maanantai 14. elokuuta 2023

En lähde

 Max:

Tykkään nykyisin käydä niin emännän äidillä lomaresidenssissä kuin vaikka mökillä. Ja matkustaminenkin sujuu. Mutta se lähteminen on musta aina kauheeta. 

Mihin sitä menisi piiloon tällä kertaa?

Toisinaan saatan mennä piiloon vaikka kirjahyllyn Ikea-pesään ja olla ihan hipihipi hiljaa. Silti se emäntä mut yleensä löytää jossain vaiheessa.
Lomaresidenssissä olen viime aikoina piiloutunut terassille, kun tajuan että emäntä on tullut hakemaan meitä kotiin. Tässä olen piilossa terassin ulkoreunassa maton takana. En tajua miten se emäntä minut taas löysi. Mutta jos terassille pääsy on minulle suljettu, niin saatan mennä matalaksi ihan missä tahansa vaikka nojatuolissa.

Tämä oli tässä kerran meidän yhteinen pakopaikka makuuhuoneessa katonrajassa, koritelineen päällä. Täältä emännän on tosi vaikea saada meitä pois. Siksi kai se estää tänne pääsyn, kun lähtö on lähestymässä. Tuona kertana tosiaan pakenimme tänne molemmat ja sitten selvisi että emäntä olikin lähdössä yksin päiväreissulle eikä me oltukaan lähdössä. Noloa. 
Yleissääntö on että painaudu johonkin pieneksi ja matalaksi ja pysy hiljaa.  Onko teillä uusia vinkkejä piilopaikoiksi, kun musta tuntuu että emäntä löytää mut aina?

- Max

10 kommenttia:

  1. Samaa mieltä, lähteminen on kamalaa. Inhoan autossa olemista, se haju ja pöriä, ei sitä kestä kukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä autossa pärjää kun on ihan hiljaa ja kuvittelee vain nukkuvansa pahaa unta - Max

      Poista
  2. Sängyn alusta on ehdottomasti paras paikka! Kiipeilypuun kolot on myös hyviä, mutta kyllä meilläkin mami aina mut löytää 😾

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun meillä ei pääse ison sängyn alle. Vierassängyn alle pääsee toiseen päätyyn, mut kun siinä on alla matto jonka emäntä vetää salamannopeasti kissan kanssa ulos - Max

      Poista
  3. Höpsö Max! Jollei lähde, niin ei pääse minnekään kivaan paikkaan.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksei. Eiks vaan voisi ilman lähtöä siirtyä kivoihin paikkoihin? - Max

      Poista
  4. Voi voi Max! Olisipa vain jokin taika, että viiksiä väräyttämällä voisi siirtyä paikasta toiseen. :/

    Sängyn alla on hyvä piilo, mutta varmaan tuolla ylhäällä kaapin korissa olis kanssa! - Kassinen ja Seppo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen taika ois tosi tarpeen! Ylhäällä katonrajassa on kyllä paras paikka, mutku emäntä on alkanut rajoittamaan sinne pääsyä - Max

      Poista
  5. Täällä piileskellään muutenkin välillä niin, ettei näe hännän päätäkään. Ja sitten yllättäin ollaan keskellä olohuonetta ja ihmetellään mikä on homman nimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun metodihan on etten paljasta piilojani. Ja kun emäntä lopettaa hakemisen ilmestyn olohuoneen lattialle 😸 - Pepsi

      Poista