sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Herätys Max

 Max meni torstaiaamuna käymään hammaskiven poistossa, jotta ientulehduskin saadaan sillä asettumaan. Aamuyöllä ruoho-oksut iltapaloineen tehnyt Max oli niin ärtynyt, kun ei saanut aamupalaansa ja herkkujakaan ei annettu.

Mutta sitten se selvisi miksei ruokaa saanut, vaikka kuinka pyysi. Heti odotusaulassa Max lamaantui.

Ihana Atte osasi taas asiansa ja niinpä puolen tunnin päästä lähdettiin kotiin hampaat putsattuna ja kynnet leikattuna jo heräilevän Maxin kanssa.
Ja se heräily sitten kesti. Heti lähdettiin liikkeelle, mutta tasapaino oli hukassa.
Emäntä yritti rauhoitella Maxia että lepää nyt, mutta ei, ulos olisi päästävä.
Tässä välissä emännän oli pakko laittaa kuolaava Max pariksi tunniksi takaisin koppaan, kun tokkurainen kaveri ravasi kuin päätön kana ja yritti vaarallisesti hypellä tasoille. Ilta meni sitten jo rauhallisemmissa merkeissä, mutta mikään ei maistunut; ei edes herkut!
Seuraavana aamuna Maxin pää ei ollut vieläkään oma itsensä. Ei ruokaa, ei herkkuja, kehräys oli epätavallista. Pirautus Atelle ja kehoitus seurata tilannetta. Häkissä Max olisi ollut sateisessa ilmassa tuntikaupalla, jos ei emäntä olisi hakenut sitä aina välillä sisälle lämmittelemään. Kai siellä olisi ollut helpompi olla.
Vihdoin iltapäivällä herkut alkoivat maistumaan.
Ja illalla sitten jo ruokakin. Kehräys oli oma itsensä. Ja naukuminen ovella paljasti että nyt on Maxin pää asettunut omaksi itsekseen. Ja sen kunniaksi päästiin sadekuurojen välissä ulos nauttimaan ulkoilusta aidon Maxin kanssa.
 
Täysi herääminen kesti siis noin 30 tuntia. Toivottavasti ei tarvitse heti mennään uudestaan.

12 kommenttia:

 1. Voi Max! ❤️ Edellisellä kerralla, kun Herra Karvajalka kävi hammaskiven poistossa ja kampaajalla, niin toipuminen kesti lähes kaksi vuorokautta. Reilu viikko sitten teimme saman reissun. Kerroin lääkärille, kuinka vaikeaa toipuminen viimeksi oli, niin sovittiin, että pitävät Herra Karvajalkaa pidempään tarkkailussa ja nesteyttävät koko ajan. Mukaan sai myös pahoinvointilääkettä. Ilta meni tietysti kuolavanoja siivotessa, eikä Herralle maistunut mikään, mutta yöllä oli käynyt juomassa reilusti vettä ja viiden aikaan aamuyöstä maistui myös ruoka ja sitä syötiin reilusti. Tällä kertaa selvisimme siis huomattavasti helpommalla. Nuo reissut ovat aina kamalia jännitysnäytelmiä.
  -Palvelijatar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pää sekaisin ja kipeä. Oli paha olla. Herra Karvajalka tietää miltä tuntuu - Max

   Liian jännittävää. Pitää aina varata jääkaappi täyteen (kävin hoidon aikana kaupassa) ja olla suunnittelematta mitään omia juttuja - emäntä

   Poista
 2. Max reppana, nuo on kyllä rankkoja reissuja, mutta onneksi nyt on hampit kunnossa♥

  VastaaPoista
 3. Hui, olipa pitkä toipumisaika! Huolestuit takuulla kamalasti. Onneksi Max tuli lopulta takaisin entiselleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalasti. Missä minun oma pikku poikani on; vieras kissa tuntui asuvan talossa - Max

   Poista
 4. Meilläkin oli aiemmin kuolausta ja toipuminen kesti välillä tosi kauan. Viimeksi annettiin sellaiset erilaiset mömmöt, jotka eivät rasita munuaisia ja tuntui, että Sofi toipui nopeammin. Tai sitten oli vaan kuu eri asennossa.
  Onneksi Max on taas oma hurmaava itsensä ja hampaat kiiltelee 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin täysikuustako se johtuikin :D Pitää seuraavalla kerralla katsoa kalenterista. Nyt kiiltää hampaat!

   Poista
 5. Ai kauheeta, kyllä oli kauhiat pöllyt ku ei eres herkut maistunu.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei edes herkut! Ne joiden takia olen valmis tekemään melkein mitä tahansa - Max

   Poista
 6. Voi Max. <3 Onneksi oot nyt taas kunnossa ja toivottavasti hampaat pysyvät hyvinä ja puhtaina pitkään!

  Sama kokemus kuin Sofilla, eri mömmöillä on erilaiset toipumisajat ja lähtiessä pahoinvointipiikki voi auttaa kuolaukseen. Jos mömmöä ei saa valita, niin pahoinvointilääkkeen pyydän ainakin ensi kerralla myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiden on pysyttävä kunnossa tosi piiiiitkään! - Max

   Pitää (yrittää) muistaa tuo pahoinvointilääke. Onneksi olin arvannut reaktion ja ottanut kaikki matot lattioilta ja pesin sitten kaikki lattiat :D

   Poista