tiistai 17. kesäkuuta 2014

Katukatti Bob - kirja


Minun oli suorastaan pakko ostaa pari viikkoa sitten itselleni kirjakaupasta kirja, joka oli edellisellä käynnilläni kaupassa jäänyt mieltäni "kaivertamaan". Kirja on nimeltään Katukatti Bob - kissa joka muutti elämäni, kirjoittanut James Bowen. Suomenkielinen versio on ilmestynyt tänä vuonna 2014 eli kirja on varsin uusi.
(Max halusi antaa tassullaan myös puoltavan mielipiteen tuohon viereen)

Kirja oli todellinen elämys. Siinä huumeista irtipyrkivälle miehelle tupsahtaa kissa seuraan ja heistä tulee erottamaton parivaljakko ja ihana kertomus Lontoossa asuvasta kaksikosta.

Ihan uskomattomalta tuntuu että lähtisin joka päivä kissan kanssa bussilla (ilman mitään koppaa) ison miljoonakaupungin keskustaan myymään lehtiä vilkkaaseen kadunkulmaan. Ja kissa on mukana koko ajan matkoilla eri kulkuvälineissä, kadun vilinässä, pitkissä työpäivissä helteessä, sateessa ja kylmässä, kauppakäynneillä, ravintolassa... Miten se mahtaisi Suomessa luonnistua?

Bob ihastutti viisaudellaan. Tämä on kirja, joka pitää lukea loppuun saakka. Suosittelen!

10 kommenttia:

 1. Todella mukava kirja. Olen lukenut jo aikaisemmin englanniksi ja minäkin suosittelen. Tekisi mieli ostaa kirja myös suomeksi. Nyt minulla on luettavana James Bowenin toinen kirja The World According To Bob.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyy hommata tuo kirja jostain.

  VastaaPoista
 3. On lukulistalla, ehdottomasti.

  VastaaPoista
 4. No kai se on minunkin hommattava, kun niin hyvältä kuullostaa :)

  VastaaPoista
 5. Kirjasta on ollut puhetta aiemminkin, hienoa, että se on käännetty suomeksikin. Sille löytyy varmasti paljon lukijoita.

  VastaaPoista
 6. Oho, käännös pääsi ilmestymään huomaamatta, hyvä kun vinkkasit! Löytyisköhän tuo täältä meidän kaupoista juhannuslukemiseksi?! Oiskin ihanaa: loma alkaa, sauna, lämpimän peiton alla, uusi kirja! :-)
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pienestä Kipa-kirjakaupasta ainakin löytyi :-)

   Poista