällä töissä. Äippä jo alako niistä hommeisista koirista intspiroitua ku meijjän pesällä on tehty samoja juttuja. Miulle on kerrottu, jotta ens viikolla meijjän vanhalle pesälle muuttaa uus koira isäntäväkineen. Kaiten se on iha hyvä, jotta joku on taas sielä vahtimassa ku mie oon tiälä kalakukkokaupunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että teiän vanhalle pesälle on löytynyt uusi isäntä! On nimittäin aika vaikea vahtia toista pesää, kun on itse kaukana kaupungissa! - Pepsi ja Max

   Poista
 2. Juju niin ymmärtää teidän närkästyksen ja muistuttaa, että jos jatkossa tarvitaan tarkkaa kuonoa, niin täällä olisi yksi hyvin vainuvalpas kissa. Ei tulisi mitään koiralemuja, kun Juitsi nuuskuttaisi nurkat! <3 Onneksi kikkaraturkkikoirat eivät tehneet ikäviä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerralla vaadimme (jos sellainen joskus tulee), että Juju tulee nuuskuttamaan nurkat!! Olisi paljon paljon parempi! - Pepsi ja Max

   Poista
 3. Mun pentukodissa oli koiruus, ja se oli kyl tosi kiva. Noikin voi olla.
  -Pena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko? No voihan ne kyllä ollakin ihan kivoja, kun ei oikein osata sanoa pelkkien ihmisten tuomien hajujen ja kuvien perusteella. - Pepsi ja Max

   Poista
 4. Totta kai kaikki on kunnossa, onhan rakennusvalvonta ollut smmattikissojen käsissä. Jotenkin noloa tuoda koiria ylitarkastajiksi, mutta varma on aina varmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma kun ei meidän tarkastukset riittäneet, mutta ehkä nyt myös ehdottomat koiraihmiset hyväksyvät paremmin talon :D - Pepsi ja Max

   Poista
 5. Vai koiria! Aika mukavan näköisiä koiria kyllä, vaikka koirat ja kissat ei välttämättä olekaan yhteensopiva kokoonpano. Hyvä että te ette olleet mukana!

  Ja hyvä ettei talossa ollut vikoja. Hyvä talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä oli parempi ettei me oltu sitten siellä, ettei ne koirat olisi alkaneet merkata meidän piilopaikkaa ja sitten ihmiset olisi luulleet että siellä on jotain vikaa :/ - Pepsi ja Max

   Poista
 6. Hieno juttu, etteivät koiratyyppien nenät löytäneet mitään huolestuttavaa! :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne koiratkin jotain osaavat, vaikka se tieto saattaakin hieman ällistyttää;D ja hienosti osasivatkin, kiva ettei löytynyt mitään ikävää kun kävivät paikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään koiratkin osaavat tehdä työnsä hyvin! :D

   Poista
 8. Mutta hyvällä asialla oli koirut teillä käymässä! Ihana juttu, että kaikki oli ok. :) Ja pääsit näkemään homekoirat työssään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoista seurata vaivihkaa koiria (häiritä ei saanut, kun toiset teki töitä).

   Poista