lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kesäkuun lauantai

Tänään on ollut ihana päivä. On ollut niin auringon paistetta kuin sadettakin ja kaikkea siltä väliltä :-) Ja olen oppinut uutta: miten laitetaan postaukseen virallisesti otsikko. Taputukset minulle ;-)

Tänään oli markkinat Viitasaarella. Siellä oli tosi paljon kojuja ja väkeä. Sorruin muurinpohjalettuun ja kotiin tuomaani viineriin. Ostokset ovat tässä Pepsin esitteleminä:
Eli kissamaiset patalaput ja puinen kissa. Melkein sorruin patalappujen yhteydessä kissamaiseen pyyhkeeseen, kissamaiseen wc-paperirullien säilytystekstiiliin ja muihin kissajuttuihin.. Puukissa on menossa nukkekodin lemmikkihuoneeseen (valmisteilla).

Kotona innostuin pitkästä aikaa näpärtelemään nukkekodin kanssa. Tänään oli vuorossa mm piippujen "muurausta" "kipsitiili" paloista.
Pihalla touhusin sitä sun tätä. Sain jopa auton imuroitua ja pyyhittyä pinnat kesäkuntoon. Kukkapenkkiäkin ehdin ihastella.
Osaako joku sanoa, että onko tämä kurjenmiekkojen välistä nouseva kukka rikkaruoho vai ihan oikea kukka (ja mikä)?

17 kommenttia:

 1. Onpas södet patalaput!! Ja ai, miniatyyriharrastustakin..? Cool!!!
  Rikkaruohosi näyttää kyllä ihan oikealta kukalta ;)

  VastaaPoista
 2. Emäntä: Oli monivärisiä erilaisia kissapatalappuja, mutta ihastuin juuri näihin: sopii hyvin keittiöön. Nukkekoti on myös harrastuksenani - oikea remontti vaan meinaa viedä ajan "leikki" remontilta.

  VastaaPoista
 3. Kissatavaraa minullakin aina tarttuu mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Se on jännä miten ne kissajutut osuu aina silmiin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Emäntä: Joskus sitä pääsee aamulla vauhtiin, joskus ei.. :)

   Poista
 5. Kukalta tuo näyttää, en vain tiedä mikä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: En ole uskaltanut nypätä poiskaan. On ainakin kaunis rikkaruoho ;-)

   Poista
 6. Hienot ostokset. Kukkaa en tunnista, ihan outo. Lehdet näyttävät akileijan lehdiltä. No, eihän sillä väliä on onko rikka vai jalo, kun on nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nätti kun nätti :-) Facebookissa kun kyselin kasvin lajia, niin joku näyttää ehdottaneen Lehtoängelmää. Se on varmaan arvoituksen vastaus.

   Poista
 7. Oi nukkekoti! Kiva. Sailallakin on, ootko huomannut? Oon seurannut sen laittoa, välillä nähnyt livenäkin.

  Toki muurinpohjaletun kimppuun pitää käydä aina kun sellaisen kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Muistelen joskus nähneeni joo Sailalla nukkekodin blogissa. Muurinpohjaletut on kyllä niin hyviä.

   Poista
 8. Komian piipun ootkin pystyttänyt! Teitkö tiilet itse kipsistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Ei, ne on valmiita kipsitiiliä yhdestä vanhasta pienoismallitalosta, jota olin heittämässä roskiin ja sitten tajusin että ehkä tiiliä voi uusiokäyttää. Niitä on vaikka kuinka paljon vielä, mutta piiput on nyt tehty.

   Poista
 9. Ihana nukketalo! Tuo on minusta jaloängelmä, lehtoängelmissä on tupsumaiset kukat ja ne kukkivat kesäkuun alussa. Näyttäisi vähän siltä, että kukka olisi kerrottu, silloin se on lajike 'Hewitt's Double'. Se on ihana, mutta onnistuin tappamaan omani :-( Täytyy yrittää metsästää uusi taimi. Keijuängelmä on hyvin samantapainen, mutta sitä ei ehkä ole kerrottuna myynnissä, tai en ainakaan ole ikinä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä: Laitan siitä joskus tässä paremmin kuvia, niin näet millainen se on. Kiva tietää mikä kukka on. Nyt alkaa kukinta jo hiljalleen mennä ohi. Eli siis jaloängelmä. Tuleeko siihen siemeniä tms, joita voisi ottaa talteen (saisit myös)?

   Poista
  2. Kiitos kovasti, en osaa sanoa. Kerrottukukkaiset eivät aina tee itävää siementä. Luulen, että tyydyn yrittämään kylvää jo varastossani olevat monien perennojen siemenet, siinäkin kuluu muutama vuosi tai vuosikymmen :-D

   Poista