sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Pellettiongelma


 Pepsi:

Mikä täällä haisee? Ei kai se vessa taas haise! Siitä asti, kun meidän lemppari pelletti loppui rautakaupoista nykyisen maailmantilanteen vuoksi  (Hotti, lämmityspelletti, joka oli edullista ja piti hyvin hajun kissanvessassa), on meidän pitänyt käyttää muiden kauppojen pellettejä.

Mutta nyt kokeilemamme oman kylän ruokakauppojen tuotteet eivät pidä hajua!

No, Maxia se ei tunnu haittaavan. Mutta se onkin poika. Minua ja emäntää asia häiritsee kovasti.

 Niinpä komennan emäntää siivoamaan useammin koko vessat (pellettien vaihto),  jotta pääsen vessaan. Mutta emäntää asia tuntuu tiheys häiritsevän, sillä se ei kuulema niin tykkää hommasta. Mikä siis neuvoksi? Onko jollakulla hyvää pellettivinkkiä, joka pitää hajut? Onko muilla ollut vessaongelmia viime aikoina (kuten Maxilla, kun se lähti vessasta niin hätäiseen että loppu löytyi olohuoneen lattialta)?

- Pepsi

12 kommenttia:

 1. Voihan pelletti. Täälläkin käytetään mieluiten puupohjaisia kissanhiekkoja, ja monissa pelleteissä on hajuongelmaa. Tanskalainen (?) Ökoplus on meidän mieleen, se on puupohjainen, mutta ei pellettinä, vaan rakeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvistit epäilykseni hajuongelmasta. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. https://www.k-rauta.fi/tuote/puupelletti-hotti-20kg/6430032631134 Ainakin tilaamalla näyttäisi saavan tuotetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaamalla kyllä saisi vielä. Hinta on tuplaantunut ja lähetysmaksu on 60 euroa eli ei kovin houkuttelevaa :(

   Poista
  2. Joissain ketjun liikkeissäkin näyttää olevan saatavuutta. Mutta onpa todella hintava toimitus...pienestäkin säkistä lähes 45€ :(

   Poista
  3. Tulee edullisemmaksi melkein lähteä hakemaan. Katsotaan osuuko matkanvarrelle lähiaikoina :)

   Poista
 3. Mun pennuilla oli harjoittelu "hiekkana" sellaista paperista tehtyä pellettiä. Toki se oli käytössä vaan siihen asti kunnes oppivat olemaan syömättä hiekkismateriaalia... Joten en tiedä miten se aikuisilla toimisi.
  - Eddie -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä Eddie. Me saatetaan olla kyllä liian isoja ja tehdä liian isoja paperiseen :D - Pepsi ja Max

   Poista
 4. Meillä käytetään Cats Best puupohjaista raetta/murua (meillä ei ole pellettivessaa) ja se on ollut hyvä, ei ole hajuja. Tuota on myös pellettinä. Myös kotimaista pellettiä olen nähnyt olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mökillä meillä onkin jonkinlaista murupohjaista tuotetta, mutta kotona olisi ihan pellettivessat.

   Poista
 5. Onpas harmillinen juttu! Meillä ei ole pellettiä vaan savihiekka. Kokeiltiin tuota Ökoplussaa joskus ja henkilökunta ainakin tykkäsi, vaikka karvainen herrasväki vähän hyljeksi eikä siksi jäänyt käyttöön. Voisko se toimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ököplussaa meillä oli joskus silloin kauan sitten, kunnes emäntä löysi Hotin. Mutta voisihan siihenkin palata. Kiitos muistutuksesta :)

   Poista