lauantai 8. syyskuuta 2018

Valvonnassa

Emäntä:

Psstt! Nyt salaisuus, jota Pepsi ja Max ei tiedä! Me valvomme heitä salaa, kun emme ole kotona.
Ostimme nimittäin äskettäin edullisen ja helpon valvontakameran, jonka kuvaa voi seurata mistä vain kännykään helposti ladattavalla sovelluksella.
Kotona on on oltava netti päällä, että kamera saa signaalin. Ja sitten vaan kännykästä sovellus (toimii sekä androidilla että iPhonella) päälle ja siirtelemään kameraa haluamaansa suuntaan ruudulla, jotta löydetään kissat.
Sovelluksella voi tehdä "kuvakaappauksia" haluamistaan kohdista ja videoida tapahtumia. Päivänvalossa kuvat ovat värillisiä.
Ja yöllä mustavalkoiset. Kuvat eivät ole todellakaan teräviä, mutta hyvin näkee mitä vaikka seinän takana yöllä tapahtuu, kuten yläkuvassa halusin tsekata 😁
Ollessamme yötä poissa viime viikolla, tarkkailimme mitä tapahtuu. Joku on viltin alla.
Ja myöhemmin Pepsi toisella sohvalla ja Max keinunojatuolissa. Aamulla taas molemmat sohvalla. Kaikki siis hyvin valtakunnassa.
Kissoja kuvaus ei tunnu häiritsevän, mutta jos kissa sattuu olemaan pian näkökentässä kun avaat kännykällä yhteyden, silmät yleensä tuijottavat suoraan kameraan. Herätessään kameraan syttyy merkkivalo ja kun sitä liikuttaa, niin tietenkin kissat liikkeen huomaavat, vaikka se lähes äänetön onkin.
Tästä kuvasta näkyy myös mitä toimintoja kännykän näytöllä näkyy.
Loppuun video, joka on aika tylsä Pepsin vain nukkuessa sohvan vasemmassa reunassa, mutta mitä tapahtuu isännän avatessa asunnon oven avaimella vähän ennen videon loppua?
 Jännä seurata mitä kotona tapahtuu. Mutta ei kerrota Pepsille ja Maxille, eihän.. 😉

20 kommenttia:

 1. Mitähän Pepsi ja Max tuumaavat moisesta vakoojalaitteesta. Olisi kiva tietää. Rentoa meininkiä (pääasiassa) näyttää onneksi olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä kertoa, ettei tule mitään extra jännitysmomenttia heitä seuratessaan, jos ei ole seinän toisella puolella ;)

   Poista
 2. Hyvä idea! Lienen liian laiska toteuttamaan itse, mutta voihan sitä silti kehua :-)

  VastaaPoista
 3. Ei vitsit, toiset siellä ankaran valvonnan alaisena. :'D Onpa hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kissat eivät tiedä. Varsinkin Pepsi loukkaantuisi aivan varmasti!

   Poista
 4. Hei, teillä on ihan oikea valvontakamera! :-D Me joskus silloin vain keksittiin, mitä sellaiseen saattaisi tallentua, mutta tässä on nyt kyllä sellaista reality-teeveetä, että oksat pois! <3

  VastaaPoista
 5. Jaa-has. Tuopa voisi ollakin nyt hyvä ratkaisu meille! Kun ei ole mammalomaa tällä kerralla.

  VastaaPoista
 6. Ois niin hauska tietää, mitä täälläkin öisin oikein tapahtuu. Jännittävä loppu videopätkällä, hyvä Pepsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin usein, että miten yön aikana tai poissaollessa matot ovat aina uudelleen järjestelty. Vielä en ole osunut seuraamaan kameraa sopivaan aikaan.

   Poista
 7. Meillä on jossain kamera, vaan ei ole kiinteää nettiä, koska "säästö se on pienikin säästö", niin ei pääse vakoilemaan. Melkein kyllä tuli taas mieleen, että josko kuitenkin sen netin hommaisi... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva, eikä yhtään harmita ostos :D - emäntä

   Poista
 8. Tommonen olisi aika jännä, tosin Coco varmaan vaan nukkuisi eikä tekisi muuta.. Mutta sitten kun joskus pentu tulee niin sepäs olisikin kivaa seurattavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pennun touhuja olisikin tosi hauska seurata! Ja miten Coco silloin käyttäytyy, kun ei ole ihmisiä paikalla :D

   Poista
 9. Oooo, vähänkö mielenkiintoinen! Ja nähtävästi kisut harrastaa itsesensuuria kun osa vähän epämääräisistä leikeistä jätetään yöaikaan... ;) Oliko valvontakamera kallis? Olen monasti leikitellyt samankaltaisella kännykän kautta seurattavalla videointi-idealla. Olisi kiva nähdä edes päivältä tai parilta mitä kisut puuhaa kun ihminen ei katso!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamera ei maksanut kuin muutaman kympin, joten todella hyvä hankinta! (kysy lisää yv:llä jos haluat)

   Poista