sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Emännän marraskuun valohoito

Emäntä matkaili viikon Espanjan Costa Del Solilla. Viimeksi emäntä on liikkunut näillä rannoilla viime vuosituhannella, joten kaikki olikin uutta ja seikkailtavaa.
Marraskuisesta Espanjasta ei löytynyt lämpöä; takki ja pitkät housut päällä sai olla jatkuvasti. Myös sormikkaille löytyi käyttöä. Mutta se valo; se oli parasta! Ja maisemat olivat upeat.
Matkalla ei tullut maattua rannoilla vaan katseltua ympäriinsä. Tässä ollaan retkellä Sevillassa. Puluja oli monenväriä, kyllä kissat olisivat tykänneet katsella.
Kissoja ei kaduilla näkynyt. Tämä yläkuvan Mijaksen kylän kissa oli ainoa, joka oli päivystämässä kadun reunassa turisteja.
Emäntä kävi parissa eläinkohteessa, koska ne kiinnostivat kovasti. Benalmadenan Selwo Marina oli näppärä kohde. Sieltä löytyi monenlajisia lintuja, hauskoja pigviinejä, apinan sukuisia..
..merileijonia ja delfiinejä. Ilahduttava kohde. Tällä alueella myös liikkui monta kissaa. Ne olivat selvästi pienen eläintarhan vartijoita 😸
 Mutta paikka, johon emäntä olisi voinut jäädä asumaan, oli aivan ihastuttava Benalmadenan perhospuisto Mariposario. Täällä lenteli trooppisessa lämpötilassa vapaana satoja erivärisiä perhosia ja taustalla soi rauhoittavaa musiikkia.
En tiennyt että tällainen ihanuus on edes tuolla alueella olemassa, mutta onneksi sain juuri ennen matkaa tästä vinkin. Juuri tätä paikka tarvisin, jotta pääsin kokemaan itseni hetkiseksi todella rentoutuneeksi.
Useammassa turistikohteessa oli keräyslipas kodittomille eläimille ylläolevalla tekstillä.
Kiva, piristävä kohde Costa Del Sol on. Suomalaisista ei vaan pääse missään eroon 😉 Nähtävää ja koettavaa tuolla riittää. Yläkuvassa vielä Malagan Gibralfaro -mäen orava.

16 kommenttia:

  1. Upean näköisiä maisemia siellä ja etenkin tuo perhospaikka näyttää kyllä kivalta.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että teiän mami ei jääny sinne! t:Merri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!!!! Meillä oli jo kauhia ikävä! - Pepsi ja Max

      Poista
  3. Kai se henkilökunta pitää välillä päästää lomailemaan, ovat sitten reippaampia palvelemaan meitä. Meidänkin mami lomaili muutama viikko sitten siinä naapurimaassa ja on kyllä pirteämpi sen jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiä oliko se virkistyneempi.. Ehkä henkisesti, mutta fyysisesti nukuimme koko viikonlopun päikkäreitä yhdessä - Pepsi ja Max

      Poista
  4. Taatusti valoloma latasi akut talven pimeyteen. Ihanissa paikoissa olet päässyt käymään. Tervetuloa takaisin koto-Suomeen.

    VastaaPoista
  5. Ihana, kun emäntä on saanut valohoitoa! Täälläkin sitä oltaisiin tarvittu, mutta pimeydessää ollaan vain vaellettu. Onneksi nyt on ollut pari kaunista päivää välissä, niin on hieman reippaampi olo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kotona on ollut pelkkää pimeyttä valoannoksen jälkeen, joten tekisi jo mieli takaisin ;)

      Poista
  6. Apinan sukuisia lintuja? Ootko varma?
    Valo on kyllä ihana, terveisin Valonarkki (puutteessa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehkä ne ei ole ihan apinan sukuisia lintua vaan jotain muita eläimiä ;) Valo on vaan mahtava asia!

      Poista
  7. Kiitti puluagentuurista tätäkin kautta. Myös muunlaista linnustoa näköjään ollut siellä! Kaikenlaista jännittävää ja hirmukauniita kissoja! Toiko teidän ihminen teille tuliaisia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyihän tuolta enemmän lintuja kuin täältä tähän aikaan vuodesta :D - emäntä

      Tuliaisia.. no jotain märkisruokaa se toi. Ihan syötävää kai se on. Paras tuliainen oli kuitenkin emäntä itse ja ne tuoksuterveiset laukussa - Pepsi ja Max

      Poista
  8. Ihanaa valoa, värejä ja otuksia! Huomasinkin lahjapaketeista, että olet reissussa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjapaketit ovatkin käteviä tiedostaa missä kukakin liikkuu 😁

      Poista