sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Satoa

 Pepsi:

Pääsin mukaan kesäkodille "sadonkorjuuseen". Heh, olipa hauska juttu 😹 Tämän voisikin päättää tähän. Kiitos ja seuraavaan kertaan. Ai ei saa vielä?

No kun ei tässä oikein ole kerrottavaa. Kasvimaalla tulos oli heikko ja sen lisäksi perunoita oli kasvamassa kahdessa ämpärissä.
Ai miten paljon perunoita tuli? No määrällisesti ehkä enemmän kuin mitä niihin ämpäreihin laitettiin. Mutta jos ne perunat punnittaisiin, niin saattaisi olla hyvin lähellä luku sitä mitä multaan meni. En kehtaa nolata emäntää ja laittaa kuvaa. 

Kasvimaalla parhaiten kasvoivat porkkanat. Niitä oli erivärisiä ja sieltä tuli niitä muutama kymmenen.

 Max: Öö, siis näin pieniä ja hoikkia? 

Pepsi: Niin, ehkä olisi vaan pitänyt kertoa kukista. Niitä kesäkodilla on kukkinut tyytäväisenä koko kesän, ja yhä edelleen, niin istutettuja kuin luonnon ihan omia. 

- Pepsi

12 kommenttia:

  1. Mutta... sato olisi voinut olla parempi. Onneksi todistetusti kukkamaa oli onnistunut ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, onneksi kukkia löytyi koko kesän. Keskitytään siihen - Pepsi

      Poista
  2. Kukat on kauniita aina ja ei aina voi onnistua! Ja porkkanoitahan oli moninkertainen määrä siementen painoon verrattuna! 😀
    Kai ensi kesänä löytyy kissanminttua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, porkkanoiden paino oli monta kertaa enemmän kuin siemenien! Oli siellä pihalla kissanminttu yritelmä, mutta sitäkään ei voi mainostaa.. - Pepsi

      Poista
  3. No aina ei kesä kasvata toivottua satoa, mekin laitettiin yhteen ämpäriin yksi itänyt lila peruna. Määrällisesti satoa tuli ihan kiitettävästi, kokoa vain olisi saanut olla enempi. Perunoista tehtiin salaattia, hyvälle maistui, väri vain oli aika erikoinen.
    Ensi vuonna uudelleen! 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lilaperuna kuulostaa kivalle! Näin se on että ensi vuonna uusi yritys - Pepsi

      Poista
  4. Söpöjä pikkuporkkanoita! Ehkä ensi vuonna emäntä saa kasvatettua suurempia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On noissa pienissä kuulemma se hyöty ettei tarvitse miettiä miten niitä säilyttää, kun tulee heti syödyksi :D - Pepsi

      Poista
  5. Näkisitpä meiän retiisit! Metrisillä varsilla ja 2-3cm ohuilla juurilla ;D Kyllä naurattaa toi mamman touhu ;D t:Merri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, vielä hienommat kuin emännän porkkanan varret. Kyllä meillä on Merri hauskaa :D - Pepsi

      Poista
  6. Onhan tuo jo paljon parempi sato kuin monilla muilla :) Porkkanat näyttää tosi herkullisilta, ainakin ihmisen mielestä.

    VastaaPoista