keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Takarajan lounaiskulma

 Max:

Yksi minun ja Pepsin ehdoton lempipaikka on pihan takaraja. Se rajoittuu peltoon, joka ei ole meidän. Mutta siellä kasvaa kaikkein paras heinä ja toisinaan pellolla liikkuu kaikkea pikkuelävää. 

Yksi päivä tuli kova sade ja kaatoi kaiken rikkaheinän pellolta. Yhtäkkiä näin taas rakentuvan talonkin, kun pitkän heinän vuoksi sitä ei ollut näkynyt silmiini hetkeen. 
Toukokuun lopussa lounaiskulmassa kukki tuomi.

Myöhemmin kesällä kulmassa kasvaa tällainen. Emäntä googletti kuvan ja google sanoi että rohtoraunioyrtti, mutta se olisi tosi harvinainen tällä leveyspiirillä. Ehkä se on siis joku muu raunioyrtti. Me ei tiedetä. Kauniit kukat silti siinä on ja se on tositosi sinnikäs kasvamaan ihan missä haluaa.

Takarajalla kasvaa myös kuusentaimia, joita emäntä yrittää kasvattaa jotta tuuli ei niin pahasti tuulemaan pihaan (pahimmat tuulet tulevat lounaasta kallistamaan puita ja heittelemään tavaroita). Mutta toistaiseksi näistä ei vielä ole apua vaan pitää vain kerätä/kiinnitellä tavaroita ja toivoa parasta.
Harmiksemme yhtenä päivänä tuli traktori ja myrkytti rikkaheinän, jotta maanviljelijä pääsee kylvämään aikanaan syysviljan. 
Ei me siitä pellon heinästä niin välitetä, mutta kun meille on nyt laitettu porttikielto sinne pellon läheisyyteen, niin se harmittaa. Vaikka kai se emäntä meidän parasta ajattelee.

- Max

6 kommenttia:

 1. On se kyllä tosi ikävää, että tutkimistienoot myrkytetään. Hyvä, että ette pääse lähelle nyt.
  Kyllä tuo selvästi joku raunioyrtti on, mutta rohto- ja ruotsinraunioyrtti ovat lähes samannäköiset, en tiedä, kumpi on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me hoidetaan raunioyrttiä, mutta samalla huolehditaan ettei se leviä meidän heiniin 😸 Pepsi ja Max

   Poista
 2. Emännän pitää kylvää teidän tontille kunnon heinää, niin pääsette sinne seikkailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä meidän tontill, mutta kun tuolla on kaikkein paras! 😸 - Pepsi ja Max

   Poista
 3. Haa, meillä on idea! Kieltäkää emäntää leikkaamasta nurmikkoa tai vielä parempaa: laittamaan koko piha kukkaniityksi. Sitä tuskin kukaan raaskii myrkyttää.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään lyhyessä ruohossa makoilla, joten kokonaan ei voi ruohonleikkuuta lopettaa - Max

   Poista