torstai 19. kesäkuuta 2014

Ulos ulkotarhaan


Kissoille tekemämme ulkotarha on vain pieni ja vaatimaton (yllä ikkunasta kuvattuna). Ei niin iso ja hieno kuin monissa blogeissa on esitelty. Sinne mennään ikkunaan laitetusta levystä näin (ps. Vinkkaisiko joku miten liitetään Gif-animaatio blogiin? Sellaisenkin tein mutten osannut liittää.):

Ikkunan saa kiinni tarvittaessa esim yöksi. Luukusta menee jännittävä putki tarhaan
josta sitten laskeudutaan uudelleen maalaamani pikku mökin päälle ja siitä maahan tai laudoille.
Somisteet tarhassa ovat hyvin talon ulkoremontin mukaiset, mutta suunnittelen kyllä muutakin, kunhan pääsen niin pitkälle. Remontin takia myöskään ruoho ei tänä keväänä tähän kohtaan oikein noussut, mutta se antaa vapauden miettiä eri vaihtoehtoja tarhaan.
Mutta tärkeintä on se, sekä Max että Pepsi nauttivat täysin tästä vaatimattomasta ulkotarhasta, eikä joka päiväistä ulos huutelua enää ole niin esiintynyt. Luukku vaan kopsahtelee liikehdinnän merkiksi.
Eikä riitoja ulkona ole vielä syntynyt, vaan siellä ollaan sulassa sovussa.
Pusu :-x


24 kommenttia:

 1. Söpöläiset, pusu ♥.
  Tarhahan on loistava jos ne kenelle se on tarkoitettu viihtyvät siellä.

  VastaaPoista
 2. Kissan valinta ratkaisee ja nuohan ilmiselvästi nauttii tarhastaan! Ja sitten jatkossa voi tehdä vaikka lisäsiiven, jos naukulaiset niin toivoo :-).
  Pipsun ja Miirun Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu lisäsiipi! Pitää ehdottaa sitä sitten kun kyllästytään tähän, sitä kylllästymistä ei vielä näy.

   Poista
 3. Hieno ratkaisu. Hyvää kissojen kannalta on varsinkin se, että he saavat itse kulkea tarhaan ja sisälle milloin huvittaa. Meilläkin on kissoilla uusi tarha, suurempi kuin teidän, mutta sinne pitää viedä pihan poikki eivätkä kissat itse voi päättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haluttiin just tällainen, että voidaan mennä tuhat kertaa päivässä ulos ja sisään :-)

   Poista
 4. Hieno kulkureitti, luukku tuo paljon vapautta liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta. Ensimmäiset päivät siitä kulkeminen jännitti, mutta nyt se on hauskaa.

   Poista
 5. Hieno tarha! Siellä epäilemättä oleskellaan paljon ja käydään vähän väliä! GIF-animaatio liitetään kuin valokuva. Jos et ole sellaista vielä tehnyt niin ilmaisversio PhotoScape on helppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Kiitos, eli ihan valokuvana liittämällä toimii. Kokeilin sitä, mutta kun se ei esikatselussa näkynyt, niin ajattelin että se ei ollut oikein.

   Poista
 6. Kiva, että kissatkin saivat juhannuksesksi oman lomamökin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma lomamökki, kun muualle ei menty :-) Juuri äsken katseltiin raesadetta siellä :)

   Poista
 7. Mut toihan on hieno! Jännätunneli ja kaikki. Ilona tykkää erityisesti pusukuvasta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Max: Tunneli on tosi jännä ja siellä voi olla piilossa, jos raesade ulkona rummuttaa. Toi pusukuva, en tiedä miten se just silloin onnistui laukaiseen kuvan kun se pusu ei kyllä sekunttiakaan kestänyt..

   Poista
 8. Hyvinhän toi toimii, kun killit siellä tykkää olla ja sovussa vielä :) Meillä on vaan terassi ja sinne saisi kanssa pienen ulkotilan noille kavereille, mutta se on jäänyt vain miettismistasolle kun itsellä ei riitä into rakenennella juttuja. Eikä varmaan kyllä taitokaan...

  VastaaPoista
 9. Tämä oli aika helppo, kun vain aikaiseksi sai, kun remontista on jäänyt putki ja noita muita tarpeita ja häkki ostettiin valmiina.

  VastaaPoista
 10. Komee tarha ja tosi näppärä tuo kulkutuubi. Meillä kesäaikaan melko vapaa kulku,mutta Se täytyy aina tarkistaa ettei ole hiiriä mukana 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi: Miksei ne hiiret muuten tule tuohon meidän ulkotarhalle?

   Poista
 11. Hieno tarha ja kulkureitti! Samanlaisen putkiviritelmän näin vuosi sitten eräässä siamilais-kissalassa ja olen haaveillut samanmoista meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepsi + Max: Salaojaremontista jäi tuollainen putkenpätkä meille sopivasti. Tämä on kyllä huippu!

   Poista
 12. Varsin kompakti kissatarha! Hei meille tulee ihan samanlainen putki kulkutunneliksi, että päästään menkin itse tarhaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan kätevä tunneli, joka jäi tosiaan salaojaremontista ylimääräiseksi. Se on ihan lämmin, kun aurinko paistaa siihen.

   Poista