sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Blogin lukijaliikenne

Olen ihmetellyt niin monta kertaa Bloggerin tilastoista löytyvää Tassulinnan blogisivun katselijoiden listaa, että ajattelin nyt ihmetellä ihan ääneen:Onko teillä paljon ulkomailta tulevaa liikennettä? Tai osaako joku antaa tälle järjellisen selityksen?

Ps. Eikö minulla olekin tietokoneella kiva teema selaimessa (ylhäällä oleva kissan kuva)?

30 kommenttia:

 1. Kyllä on myös tuota ulkomailta tulevaa liikennettä. Veikkaan syyksi jotain ärsyttäviä hakurobotteja tms. Google Analyticsiin asti ne eivät ennen päässeet läpi, mutta nyt tulee jonkin Social Buttonsin (?!?) kautta kaikenlaisia nollakatseluita. Ärsyttää ihan kamalasti, kun nuo vääristävät tietoja tosi paljon. Ihana tuo selaimen kissateema! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nollakatseluista en ollut aiemmin kuullutkaan. "Pepsi" katselee mua aina kun olen tietokoneella :)

   Poista
 2. Hieno kisuteema, tahtoo kans!
  Samantyyppiset on munkin lukuni, kyllä niitä ulkomaannäyttöjä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät. "Pepsi" löytyy täältä, mutta muitakin kissoja on niillä sivuilla laajasti tarjolla: https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/jungle-cat-animated/?src=ss

   Poista
 3. Ulkomaista liikennettä varsinkin justiin jenkkilästä tekee paljon noi hakurobotit ainakin ja sitten ne meistä, jotka toisinaan unohtaa kääntää vpn-yhteydet pois päältä ennen kuin lähtee lukemaan blogeja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö, mikä vpn-yhteys pitäisi pois päältä..? Se ei taida liittyä jokaiseen lukijaan?

   Poista
  2. Mulla on muuten blogissa laskuri, joka laskee kävijät aika tarkasti ja näyttää hallintapaneelissa aika paljonkin tietoa siitä kuka ja mistä siellä on käyty - lukemat on ihan erilaisia kuin nää Bloggerin ilmoittamat lukemat. :) Se on aika helppo käyttää ja sellasen saa ilmaseks osoitteesta susnet.nu, ainut vika on, että pitää osata vähän ruotsia, jotta saapi laskurin asennettua ja löytää kaiken haluamansa tiedon hallintapaneelista. Vois olla ihan testaamisen arvonen, jos haluaa tarkemmin tietää mistä täällä ihmiset käy.

   Poista
 4. Voih! Mä niin toivoisin, et noi luvut olis ihan oikeita ihmisiä ympäri maailmaa... Vaikka suomalaisia, jotka koti-ikävissään lukevat iltaisin suomalaisia blogeja :)
  Se olis kaikin puolin mukavampaa kuin robottien aiheuttamat luvut. Mut kyl siel joku ihan oikeakin kävijä varmasti on. Tahtoo uskoa niin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi niin ihana ajatus, että juuri ulkomailla asuvat suomalaiset katselisivat ja lukisivat blogia.. Mutta lukumäärä kertoo, että kaikki eivät voi uskollisia lukijoita olla :)

   Poista
 5. Hmmm, tähänpä en osaa sanoa mitään :-(, mutta vertailuna WordPressin puolelta kerron, että siellä on huomattavasti hillitymmät ulkomaan luvut, mielestäni näyttää vain ihmisen klikkaukset. :-) tietty mun blogin ulkomaan lukemat on muutenkin pienet, mutta aika realisitisena pidän, jos joku ulkomaa näkyisi klikkaustilastossa. Todennäköisesti tuo robottiliikenne selittäisi Bloggerin lukemia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika. Meillä on normipäivä 200-300 käyntiä, ja esim tänään 2 Saksasta, 2 Englannista, 1 Virosta ja 1 Sveitsistä. Kaikki muut Suomesta. Vaikuttaa uskottavalta. WP alustana.

   Poista
  2. No teidän ulkomaan luvut kuulostaa ihan todellisilta!

   Poista
 6. Meillä kans on ulkomailta katsottuja kertoja (: Suomi: 1070, Yhdysvallat: 202, Irlanti: 97, Venäjä: 49, Romania: 29, Ukraina: 20, Yhdistynyt kuningaskunta: 7, Ranska: 4, Tanska ja Espanja: 2 :D Nämä siis koko blogin olemassa olon aikana (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa tietää, että muillakin on samankaltaisia lukemia! Pelkäsin että olen ainoa ja että jotain on pielessä..

   Poista
  2. Joo ihmettelin kans että onpas outoa :D

   Poista
 7. Minullakin on mukamas klikkauksia jokseenkin joka maasta ja paljon. En kyllä usko että ne on oikeita ihmisiä, vaan haitanneeko se , kun eivät muuten häiritse. Välillä tulee kyllä lukuluetteloon outoja juttuja, vaan empä niitä aukaise, etteivät jää pitemmäksi aikaa sinnekään häiritsemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli taitaa olla sama ongelma kaikkia bloggeria käyttävillä. Hyvä tietää!

   Poista
 8. Samankaltaisia lukuja näkyy täälläkin.. eletään toivossa, että ovat ihan eläviä immeisiä kaikki :)

  VastaaPoista
 9. Joo ei mekään oikein ymmärretä tätä. Mutta ollaan iloisia ulkomaankävijöistä!

  VastaaPoista
 10. Mina asun Coloradossa Yhdysvalloissa ja seuraan monia suomalaisia kissablokeja paivittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ulkomaisten lukujen takaa löytyy ainakin yksi todellinen lukija.

   Poista
 11. Katsoin pitkästä aikaa tilastoja ja viikon aikana oli USAsta katseluja 4674, päivässä 274. Muista maista oli ihan uskottavia lukuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä Minni on suosittu meren toisella puolen :) Mutta tässä tulee yksi ajatus, jota olen miettinyt: tekeekö tietynlainen kissannimi enemmän "katseluita" esim Pepsi Max tai Minni(e)

   Poista
 12. Taalla on varmaan paljon suomalaisia jotka seuraa blogeja. Mina itse seuraan tosi monia blogeja joka paiva. Vaikka olen asunut taalla jo 27 vuotta on kiva lukea suomalaisia juttuja varsinkin kissa juttuja kun meilla itsella on 4 kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löytyy ulkomailta kissablogien lukijoita! Ihana, että voimme tuoda Suomen kissojen terveisiä kaukanakin asuville!! Kiitos Leena, kun kommentoit!

   Poista
 13. Aika paljon vierailta mailta tuleva liikenne on myös niin sanottua robottiliikennettä. Minulla oli jossain vaiheessa liikennettä enemmän USAsta kuin kotimaasta, silloin tuli myös valtava määrä roskakommentteja. Kaikki liikenne ei tietenkään ole spamia, mutta jos yllättäen alkaa näkyä suuria lukuja jostakin tietystä paikasta niin voi epäillä, että robotit ovat liikkeellä.

  VastaaPoista