keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Rokotteesta ihoreaktio

 Max:

 Kerroin pari viikkoa sitten, kun sain rokotteen. Mutta rokotteesta tulikin mulle viivästynyt allerginen ihoreaktio.

Emäntä ihan googletti, koska ei ole ennen kuullut sellaisesta, mutta kyllä se mahdollista on vaikka harvinaista. Ajattelin kertoa parilla sanalla tästä.
Rokotteen annon jälkeen viidentänä päivänä mulle tuli pari paisetta. Emäntä ei niistä vielä huolestunut, ihmetteli vaan. Vuorokautta myöhemmin niitä oli jo kymmenen. Ja silloin emäntä huolestui. Ja pari tuli sen jälkeen vielä lisää. Suurinosa korvien ja silmien välissä. Yksi on selässä. Ne on punaisia ja välillä niistä on tullut märkää. Ne ovat välillä myös kipeitä tai kutisevia. Ja tein niihin hienot ruvet päälle.
Emäntä konsultoi eläinlääkäriä että puhdistaa paiseita ja laittaa voidetta kotona. Ensin emäntä laittoi Bepanthenia, mutta sitten se haki apteekista eläinlääkärin suosittelemaa Abilar pihkasalvaa. Olen antanut emännän hoitaa, sillä sen jälkeen on aina ollut hetken rennompi olla.

Nyt kaksi viikkoa rokotteesta onneksi näyttää jo paremmalta. Pitää keskittyä seuraavaksi karvojen kasvattamiseen, sillä jokaisen näpyn ympäriltä ovat karvat lähteneet noin sentin alueelta. Onneksi saan kammattua karvat niin ettei kukaan huomaa ehkä edes kuvista (jos ette  mene suurentelemaan kuvia). 

- Max, 

Ps. Odotan ja toivon että pihkasalvan antaminen kohta jo riittäisi, mutta emäntä sanoo että niin kauan kuin näkyy punaista niin sitä annetaan. 


5 kommenttia:

  1. Voi sentään! Ikävää, kun tuollaista kutiavaa juttua tulee.
    Abilar on tosi hyvä, meillä se on koko perheen luottosalva. Vähentää hyttysen pistojen kutinaa ja kaikkea sellaista, ja tietty desinfioi haavat.

    VastaaPoista
  2. Pipsun ja Miirun Pirjo18. syyskuuta 2024 klo 11.02

    Ohhoh, onpas ollut kova reaktio. Abilar on kyllä todella hyvä voide, täälläkin on sitä sekä kissojen että ihmisten lääkekaapissa. Samoin hunajavoidetta, sekin hyvä, jos tulee vaikka naarmuja nenään.

    VastaaPoista
  3. Höh, tosi tyhmä juttu. Me ei myöskään tykätä ihmesalvoista... Toivottavasti punaiset läiskät lähtee susta pian ja saat karvat tilalle. Talvikin tulossa.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
  4. Olipa kurja tuuri saada tuollainen reaktio. Onneksi olet kiltti poika ja annat rasvata patteja. Paranemishalaukset meiltä 😻

    VastaaPoista
  5. Voihan pattirokotus! Onneksi ovat harvinaisia reaktioita ja nyt olet jo paranemaan päin! <3

    VastaaPoista