sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Maaliskissa- osa 2: Virikkeet

Maaliskissa on Tassulinnan ja Niemennokan nelijalkaisten ideoima haaste, jossa maaliskuun neljänä sunnuntaina Tassulinnassa julkaistaan oma teemansa, jota jokainen halukas saa toteuttaa haluamallaan tavalla; kissablogissa, muussa blogissa, facebookissa, instagramissa - kuvin, sanoin, videoin ja miten haluaakaan siitä hetkestä seuraavan viikon sunnuntaihin saakka #maaliskissa.
Kissojen mieltä virkistää kaikenlainen aktivointi. Harrastetaanko teillä jotain kissojen kanssa? Mitä mieltä olet kissana ihmisen tarjoamista virikkeistä? Mitä virikkeitä haluaisit enemmän tai mieluummin?

Meillä Pepsi on tykännyt aina kaikista älypeleistä. Maxilla ei ole riittänyt kärsivällisyys näihin ikävuosiin saakka. Mutta hiljalleen seniori-ikä on lähestynyt ja Max on jaksanut jo keskittyä Pepsin peleihin hetkittäin.
Viimeisimpänä olemme harjoitelleet Maxin kanssa Nina Ottossonin Mix Max Puzzle -sarjan helpointa peliä. Siinä siniset liikkuvat osat pitää saada ujutettua laudalta pois, jotta saa herkun sisältä. 
Tämä on sen verran vaikea peli, että vaatii emännän mukana olon kokoajan tai keskittymiskyky katoaa hetkessä. Silloinkin toisina päivinä pelaaminen onnistuu lähes auttamatta ja toisina päivinä emäntä saa tehdä kovastikin ohjaustyötä, jotta Max ei menetä hermojaan ja ala nostelemaan peliä tai nuolemaan herkkuja reikien läpi.
Pelaamisessa on se hyöty, että kun saa innokkaan työapulaisen pelaamaan, niin sen jälkeen emäntä saa keskityttyä rauhassa töihinsä Maxin lepäilyn ajan ennenkuin apulainen on taas häiritsemässä ahkerana paikalla.

16 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki tuo, saiskohan jostain tännekin tilattua.. hmm. Näyttää sopivan haastavalta, että riittäisi ratkottavaa pidemmäksikin aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä on kolme vaikeusastetta. Maxin kanssa ollaan ykkösellä, Pepsi osaa kakkosen. Kolmonen on haastavin.

      Poista
  2. Jes, taas mielenkiintoinen aihe! Jos saisi vaikka lisää ideoita tännekin kisujen aktivointiin. Ja tosiaan tuo teidän peli näyttää mielenkiintoiselta=)

    VastaaPoista
  3. Piti heti googlata tuo peli, ei ole ennen tullut vastaan. Tosi vaikealta näyttää, mukava kun riittää pitkäksi ajaksi harrastusta.

    Ja hyvä aihe! Pitääkin tarkasti lukea muiden postaukset ja laittaa ylös ajatuksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltäkin odotetaan postausta että saadaan vinkkejä 😸

      Poista
  4. Meillä Olga herkkupeppu hoitelee kaikki pelit, Sofi ei viitsi juuri vaivautua kuin poikkeustapauksessa. 😺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se oikean palkinnon löytäminen todella haastavaa. Miksi kissa ilman sitä vaivautuisi - emäntä

      Hyvä Olga! Me osataan kaikki! - Max

      Poista
  5. Videonauhan blogissa Boris osallistuu jällee #maaliskissa haasteeseen

    VastaaPoista
  6. Hieno nimikkopeli! :) Nuppu varmasti tykkäisi, mutta kun sille ei voi niitä raksuja antaa. Juitsi ei jaksa näperryspelejä, vaikka se tykkääkin muuten käyttää pieniä aivonystyjään ja opetella aina uusia temppuja. Ukulelea soitetaan yhä hienommin, ja agility kuuluu edelleen jokaiseen päivään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepsikin tykkäisi agilitystä, mutta emäntä on laiskistunut niin kovin.. Hyvä että Nuppu ja Juju saavat virikkeitä!!

      Poista
  7. Onpa hauska peli! Meillä on älypelit jääneet tosi vähälle käytölle, mutta nelikko arvostaakin enemmän interaktiivista temppuilua. :) Sitä saisi tehdä vaikka koko päivän, viis veis että liiasta herkusta tulisi paha olo. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Max on laiskiintunut juoksemaan, joten älypelit ovat nyt hyvää haastetta 😁

      Poista