sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Pohjalainen nukkekoti

Isäntä väkersi viime talvena emännälle pohjalaisen nukkekodin, josta on kerrottu täällä. Nukkekodit elivät kesän hiljaiseloa, kun oli niin paljon muutakin tekemistä, mutta nyt syyssäiden tultua, on taas löytynyt aikaa nukkekodeille (vanhalle ja uudelle).
Kummaankaan (vanhan nukkekodin ja uuden pohjalaistalon) sijoitus kodissamme ei ole ihanteellinen, mutta se ei tätä harrastajaa häiritse. Tärkeintä on että mahtuu laittamaan koteja. Mutta mennäänpä sisälle.
Max: Mä haluan kanssa!
Pepsi: Ja minä! Mikä tyttö tämä on?
Vaikeinta nukkekotien kanssa puuhastelussa tuntuu olevan kissojen pitäminen loitolla. Onneksi nukkekodissa on ovet, jotta kissat eivät pääse tutkimaan taloja ominpäin.
 Pohjalaistalon yläkerrassa on olohuone. Kaikki on vähän vaiheessa (ja tämä kuvakin jäi hämäräksi). Suurin osa kalusteista on vanhasta nukkekodista valikoituja, siellä kun alkoi olla hieman liian täyttä. Mutta sohva tänne pitäisi ehdottamasti saada seuraavaksi. Uutena kalusteena täällä on pönttöuuni, jonka emäntä osti Tampereen Tallipihan Tallimiehen puodista, jossa on ihania itse tehtyjä nukkekotikalusteita.
Makuuhuone on vaiheessa, mutta tällä viikolla huone sai sängyn! Se on ostettu Helsingin Minimaailmasta.
Parhaassa kunnossa on nyt keittiö, johon emäntä on panostanut nyt eniten. Valkoiset kalusteet on tällä viikolla haettu Minimaailmasta, jossa on mahtava valikoima ja iskee valinnan vaikeus. Tämä kaapisto kuitenkin oli juuri sellainen kuin halusin keittiöön tulevankin.
Suljetaan ovet ja ikkunasta pystyy vielä kurkistamaan keittiöön. Seuraavaksi pitää jatkaa kalusteita, sisustusta ja tekstiilien pohdintaa (mm verhot), joten tekemistä riittää.

14 kommenttia:

  1. Oooh, tää on niin ihana! 😀

    VastaaPoista
  2. Teillä nukkekoti on niin soma ja oikean kodin tuntuinen. 🤗

    VastaaPoista
  3. Wau, mitä yksityiskohtien sinfoniaa

    VastaaPoista
  4. Niin hieno! *_*

    Onneksi on ovet: olisi kamalaa tulla joku päivä kotiin ja nähdä, että kissapyörremyrskyt ovat riepotelleet huonekaluja ja asukkaita. D':

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyörremyrskyjä pelkään aina, joskus ne ovat vain liian nopeita 😁

      Poista
  5. Söpöilyä, jonka rinnalla Max ja Pepsi näyttävät jättiläisiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kunhan näet seuraavan postauksen - Pepsi ja Max

      Poista
  6. Voi mahotonta miten hieno nukkekoti.

    VastaaPoista