sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Reissussa talvikelissä

 Pepsi:

Itsenäisyyspäivänä lähdimme emännän kanssa kaksin ajelemaan kohti Savoa. Max tiputettiin matkalla emännän äidin lomaresidenssiin hoitoon.

Puolen matkan jälkeen aloin hermostua, sillä en jaksanut enää automatkailua. Niinpä emäntä teki päätöksen ottaa minut kantokassissa mukaan kauppaan. Olin kaupassa ihan hiiren hiljaa ja ihmettelin että missä paikassa on noin paljon erivärisiä hedelmiä, leipiä, juustoja, karkkeja.. Kukaan ei tainnut huomata minua.
Kaupan jälkeen olin ihan hiljaa kopassani. Oli se niin jännä paikka. Emännän ajaessa talvimaisemat vain vilkkuivat auton ikkunasta valkoisina.
Kun saavuimme emännän isän talviasuntoon kiersin joka paikan ja totesin että saunan lauteilla on kaikkein rauhallisin paikka nukkua päiväunia.
Unien jälkeen halusin käydä tarkistamassa lumi- ja pakkastilanteen. Molempia oli.
Sitten ihmiset katsoivat jotain ohjelmaa töllöstä, jossa ihmisillä oli erilaisia pukuja. Minä en jaksanut niitä ihmetellä alkua pitempään.
Torstaina emäntä teki töitä ja iltapäivällä kävimme lähistöllä kylässä. Siellä minulle tarjottiin kanaleikettä. Hyvää oli!
Emännällä oli käsityö mukanaan reissussa. Minä sain kuulema kunnian olla lankavyyhdin kantajana. No tiedä siitä kunniasta..
Matolla oli  hyvä ottaa pientä riehupyörimistä.
Lähtöhetkellä perjantaina linnoittauduin saunan lauteiden takanurkkaan. En lähde mihinkään, mutta kyllä se emäntä minut silti pakotti mukaan. Ajomatka takaisin oli pitkä, mutta lopulta saavuimme lomaresidenssille.
Sieltä otettiin Max matkaan, joka ei olisi halunnut millään lähteä kotiin. Mutta yhdessä kuitenkin hetken päästä olimme kotona lämmittämässä takkaa. Se oli sellainen reissu.

- Pepsi

14 kommenttia:

 1. Pepsi on niin reipas matkailija! Oho, ei varmaan moni kissa ole päässyt ruokakauppaan. Hyvä idea se ja selvästi rauhoitti Pepsin :-D
  Kumpikaan ei olisi halunnut palata kotiin! Tai ehkä se koti ei niin ikävä asia ollutkaan, vaan autoilu. Mustikaan ei halua yhtään olla autossa, vaikka oltaisiinkin matkalla pantteripalstalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkanteko on tylsää. Mutta se kauppa oli kyllä sellainen kokemus, joka veti hiljaiseksi. - Pepsi

   Poista
 2. Ootte te kyllä aikamoisia reissailijoita. Kaupassakin tuli käytyä! Me ei olla koskaan käyty! Eikä kyllä mennäkään, jos meiltä itseltään kysytään. t: Merri ja Frodo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minultakaan kysytty tällä kertaa haluanko kauppaan. Jännä paikka se oli, täytyy sanoa. Ja takuulla lämpimämpi kuin autossa odottelu olisi ollut - Pepsi

   Poista
 3. Pikkureissut piristää aina ja varsinkin sitä huomaan kuinka kivaa kotona on.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissut on kivoja, mutta kotona paras - Pepsi ja Max

   Poista
 4. Eikö se emäntä pistäytynyt ollenkaan kissanherkkuhyllyllä? Tuommoisia rehuja vaan vei sut katsomaan. 😹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta se kai pelkäsi että silloin alan vaatimaan ostoksia ja kaikki huomaavat minut - Pepsi

   Poista
 5. Savosta olisi ollut lyhyt matka Karjalaan... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siitä varsinkin talvella vielä matkaa. Vaikka olisi ollut kiva tavata Kassinen ja Seppo - Pepsi

   Poista
  2. Olisikohan Seppo voinut hiihtää vastaan? Hänellähän on sentään neljä jalkaa täysin käytettävissä? Miten vikkelästi niillä suksisi :D

   Poista
  3. Se olisikin ollut kiva että Seppo olisi hiihtänyt kylään Savoon. Ei hänellä kauaa olisi matkaan mennyt!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Vähän liian jännä. Menin ihan hiljaiseksi - Pepsi

   Poista