sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Alicanten Belen-museo

Kävin marraskuussa Espanjan Alicantessa Belen-museossa Museo de Belenes. Belenes museossa on pienoismalleja ja tauluja Raamatun ajan tapahtumista ja ihmisistä. Jouluaiheesta oli paljon erilaisia kohtia. Museo sijaitsee Alicanten vanhan kaupungin ihanilla kujilla (ovi oikealla).
Tämän tyylisen "3D" -taulun minäkin voisin ottaa seinälle. Sitä ei väsyisi katselemaan, koska kuvat olivat "kohollaan" niinkuin pienoismallina. Jeesuksen ajan tapahtumia näissä tauluissa.

Museon pienoismaailmat olivat myös vaikuttavia:

Yllä Jeesukseksen elämää lapsena. Alla Jeesuksen ensimmäisiä vieraita.
Tarkkaavaisena etsin kuvista ja pienoismaailmoista kissoja. Ja löytyi niitä muutamia mm tuosta ylläolevasta. Näetkö sinä? Alla tarkempi kuva pienoismaailman kissaosiosta:
Ei oltu kissojakaan unohdettu ensimmäisen joulun kuvaelmista. Mau!

18 kommenttia:

 1. Epsjanjassa asustellessa tuli joulun aikaan nähtyä noita beleneitä siellä sun täällä ja pitää sanoa, että hienoja olivat. Aihe ei kovin lähellä sydäntä oo, mutta taiteena todella hienoja teoksia silti. Pitääkin varmaan kaivella vanhoja kuvia ja katsoa, että näkyykö niissä kanssa kissoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nähnyt aitoja joulubeleneitä Espanjassa aiemmin, mutta marraskuussa oli aidot rakennelmat vielä pressujen takana.

   Poista
 2. Hienoa, että kissatkin ovat mukava! Upeita pienoiskuvaelmia. Katolisissa maissa on ihania joulutoreja, joissa myydään rekvisiittaa oman seimikuvaelman tekoon, lähes kaikissa mittakaavoissa. Miniharrastajan unelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jos matkalaukkuun sopisi, niin voisi ostaa vaikka mitä!

   Poista
 3. Kokeilen kommentoida uudestaan, kun edellinen vaan katosi :-o. Vaikuttaneeko, että kommentoin Windows- pohjaisen kännyn kautta, voi nyyh?
  Tosi mielenkiintoinen vierailupaikka tuo museo, tykkäisin käydä! Ja pienoismallien tekijälle tietty kredittiä, että on muistanut laittaa kissat mukaan :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, kommenttien katoaminen on tosi ärsyttävää. Paikka oli mielenkiintoisempi kuin odotinkaan.

   Poista
 4. Hienoja, tarkasti tehtyjä tauluja. Ja vielä kissoilla :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja 3D tauluja toden totta, voisin ottaa tommosen kissaversion! :---)

  VastaaPoista
 6. Kissaihminen löytää aina kissoja oli missä tahansa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän se johtuu? Aina löytyy kissa; muut eivät olisi huomanneet autoretkelläkään kissoja, jos en minä olisi aina informoinut: KISSA!

   Poista
 7. Minulla on aina jouluseimellä myös kissa. Niitä ei jouluyön tapahtumien raportissa ole mainittu, mutta olen varma, että ne uteliaina olentoina olivat tallissa edustettuina. Ja kissanhan sanotaan olevan Lähi-Idästä kotoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti talleissa ja luolissa on ollut kissoja jo silloin.

   Poista
 8. Varmasti oli mielenkiintoinen käyntikohde. Kissa varmaan teki silloin sitä tehtävää joksi se on aikanaan kesytetty, pitämään siimahännät pois viljalaareista.
  Hienoja tauluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taatusti kissa sai vatsansa täytteeksi hiiriä jo silloin :-)

   Poista
 9. Alicante on kiva paikka :) Taulut vaikuttavat todelliselta taiteelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alicante on kaunis. Se pitäisi joskus koluta vielä tarkempaan. Ja kaunista taidetta, jopa taiteesta ei niin kiinnostuneelle.

   Poista