lauantai 5. lokakuuta 2024

Nukkekotiasuntovaunu

Vuosia vuosia sitten emäntä tilasi itselleen laatikon, jonka sisällä oli nukkekotikoon asuntovaunun aihio ja valtavasti osia, joista koota viihtyisä asuntovaunu. Emäntä teki hetken, mutta asuntovaunun tekeminen vaikutti epätoivoiselta hommalta satojen osien ja epäselvien ohjeiden parissa, ja kun tuli muuttoja, niin laatikko siirtyi mukana paikasta toiseen. 

 

 Nyt loppukesästä emäntä kaivoi laatikon esiin kaapin perukoilta ja päätti yrittää. Osapussit esiin, ohjeiden tuijottelua pyörittelyä sekä pään raapimista ja eikun tekemään. Kerrallaan pystyy tekemään ehkä 5-20 minuuttia ja sitten on odotettava huomiseen että työ kuivaa ennen jatkamista. 

Ja niin syntyi ensimmäisenä keittiö. Tämä koostui noin 30 osasta. 

Ja siitä sitten pala kerrallaan tähän pisteeseen saakka. Nyt on isot kalusteet vaunussa. Sänky, hyllykköt, pöytä ja penkit. 

 Pöytä on vielä tyhjä ja sisustusjutut puuttuvat. Verhot emäntä sai tehtyä n 4 vuotta sitten jo valmiiksi. 

 Nyt laitetaan asuntovaunu hetkeksi asuntovaunukauden päättyessä talvisäilöön vitriinikaappiin. Ajatus on talven aikana jatkaa sisustusta; kukat ulkolaatikoihin ja sisälle, laukut, mukit, ulkokalusteet.. Paljon pientä puuttuu, mutta nyt on vaikeimmat kalusteet tehtynä (toivottavasti). 


Ehkä ensi kesänä asuntovaunu pääsee tositoimiin matkailemaan. 

Ps. Viimeisen kuvan "ovikello" on "vetopyöritin" soittorasiaan, joka sijaitsee keittiön kaapin sisällä.

Ps2. Kiinnostuneille kerrottakoon että laaduntarkastajista erityisesti Pepsi on hyväksynyt tähän asti tehdyn.