sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Viulunsoittaja takahuoneessa

Emäntä soittelee joskus, tosi harvoin, epävireisesti vingutellen viuluaan. Ihan vain siksi, ettei nuorena opitut taidot unohtuisi täysin (90 prosenttisesti ne on jo unohtuneetkin).
Mutta viulua ei voi soittaa kissojen kanssa samassa huoneessa. Miksikö? No yksinään Maxin kanssa se vielä sujuu. Mutta Pepsi..
Yksin Pepsin kanssa samassa tilassa ollessa Pepsi huutaa, raapii emäntää kynsillään, yritää hypätä eri reittejä käyttäen kohti viulua. Pepsi mitä ilmeisemmin inhoaa viulun ääntä. Eli soittaminen ei siis ole turvallista eikä Pepsi todellakaan anna soittorauhaa.
Mutta jos molemmat ovat samassa tilassa niin tilanne on mahdoton keskittymiselle. Eikä soittaminen meinaa onnistua suljetussa takahuoneessakaan, sillä oven takaa kuuluva melske häiritsee keskittymistä. Ai mitä siellä oven takana sitten tapahtuu? Yleensä Pepsi on ärtynyt, Maxille tulee mieleen että hän on sukupuoleltaan poika ja sitten siitä seuraa tappelu. Tässä pätkä, jossa viulua vasta näppäillään. Tosin juuri tässä tilanteessa Pepsiä häiritsi kuvaus eikä tilanne edennyt tappeluun saakka.
Oletteko te huomioineet, mitä kissat tykkäävät livemusiikista?

30 kommenttia:

 1. Livemusiikkia ei paljon olla meillä kuultu, mutta eri laitteiden tuottamat toistot on ihan ok kissoille. Tiskikoneen tyhjennys sen sijaan on kammotus, siitä valitetaan. Mutta ei sentään noin kovin ottein, mitä Pepsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tiskikone oli mitään livemusiikin rinnalla! Myös älykännykän musiikki on yök. - Pepsi

   Poista
 2. Meillä Anyan musiikkikorvaa häiritsee laulu. Jos joku erehtyy laulamaan, tulee siitä heti nuhteita. Sen ymmärrän, että mun laulusta häiriintyy, mutta että muidenkin perheenjäsenten, niin sitä en ihan ymmärrä 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sarjaa, vaikkei niin paha, on myös laulu! En tykkää - Pepsi

   Poista
 3. Kylläpäs Pepsi on ärhäkkä kuuntelija! :-D Meilläkään eivät kissat tykkää viulunsoitosta, ja tästä syystä harrastus on hiipunut viime vuosina. Käyn soittamassa korkeintaan kvarteteissa kodin ulkopuolella, enkä sielläkään enää yli vuoteen... Taisivat kyllästyä muhun, kun en koskaan harjoitellut. Meillä molemmat katit menevät korvat lurpallaan sängyn alle, vaikka sähköviulussa on mun mielestä aika vieno ääni. En silti raaski kiusata... Suosittelen sullekin ukulelen hankintaan! :-D Sitä molemmat suostuvat kuuntelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjoittelu on tylsää.. :D Mutta olisikohan ukulele hyvä?! - emäntä

   Poista
 4. Tottumiskysymys? Meillä eivät välitä jodlotuksesta mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emme ole koskaan tykänneet eritoten viulusta :/ - Pepsi ja Max

   Poista
 5. Pepsi inhoaa viulua ja Maxille tulee lemmekäs olo soitannasta, onpa hassua.
  Meillä ei soitella kun ei osata ja laulellaankin hyvin harvoin, kissojen onneksi 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on hyvä koti! Saako teille muuttaa, mä en kestä tuota ääntä enkä Maxia! - Pepsi

   Poista
  2. Tuu vaan, täällä on rauhallista! Ei mitään tyhmiä poikakissoja 😺

   Poista
  3. Mutta minä olen sitten kuningatar! Vähän epäilen että mitä Sofi on siitä mieltä.. - Pepsi

   Poista
 6. Ihmeellinen meininki! Voi Pepsi-raukkaa, samanaikaisesti joutuu kärsimään inhottavasta viulusta ja niskaa purevasta kaverista. D:

  Täällä ei musiikkia harrasteta, mutta yksi ääni vaikuttaa Seppoon vähän oudosti: kamman piikkien vetely tuntuu ällöttävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kauheeta! Voinko muuttaa teille? - Pepsi

   Poista
 7. Onpas teillä vaativa yleisö. Itse soitin nuorempana rumpuja, mutta ne ovat jo aikaa sitten jääneet muutoissa jälkeen. Mitähän kissat tuumaisivatkaan, jos laittaisin täällä pystyyn kunnon rumpusoolon? Naapurit turkin ainakaan arvostaisivat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ja kerro miten kävi :D :D Yleisö on tosiaan vaativa tai jopa musiikkia vihaava :D

   Poista
 8. Meillä on samat biisit soittolistalla. Tosin mä soitan kitaraa. Ja mulla on hiukka sama juttu mitä Pepsillä; kamera häiritsee. Suuri taiteilija ei pysty silloin keskittymään soittamiseen. Ai niin, siskot ei osaa soittaa...
  - Pate -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kitara juuri sen parempi ole kuin viulu. Jokainen soitin pitäisi kieltää ja älykännyköiden äänet! Sinä olet kyllä taitava Pate, toivottavasti siskot arvostaa taitojasi :) - Pepsi

   Poista
 9. Livemusiikkiahan meillä ei ole, mutta laulunopettaja-siskontyttöni cd sai edellisen kissapaprin epätoivoon. Näille nykyisille en ole edes uskaltanut soittaa.

  Ai sä soitat viuluakin? Mahtavaa! Mulla jäi yhteen vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soitan ja soitan.. En kovin ahkeraan :D Luulisi kissojen tykkävän musiikista, mutta ei.

   Poista
 10. Teillähän on tuo (miespuolinen) yleisö vähän tuollaista kesäfestarikansaa. :D
  Meillä ei livemusiikkia kukaan soita, mutta on yksi paristotoiminen lelu, joka pitää epämääräisiä vinkuvia ääniä, ja siksi lelu on kaapissa. Kokeilemme sen uudelleen, kun Pena viimein pääsee palleistaan...

  VastaaPoista
 11. Myös Nero reagoi viulun ääneen, tuli se sitten soittimesta tai vaikka elokuvasta. Luulen että ääni muistuttaa kissan tuottamia uskomattomia sointuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Nerokin tunnistaa viulun. Viulun ääni on korkeaa ja huomion herättävää.

   Poista
 12. Onpa jännää! Pepsi on selvästi paljon musikaalisempi kuin meidän kissat. Ilmo ja Roope eivät nimittäin juurikaan reagoi musiikkiin, vaikka henkilökunnan viulun vingutus onkin sillä tasolla, että saattaisi olla syytäkin reagoida :D Aika epäsäännöllisesti tulee täälläkin soiteltua, ehkä kerran vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin satunnainen viulunvinguttaja! Miten te pojat kestätte!!! - Pepsi

   Poista
 13. Varsin erilaiset reaktiot! Meillä samantapaista aiheuttaa lelupianon soitto. Curlit huutaa ja alkaa kurisemaan toisilleen. On pusuttelua ja levottomuutta.

  VastaaPoista