keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Keväinen Amsterdam

Triljoona kuvaa, mutta en halua tylsyttää teitä kaikilla talvilomaseni kuvilla keväisestä Amsterdamista. Silti jotain haluan näyttää. Tässä osassa muutama kuva yleensä Hollannin keväästä. Seuraavat osat koskevat kahta kivaa Amsterdamin kissakohdetta, sillä en itse löytänyt niistä tietoa Suomeksi.
Keukenhof, 32 hehtaarin kokoinen kukkaparatiisi. Siellä kulkiessa aikaa olisi saanut menemään vaikka kuinka paljon, mutta suuri väkimäärä sai oikomaan reittejä. Niinpä siellä meni vain kolmisen tuntia aikaa. Siinäkin ajassa näki valtavasti kukkia ja värejä.
kukissa on nimikyltit, jotta tietää mitä lajiketta ne ovat
koirat ovat tervetulleita Keukenhofiin
Kukkapeltoja näki puistosta ja linja-auton kyydistä. Schipholin lentokentältä on edestakainen bussikuljetus Keukenhofiin. Yhteensä puolen tunnin bussimatkat ja pääsylippu maksoivat 25 e/hlö (kevät 2019), mutta on se sen arvoinen!
Merenranta. Se on mahtava. Kävimme matkakaverini kanssa junalla Zandvoort aan Zeen rannalla, johon tulee suoraan juna Amsterdamista. Hiekkarantaa on niin kauas ettei silmä erota milloin se voisi loppua. Pipo päässä oli tarpeen, vaikka mereltäpäin ei tuullutkaan.
Kanavia on ympäriinsä. Mistään ei pääse kävelemään suoraa reittiä. Niissä ui runsaasti vesilintuja. Matkakaverini, joka on innokas lintujen kuvaaja, löysi runsaasti kuvattavaa. Minäkin opin tunnistamaan mm nokikanan. Pulun tunnistin ihan itse 😁
Amsterdam on kaunis kaupunki kävellä ja ihastella näkymiä. Pyöräilijöitä on kuitenkin syytä varoa, sillä niitä on uskomattoman paljon ja ne ajavat kovaa.
Yläkuvassa näkyy muiden kohteiden lisäksi myös ratikka. Niillä on kätevä kulkea ympäri kaupunkia, kun ostaa 24h lipun ratikan lipunmyyjältä (8 euroa keväällä 2019). Montaa linjaa tuli kuljettua. 
Tulppaaneja, narsisseja ja kukkivia puita löytää joka puolelta.
Ja kissoja! Niitä voi nähdä asuinlähiöissä. Ja myös kaupoissa:
 Voin sanoa, etten pettynyt kohteeseen, jonne pääsystä olen unelmoinut parikymmentä vuotta!

12 kommenttia:

 1. Voi ei! Kaupassakin :O
  Kivat matkakuvat ja faktat. Upeita kukkapaljouksia. Vaan ei niin lämmin sielläkään? Ompa hämmästyttävän paljo pyöräilijöitä.
  Merri täällä ihmettelee, mihin Max ja Pepsi on laitettu??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut lämmintä. Viima teki ilman kylmäksi ja kevyt pipo oli tarpeen. Pepsi ja Max olivat kotona hoitamassa isäntää 😁

   Poista
 2. Muistelen usein erityisesti Keukenhofia, jossa vierailin keväällä 2008. Mutta myös keväinen Amsterdam oli kaunis!

  VastaaPoista
 3. En ehkä kestä miten kaunista ja mitä kukkaloisto, olen aina meinaan Amsterdamiin osunut syksyllä tai joulukuussa. :) Ihanat kuvat. <3

  Mukavaa pääsiäistä teille kaikille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinun pitäisi päästä keväällä Amsterdamiin! Mukavaa pääsiäistä sinnekin!

   Poista
 4. Voi, Amsterdam. Siellä pitäisi vielä vaivautua käymään vaikken muuten matkustakaan. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Reilun kahden tunnin lento ei tuntunut pitkältä ja julkiset ovat siellä hyvät. Autolla tulee pidempi istuminen.

   Poista
 5. Kiinnostavia ja kauniita kuvia! On upea paikka.
  Ihana nähdä paikallisia kissoja! Viimeinen kuva esittelee mainion paksuposken. Tykkään siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisen kuvan kissan kanssa piti neuvotella sisälle pääsystä kauppaan 😁

   Poista
 6. Hollanti on Suomen jälkeen mulle tutuin maa, kun olen siellä asunutkin. Keukenhofissa olen käynyt pari kertaa, ja tulipa ikävä sinne kukkamereen. Keväiset tulppaanipellot ovat ihania, enkä malta odottaa, kun täälläkin puut alkavat taas kukkia. <3

  VastaaPoista