lauantai 23. tammikuuta 2016

Epsanja III: kissa, gato, cat..

Pepsi ja Max:

Emäntä jätti meidät kotiin ja lähti jonnekin ison matkalaukun kanssa. Eikä sitä ole sen koommin nähty.
Isäntä on onneksi ollut meidän kanssa. Mutta on ollut tooosi tylsääää.. Emäntä ei ole tekemässä temppuja meidän kanssa ja ulkonakin on niin kylmä ettei häkissä viihdy.
Pepsi: Minä kävin yksi pakkaspäivä ruoan jälkeen häkissä, mutta sitten tuli taas "pakkasoksennus" olo ja juoksin sisälle ja oksensin olohuoneen matolle. Isäntä ei oikein tykännyt, mutta pakkohan sen oli se siivota.
Me ollaan sitten lähinnä nukuttu ja uneksittu että mitähän se emäntä touhuaa:

Sen tuntien se on käynyt varmaan siellä La Mata -alueella katsomassa gatos eli kissoja.
Se on yksi emännän vakipaikka käydä katsomassa katukissoja. Toivottavasti niillä kavereilla on paremmat olot kuin ennen (Kyllä! Joku oli värkännyt kissoille pikkumökkejä suojaksi auringolta ja sateelta. Vesikippoja oli useita ja myös kuivaraksuja löytyi!).
Pepsi: Toivottavasti siellä Epsanjassa saa kissat hyvää ruokaa. (Emäntä: Kaupoissa myydään perusruokaa. Eläinkaupoista taas löytyy laadukkaampaa mm Royal Cania, Almo Naturea ja Applawsia - isoja eläinkauppoja Torreviejassa on mm Torre Mascotas, Kiwoko ja PetsWorld, joista jälkimmäisessä oli eläimillä isommat häkit).

Max: Sitten se on varmaan käynyt moikkaamassa sitä Bella-koiraa. Se ei taida kyllä tykätä kissoista, kun kuulin sellaisen jutun, että kun emäntä oli puhunut sen ihmiselle meistä, niin kun Bella oli kuullut sana "kissa" niin se oli alkanut raivokkaasti haukkumaan ja lähtenyt etsimään niitä ulos aidan viereen (kuva alla -  Bellalla on tapana haukkua naapurin kissoja ja tuntee sanan kissa).
Pepsi & Max: Se on varmaan nähnyt nättejä katukissoja, mutta ei niin näettejä kuin me! (Niinkuin nämä yllä - hännätkin pätkiä. Tietääkö joku mitä rotua mahtavat olla?).
Siellä Torreviejan aallonmurtajan vieressä emäntä on käynyt vuosikausia katsomassa kissoja. Toivottavasti ne ovat saaneet vatsansa talven aikana kylläiseksi. (Kyllä, niitä oli juuri joku täti ja setä ruokkimassa, kun erään kerran kävelin ohi. Laskin ruokailemassa 12 häntää (yläkuva + alakuva)).

Ja ehkä se emäntä on päässyt myös antamaan joillekin kodittomille rantakissoille ruokaa. (Kyllä, en kuljettanut turhaan mukana, vaan sain tarjota näille ihastuttaville kavereille mukanani olleita herkkuja ja raksuja.)
Gracias - kiitos!
Toivottavasti sillä emännällä on kaikesta huolimatta ikävä meitä, eikä ole unohtanut meitä kokonaan.
Jos joku näkee emännän, niin sanokaa että voisi harkita kotiin tuloa, me ollaan kyllä sitten tosi kilttejä! - Pepsi ja Max

30 kommenttia:

 1. Ainahan te ootte tosi kilttejä!
  Toi pakkasoksennus on hyvä idea! Mäkin vihaan pakkasta, voisin alkaa tehdä samoin.
  Ihanaa, että Espanjan-kissoista huolehditaan.

  VastaaPoista
 2. Paljon ihania kissoja siellä kaakana, mutta niin harmillista, että heillä ei ole omia koteja, joissa odottaa ihmisiä reissuilta.
  Eiköhän se teidän emäntä pian jo joudu tulemaan kotiin, väkisinkin sillä on jo niin iso ikävä, että on pakko tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Onni oma koti, vaikka ruokahuolto on ollut aika epäsäännöllistä. - Pepsi

   Poista
 3. Nyt olisikin kiva olla vähän aikaa jossakin lämpimässä. Onneksi Nero köllii sylissä, olisin muuten voinut kuvista päätellä, että se on kyllästynyt pakkasiin ja lähtenyt Espanjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aika monta mustaa kissaa, mutta ne ei ole yhtä neroja ;) - emäntä

   Poista
 4. Teiän emäntä on kyllä tosi kiltti. Katukissat kiittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ja kyllä meillekin vielä riittää herkkuja.

   Poista
 5. Hienoa, että katukissoilla on paikallisia ystäviä, jotka rakentavat koppeja ja ruokkivat. Tuo auton alla lymyilevä sinisilmä on tosi kaunis :)
  Kyllä emäntä varmaan kohta tulee kotiin. Niin ja tuliaisia on syytä olla PALJON, kun on ollut näin kauan poissa teidän luota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auton alta kurkisteleva oli kyllä kaunis, mutta arka. - Emäntä

   Tuliaisia sopisi tuoda, mutta tärkeintä on että se tulisi (vielä yksi yö pitää odottaa) - Pepsi ja Max

   Poista
 6. Mutta aatelkaapa Pepsi ja Max miten ystävällistä on kun teidän emäntä huolehtii muistakin kissoista, kaikilla kissoilla ei ole omaa emäntää (vaikka tietenkin pitäisi olla). Ja miten kätevää että teillä on kuitenkin emännän reissun ajan toisenne.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hyvä että se huolehtii niistä katukissoista, mutta mekin halutaan huolehdintaa siltä toistemme lisäksi- Pepsi ja Max

   Poista
 7. Voi kun kadehdin nyt emäntää, pakkaset ei oo mun juttu. Mutta toisaalta, tiedän että varmaan kotiin kaksikon luokan kaipaa...

  VastaaPoista
 8. Ihan varmaan emäntä sieltä matkaltaan pian palaa kotiin omiensa luokse.Sitten on teillä kaikilla kivaa ja ikävä unohtuu. Terkuin täältä ja rapsutukset molemille Pepsille ja Maxille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me jo odotetaan. Yksi yö kuulema vielä ilman emäntää; ehkä me näillä rapsuilla pärjätään sinne. - Pepsi ja Max

   Poista
 9. Sydän särkyy noiden katukissojen kanssa. Kyllä jokaisella kissalla pitäisi olla oma rakastava koti.

  VastaaPoista
 10. Noista katukissoista tulee kyllä aina paha mieli. :( Onneksi siellä Espanjassa on kuitenkin lämpimänpää kuin täällä Suomessa. Ja Pepsi ja Max. Kyllä se emäntä sieltä kotiin tulee! Saatte ihan varmasti jotain tuliaisiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse kissojen olla pakkasessa :) ja joku ruokkii niitä! - Max

   Poista
 11. Voi pieniä, eiköhän maminne tule piakkoin kotiin! ♥ Ihanaa, että katukisuille löytyy suojaa, hoitajia ja ruokaa, kunpa omat kodit vielä löytyisi ja lisääntyminen laantuisi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kivat ihmiset pitää niistä huolta ja emäntä voi pian lähteä meidän luo! - Pepsi ja Max

   Poista
 12. Voi niitä kodittomia kisuja. Onneksi niistä kuitenkin huolehditaan nyt paremmin ja ovat saaneet teidän emolta apua. Eiköhän nyt olisi kuitenkin jo aika palata kotiin omia mussukoita hoivaamaan. :)

  VastaaPoista
 13. Voi mitä reppanoita, on nniiiin inhaa kun kissoja ei leikata ja sitten ne vaan lisääntyy ja lisääntyy :( Onneksi kuitenkin heitä ruokitaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tosin La Matan paikalla oli kissoja vähemmän kuin ennen, ehkä se joka rakentelee pesiä myös on leikkauttanut niitä :) - emäntä

   Poista
 14. Veikkaan, että katukissojen hännän pituus on...casualties :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en usko. Olivat selkeästi entisiä kotikissoja. Aivan erilaisia rakenteeltaan kuin muut ja hännät samanpituiset molemmilla. Jonkun hylkäämiä "kesäkissoja" ehkä.- Emäntä

   Poista