torstai 28. huhtikuuta 2022

Alfie -kirjat jatkuu, osa 2

Tassulinnan kirjapiiri esittelee:

 Viime syksynä esittelimme ensimmäisen suomennetun Alfie kirjan, Kissa kynnyksellä. Nyt on ilmestynyt Otavalta toinen osa Alfie -kirjoja, nimeltään Alfie - samettitassuinen ystävä. Pääsimme Maxin kanssa lukemaan kirjan Tassulinnan kirjapiirissä.

Alfie seikkailee Lontoossa, kotikadullaan Edgar Roadilla, jossa hänellä on monta kissaystävää ja erityisesti monta ihmisystävää. Nyt naapuriin muuttaa uusi salaperäinen perhe, josta löytyy sekä salaperäisiä ihmisiä että kissa! Kissa, joka saa Alfien sydämen sykkimään. Mutta perheellä on kiperä salaisuus ja he ovat sulkeutuneet oman kotinsa sisälle. Mutta Alfie haluaa selvittää ja saada uusia ystäviä sekä ihmisistä että valkoisesta kissasta!
Lisäksi uusi perhe ei ole ainut ongelma, joka Alfiella on selvitettävänä. Ongelmien selvitys vaatii sekä muiden kissojen apua, ihmisten johdatusta että seikkailua oman tutun kadun ulkopuolella. Mutta koska Alfie on viisas kissa, ei mikään ongelma ole liian mahdoton.

No mitä mieltä Max olet kirjasta?

Max: Tyhmä kysymys. Se on loistava! Alfie voisi olla idolini, paitsi nautin ehkä liikaa takkatulen lämmöstä enkä olisi valmis uhrautumaan kiipeämällä vaikka korkealle puuhun. Mutta unissani haluaisin olla Alfie ja saada aamupalaksi savulohta! Eli suosittelen!

6 kommenttia:

 1. Max olet niin viisas, kun olet osannut lukea tuollaisen kirjan! (tai kuunnella?) . Sinulla vieläkin tuo miettiväinen katse silmissäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään lukea sekä kuunnella 😸 Kirja herätti monia seikkailuajatuksia - Max

   Poista
 2. Onpa teillä Tassulinnassa mukava lukupiiri :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin tykkään meidän lukupiiristä! Ja sellaisethan on kultturelleja ja siistejä - Max

   Poista
 3. Tarjoillaanko Tassulinnan lukupiirin kokoontumisissa myös herkkuja? Eikös se kuulu asiaan tällaisissa kokoontumisissa.
  Me ymmärretään myös, että Alfie on vienyt teidän emännän sydämen; tuo väri 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfien väri on emännän silmään tosi hyvä. Herkkuja saadaan toisinaan lukupiirissä, muttei ihan säännöllisesti. Minulle sopisi kyllä säännöllinenkin - Max

   Poista