lauantai 25. kesäkuuta 2022

Juhannus 2022 mökkeily

 Pepsi:

Lähdimme Juhannuksen mökkireissulle jo keskiviikkona. Silloin olikin viileä ilma ja sateli matkalla monta kertaa. Onneksi ei kuitenkaan venematkan aikana.

Ekana iltana ei vielä ehditty pihalle. Torstaina emäntä teki työpäivän etänä. Mutta sitten ulkoilma aukesi ja minä sain pitkän narun verran vapautta (toinen pää kiinni sangossa, jonka lähellä emäntä aina oli).

Max tyytyi katselemaan ikkunasta. Ulos se ei uskaltanut lähteä ja sen masukin oli sekaisin.
Pepsi: Minä nautin luonnosta ja järvestä. Tässä on rannan hajumerkkien jättöpaikka, joka oli helatorstain käynnillä vielä veden alla, mutta nyt oli jo suikale hiekkaa ilmestynyt minua varten.
Emännän isän omenapuuviljelmä (siemenestä kasvatettu) ja alla emännän akileijoja (siemenet saatu Saaripalstalta vuosia vuosia sitten) yksinkertaisena ja kerrottuna violettina.
Juhannusaatto eli perjantai oli aamusta asti yhtä järvenranta unelmaa. Nyt oli minun hyvä merkata kynsillä laiturin tikkaisiin. 
Maxikin uskaltautui pihalle, kun emäntä maanitteli. Mökin sivussa piti kuitenkin tiukasti pysyä eikä ottaa harha-askeleita. Maxin masu oli edelleen ihan sekaisin (joku pöpö todennäköisesti).
 
Lauantaiaamuna Max uskalsi jo vähän kauemmas mökistä, kunhan se oli koko ajan näkyvissä ja reitti ovelle selvänä; kyllä Maxista mökkikissa vielä taitaa tulla. Mutta koska Maxin massu oli edelleen sekaisin emäntä teki ratkaisun että apteekkiin on päästävä hakemaan lääkettä. Koska sellainen löytyi vain tunnin ajomatkan päässä kodin suuntaan ja oli auki juhannuspäivänä vain muutaman tunnin, oli lähdettävä mökiltä jo lauantaiaamupäivänä. 
 
Minusta se oli tylsää. Mutta emäntää lupasi että lomalla mennään uudestaan mökille. Nyt oli tärkeintä että saadaan Maxin vatsa kuntoon ennenkuin se alkaa vaikuttaa muuten vointiin. Maxihan siis voi muuten hyvin, mutta vessassa sen pitää juosta (arvaa haiseeko nenääni). Mutta muuten meillä oli hieno Juhannus mökkeily!

14 kommenttia:

 1. Olette te jo niin tottuneita kesämökkeilijöitä molemmat! ja kunhan Maxin masu paranee ja kesäloma koittaa, niin silloin se ilo alkaakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä pari viikkoa töitä, sitten kuulemma se loma aukeaa! - Max

   Poista
 2. Parempaa vointia Maxille, että pääsette uudelleen matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ikävä lääke taisi tepsiä ja mun massu on nyt hyvä! - Max

   Poista
 3. Paranemisia Maxille. Pitää pyytää emäntää pakkaamaan seuraavalle reissulle varmuuden vuoksi lääkettä mukaan, niin sitte pysyy massu taatusti kunnossa.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, emäntä meinasi että pitäisi ostaa varalle uusi pakkaus lääkettä niin ei tule siitä paniikkia mistä saa, Mä en kyllä aio enää tarvita - Max

   Poista
 4. Toivottavasti Maxin masu pian rauhoittuu!
  Pepsi mökkimaisemissa -kuvat ovat huippuihania! Pepsi laiturillaan ♥

  VastaaPoista
 5. Paranemista Maxille ❤️
  Teidän mökkimaisemat eikun vaan paranee kesän edetessä. Uskalsitko Pepsi laittaa tassuja veteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En laittanut tassuja veteen, vaikka vesi näytti kieltämättä houkuttelevalta koskea - Pepsi

   Poista
 6. Pikaiset paranemiset Maxille! Reippaasti näyttää valjastelu sujuvan jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä tästä vauhtiin pääsen. Piti ensin tutkia maisemia ikkunoista - Max

   Poista
 7. Toivottavasti Maxin masu on jo parantunut♥
  Teillä on ollut mukava juhannus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun massu parani kun se sai lääkettä. Ei se hyvää ollut, mutta tehokasta. Juhannus oli kyllä tosi mukava! - Max

   Poista