keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Lääkekokeilu #maaliskissa

Maxin terveystarkastuksessa eläinlääkäri suositteli testaamaan Maxille kortisonikuuria, jotta näkee onko sillä mitään vaikutusta Maxin hengästymiseen leikkiessä. Käytännössä sitä ei ole onnistuttu aiemmin toteuttamaan, sillä emäntä ei ole ollut työnsä takia mikään viikko kotona joka päivä lääkitsemässä.
Mutta nyt kun emäntä on etätöissä kotona, niin oli oikea aika suorittaa kokeilu. Aamuin ja illoin suoritettavaan lääkitykseen tarvitaan Max + Prednisolon -tabletti + Cosma purkki sekä emäntä.
Max: Joko aloitetaan, minulla on jo suu auki!
Emäntä menee Maxin taakse saadakseen pojasta otteen ja laittaa tabletin suuhun. Sen jälkeen suu laitetaan kiinni ja odotetaan että Max nielaisee tabletin.
Sen jälkeen Max palkitaan Cosma -herkuilla.

Yksinkertaista vai mitä? Emännän harmiksi kyllä pitää myöntää että ensimmäisinä päivinä toteutus oli todella helppoa, mutta vaikeutui joka päivä (alkoi esiintymään rimpuilemista ja lääkkeen sylkemistä).
Eläinlääkärin puhelinluvalla lääkekokeilu päätettiin keskeyttää viidennen päivän jälkeen.

Myönteisiä tuloksia ei tullut esille, päinvastoin: Max ei suostunut leikkimään sitäkään mitä ennen (apaattinen ja haluton). Lisääntynyt juominen ja vessassa juoksu yötäpäivää. Ja ripuli, jota on podettu jo monta päivää ja lääkitään Maxin vastustelusta huolimatta edelleen, jotta vatsa saataisiin kuntoon.
Max: Emännällä on selvästi harrastamisen puutetta, kun otti minut kohteekseen, höh!
Nyt keskitytään mukavampiin asioihin emännän etätyöpäivissä kuten herkkuihin ja rapsutteluihin 😺

20 kommenttia:

  1. Voi Max, toivottavasti löytyy sellainen lääke joka antaa sinulle reippautta ja virkeyttä.♥♥

    VastaaPoista
  2. Höh, kaikkea ne ihmiset keksii! Toivotaan, että massu paranee pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emäntä oli ylpeä, kun eilen illalla oli vessassa kiinteä tuotos. Sain monta rapsua - Max

      Poista
  3. Voi ei Max, miten ovat kohdelleet. Ikävät sivuvaikutukset tällä maaliskuulla. Onneksi emäntä nyt osoittaa huomiota kivemmilla tavoilla. - Kassinen ja Seppo

    Kiinnostaisi, että miten isolla annoksella kokeilitte? (täpläkoira syö tuota samaa merkkiä, on tutunnäköinen pikkupurkki. Samanlaisia sivuvaikutuksia taisi olla alussa, mutta onneksi sen annosta sai ajan kanssa pienennettyä niin, että ne lähtivät)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 5 mg oli annos kahdesti päivässä. En ota enää!! - Max

      Poista
  4. Voih, tulipas kurjat sivuvaikutukset, onneksi lääkekokeilu lopetettiin. Josko masukin pian parantuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi loppu kaikki lääkitys. Mun massukin jo terve. - Max

      Poista
  5. No voi, sepä oli kurja kokeilu. Nyt parempia harrastuksia emännälle! Tsemppiä Maxille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emäntä voisi keskittyä vaikka nukkekotiinsa välillä. Tai sitten vaan mun rapsutteluun - Max

      Poista
  6. Voi Max! Tuo on aivan kamalaa. Ihmettelinkin, kuinka helposti tuo lääkitys tapahtui. Herra Karvajalan viime kesän ihottumahoito teki pienestä pojasta täysin apaattisen, eikä kissaa meinannut tuntea omaksi rakkaaksi lemmikiksi. Nuo ovat vaikeita asioita. Halauksia ja rapsutuksia sinne.

    -Palvelijatar-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllättävän helposti onnistui lääkitys Maxille. Mutta ei se kivaa ollut alun jälkeen (jolloin otettiin kuvat). Se apaattisuus oli väärä reaktio, kun tarkoitus oli että leikkiteho lisääntyisi 😟

      Poista
  7. Tympeitä tuommoiset lääkekokeilut mistä tulee kipeeksi. Tsemppiä Max!
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei lääkkeistä saa tulla kipeeks. Onneksi mun massu on nyt taas terve - Max

      Poista
  8. Voi ei, Nuppu ja Juju lähettävät myötätuntoiset virkistymishurinat. Ei paljon auta lohtunamitkaan tuommoisen toimenpiteen jälkeen. Onneksi masu on parempi jo - ja toivottavasti olo muutenkin kohenee!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Max kyllä paljon kysellyt nameja, mikä oli outoa. - emäntä

      Poista
  9. Olipa kurjat sivuoireet! :( Ei yskää kuitenkaan helposti hengästymisen kanssa? Jos hengästyminen on selvästi epäilyttävää, kannattaa ottaa keuhkoröngten (astma) ja/tai sydänultra (helposti hengästyminen voi olla HCM-oire). Astmaa tosin ei aleta kevyesti lääkitsemään (inhalaattori, joka kivempi ja turvallisempi kuin pillerit), mutta on sydänultraa halvempi ilmeisestikin, joten sillä voisi lähteä liikkeelle. Mutta ell ei epäillyt sydänvikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Max on eläinlääkärillä aina niin peloissaan ettei siitä oikein saa selvää. Lisätutkimuksissa pitäisi tutkia sekä keuhkot että sydän. Mutta toistaiseksi ei jatketa, sillä kaikki menee hyvin kun Maxia ei leikitä niin että hengästyisi. Leikimme siis intervalli pätkissä, josta Max pitääkin enemmän 😸

      Poista
  10. Meillä on kissalla astman tapaisia oireita. Hengästyessä alkaa heti yskittää. Tähän määrättiin inhalaattori, ja suihke pitäisi antaa joka päivä. Mutta en ole vielä hankkinut. Onneksi apteekilta on myös eläinlääkkeiden kotiinkuljetuksia, jos tuollaiseen jatkuvaan lääkitykseen täytyy siirtyä. Paranemista teidän kisulille! https://www.tapiolanapteekki.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon ollu nykyisessä kodissa kunnossa. Emäntä epäili olisiko se silti ollut jotain allergista - Max

      Poista