torstai 20. lokakuuta 2022

Majakan kierreportaat

 Nukkekotimajakka on pystyssä, mutta mistä kiva portaat kerrosten väliin. Onneksi löysin Nukkekoti Väinölän sivuilta kivan kalustekitin eli rakennussarjan rappusille. Eikun työstämään.

Mukana on laserleikatut osat ja ohjeet. Itseltä lähinnä liimaa, näperrystä ja kärsivällisyyttä odottaa liimausten kuivumista. Hammastikulla on kätevä laittaa liimaa kapeisiin kohtiin. Ja maitopurkin muovikorkista saa hyvän liima-astian.
Raput piti koota yksi rappunen kerrallaan ja kuivatin osia laatikon sivua vasten. Max saapui myös seuraamaan.
Sitten alkoi varsinainen kokoaminen. Tässä viisi rappusta koottuna tangon ympärille.
Ja rappusten jälkeen oli kaiteiden liimaaminen: yksi kaidepala ja vartin liiman kuivumisen odotus ja sitten taas seuraava kaide. Lopuksi kaidenauhan liimaus.
Ja lopulta raput olivat paikalleen. Mutta entä seuraava kerrosväli.. eikun tilaamaan toinen sarja.
 
 Tässä välissä menikin sitten pari kuukautta ennenkuin lokakuun sateessa sain aikaiseksi tehdä toisenkin portaikon. Mutta nyt on kierreportaikot valmiina:
Max: No kyllä nyt majakanvartijan kelpaa kävellä kerroksesta toiseen.
Max: Lähdenkin etsimään missä se majakanvartija on.
Myös majakanlamppu syttyi ensimmäisen kerran.  Seuraavaksi alkaa majakanvartijan muuttopuuhat.

8 kommenttia:

 1. Hienot portaat, kyllä majakanvartijan ja kissan kelpaa noita kipitellä. Mutta pitää sanoa, että olet sinä kärsivällinen! Meidän mamilta olis luultavasti portaiden osat hajonneet ja liimassa olis ollut naama ja hiukset, mutta ei portaat.
  Onneksi muuten majakoissa ei ole esteettömysvaatimuksia. Muuten olisit joutunut hommaamaan jostain hissin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, onneksi ei ole esteettömyysvaatimuksia. Hissi olisikin ollut vaikea saada mahtumaan.

   Poista
 2. Ooh, miten upeat portaat! Oikein valurautaiset kierreportaat, kyllä majakanvartijan kelpaa. Jännityksellä odotan, millainen majakanvartija sieltä kapsäkkeineen tulee.
  Hihii, Sofian hissikommentti naurattaa - tosiaan! Tai sellainen sähkötaso, joka surisisi portaiden kautta, ei taitaisi mahtua sellaista noihin korkeisiin kierreportaisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hissiä ei! Majakanvartijaksi pitää valita sellainen joka jaksaa kävellä rappuja eestaas :D

   Poista
 3. Siis miten hienot on taas. *_* Tosi kauniit ja sopivat majakkaan! Kyllä pitää emännällä riittää kärsivällisyyttä ja tarkkuutta tuollaiseen käsityöhön. Ja Pepsillä ja Maxilla kiltteyttä antaa tilaa työlle eikä työntää auttavaa tassua kesken strategisten liimaustöiden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän se liima kiinnostaisi, mutta olen kiltti enkä häiritse emäntää. Saatan kyllä käydä tutkimassa, kun emäntä on hetken pois paikalta - Max

   Poista
 4. Ompa hieno majakka ja majakan portaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, majakkaan oli vaikea aluksi miten toteuttaa portaat, mutta näin tuli kohtuullisen helposti ja ne eivät vie tilaa liikaa

   Poista