maanantai 29. marraskuuta 2021

Jälleen kotona, mutta paleltaa

 Max:

Pari viikkoa oltiin emännän äidillä hoidossa kaupungissa. Siellä oli ihan kivaa, mutta kyllä silti parasta oli kun palasimme omaan kotiin!

 


Mutta yksi asia on ottanut päähän. Miksi ulkona on niin kylmä? Tulosta lähtien ollut -17 ja -20 välillä. Haluaisin valjastelemaan, mutta liian kylmä tulee jo kun piipahdan häkissä.

Emäntä kiltti, lopeta työt ja mene häätämään pakkasukot pois!
Emäntä viritti lintulaudan häkin viereen sunnuntaina ja tänään maanantaina tirpat löysivät sen. Heti oli toistakymmentä syöjää. Mutta kun niitä ei pääse seuraamaan lähietäisyydelle, koska pakkanen. Tosin Pepsi ulkalsi kerran mennä ja syöksyä häkkiin ja kaikki tirpat lensivät pois.

Mitä voisin tehdä että pääsisin nauttimaan ulkoilusta ja tirpoista?

- Max

Ps. Emäntä laittaa joku päivä reissukuvia vielä yhden postauksen verran näytille ja lupasi sitten taas keskittyä meidän elämäämme.

12 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä kylmää piisannut, toivottavasti pian vähän lauhtuu, että pääsette tirppoja tiirailemaan ihan lähietäisyydelle.

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihan liian kylmä! Me pyydetään partsille joka päivä, mutta kipitetään juoksujalkaa takaisin, kun tassut palelee. Tulisipa kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassut mullakin palelee jo häkissä kääntyessä. Jospa tulisi kevät pian!

   Poista
 3. Emännän olisi pitänyt ollaa teidät mukaan sinne lämpimään, että olisitte voineet siellä ulkoilla koko talven varuiksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Oltaisiin voitu jäädä sinne talveksi!

   Poista
 4. Höh, teillä on yhtä surkea emäntä mitä meillä palvelija. Vaikka kuinka pyydetään lämmintä, niin tuntuu, että päivä päivältä se laittaa meidät kylmempään. Tosin ei me enää aina mennä vaikka pyydetäänkin ovi avaamaan...
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihme noita emäntiä ja palvelijoita nyt vaivaa. Niiden pitäisi huomata että tontutkin on jo liikkeellä ja pitää olla kiltti!

   Poista
 5. Tutkitte varmasti kaikki nurkat taas kotona? Oliko mikään muuttunut? Uusia hajuja? Kaikki omat jutut varmasti paikoillaan?
  Karmean kylmä teillä siellä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sisällä on tutkittu ihan joka paikka ja oli entisellään. Emännän matkalaukusta purkaneet tavarat oli jännän hajuisia!

   Poista
 6. Voi ei, Max, ihan kauheat pakkaslukemat! Täällä on -6 mutta sekin on ihan liian kylmä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla asteilla uskaltaisi edes kurkata ulos, mutta nyt ei vain pysty :(

   Poista