sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Pepsin talvipäivä - my day

 Pepsi on hyvin joustava kissa ja tykkää matkailusta ja seikkailuista. Kotona kuningattarella on kuitenkin kellontarkka rutiini, jota kaikkien alamaisten on suvaittavaa myötäillä. Kerrotaanpa talvisesta päivästä -my day by Pepsi.

 Aamulla herätään emännän vierestä omasta kopasta kun a) emännän uni alkaa olla heräilemisvaiheessa b) Pepsistä jo aika nousta aamupalalle. Riippumatta vastauksesta mennään emännän tyynyn oikealle puolelle istuen kehräämään, kutitellaan viiksillä ja tarvittaessa tehostetaan silittämällä tassulla emännän kasvoja.

 

Aamupala, käynti häkissä (jos ei ole kova pakkanen), aamupalaa vähän lisää masuun, aamupisu ja sitten vieras/työhuoneen vilttipesään aamupäiväunille. Siellä vietetäänkin sitten koko aamupäivä.

On emännän ruokatuntiaika. Pepsi kömpii viereisestä vilttipesästä. Armoa ei anneta. On sitten tärkeä työ kesken tai ei. Nyt on ruokatuntiaika.

Ruokatuntihan tarkoittaa käytännössä sitä että emäntä syö ja sitten mennään sänkyyn yhdessä päivälevolle. Pepsi varta vasten valvoo ja odottaa keittiössä että emäntä on valmis ja johdattaa hänet kuningattaren määräyksellä makuuhuoneeseen. Ja sitten hetki emännän päällä kehräämässä ja omaan koppaan. Siinä vaiheessa emäntä voi yrittää hiipiä takaisin töiden pariin ja viikonloppuisin nukumme kaikki yhdessä päiväunet.
Pitkien päiväunien jälkeen on vuorossa ulkoilua ja häkkeilyä. Riippuen säästä. 

 Jos lumi tuntuu ankealta, voidaan valjesteluretki tehdä ihan hyvin ulkorakennukseen tarkastamaan polttopuutilannetta.

Tässä kohtaa iltapäivää on hyvä ottaa pienet leikit. Paperien alla Pepsi on aina tykännyt vaania ohikulkevia saaliita. Ja laservalo; voiko olla parempaa!
Iltaruokaa Pepsi alkaa varmistelemaan heti viiden maissa, mutta emäntä viivyttelee aina kuuteen. Varmistelu tapahtuu emännän häikelemättömällä tuijottamisella ja edessä seisomalla.

 Ilta menee sitten emännän puuhastelun seuraamisessa. Lukuunottamatta imurointia. Emännän siirtyessä katsomaan hetkeksi televisiota ennen nukkumaanmenoa nojatuoliin Pepsi siirtyy myös nojatuoliin emännän syliin.

Puoli yhdeksän jälkeen Pepsi alkaa houkutella nukkumaan. Yhdessä siirrytäänkin iltapesun jälkeen makuuhuoneeseen ja nukutaan koko yö.

Sellainen on Pepsin päivä. Kellonajan voi tarkistaa Pepsistä.

8 kommenttia:

 1. Pepsi, sä oot mun idoli. Mä osaan vasta ruoka-ajat kellottaa. Tartteekin opetella noi muut vielä.
  - Eddie -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tärkeä hallita koko kello, kun ihmiset on niin kellossa kiinni - Pepsi

   Poista
 2. Oot kyllä tarkka tyttö! Teidän emäntä ei tarvitse kelloa ollenkaan 😻
  Mulla on kellotettu vain ruoka-ajat ja mamin työpäivän loppumisaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin että jotain unohtui mainita; tottakai myös työpäivän loppuminen kellotetaan. On tärkeä pysyä oikeassa aikataulussa - Pepsi

   Poista
 3. Hienosti pidät emännän aikataulussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tärkeimpiä jos ei tärkein tehtäväni - Pepsi

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa päivän kulku! Mutta eikö yöpalaa ole aikataulutettu...? Miten voi selvitä hengissä ilman, miettivät Kassinen ja Seppo. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yö nukutaan. Kyllä se riittää iltapalaksi muutama raksu että jaksaa aamuun saakka. - Pepsi

   Poista