perjantai 3. huhtikuuta 2015

Englannin kevät 3/3

Viimeinen osa tätä tarinaa eli emännän matkaa Englannissa on tässä:
Tässä kuva Morecamben lahden rannalta. Huomaa miten merituuli on saanut kasvillisuuden vinoksi. Oikealla puoliskolla taustalla olevat valkoiset möykyt ovat lampaita. Tässä yksi hauskan näköinen kaveri:
Tearoomeissa oli niin herkullisia vaihtoehtoja, että joka kerta oli valinnan vaikeus. Tässä Lancasterin kahvilan NewYork-juustokakku, jonka kanssa juomaksi otin englantilaista sitruunajuomaa (uusi maku minulle).
Tiet olivat kuin television englantilaisista ohjelmista; kapeita ja kiviaitojen reunustamia.
Kukkia. Niitä oli ja lisää oli tulossa nupuillaan.


Osaako joku kertoa, mikä tämä sininen kukka on?

Kissoja näki toisinaan. Kirkby Lonsdalen kissasta sain napattua nopeasti pikakuvan ennenkuin se puski jalkojani ja jatkoi matkaansa.
Matkamuistoksi ostin itselleni punnan kaupasta Akileijaa. Kunpa pääsisin sen pian istuttamaan. Tekstin mukaan olisin voinut istuttaa kasvit jo tammikuussakin, mutta.. pitäisikö lumen antaa ensin sulaa ja maan pehmetä ;-)
Pepsi ja Max saivat tuliaisiksi löytämiäni uusia makuja ja voin sanoa että suosio on suuri molemmilla molemmista vaihtoehdoista! Kerrankin tuli miellyttävät tuliaiset.
Tuliaisten alla muuten näkyy kokolattiamatto, joka oli suosittu lattiamateriaali.

Narsissikuvaan päätän tämän matkastoorin. Ensi kerran taas Tassulinnan tunnelmia.

26 kommenttia:

  1. Britteihin olis kyllä niin kiva päästä joskus! En ehkä siellä asua haluais, mutta käymään... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsenikin haluaisin käydä niin monessa paikassa.. Mutta ehdottomasti briteissä kannattaa lähteä käymään!

      Poista
  2. Ihanat kevätkukat ja aurinko! Sininen kukka on talvio (Vinca tieteelliseltä nimeltään), se kasvaa kyllä Suomessakin! Nyt en ole ihan varma, mille kasvuvyöhykkeelle asti, mutta itse olen siinä luulossa, että se ei ole mikään talvenarka ollenkaan.
    Hienoa että kotiväki sai maukkaita tuliaisia!
    Englannissa on ihania lammasrotuja ♥ Mulla on oikein juliste niistä, mutta se on kaupungissa, joten en nyt pääse siitä tarkistamaan, olisiko tuon näköinenkin tyyppi siinä. On siinä varmaan kolmisenkymmenen eri rodun kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin että Saila ainakin tunnistaa kukan! Minulle ihan uusi tuttavuus eli ei ole ainakaan omassa pihassa Talviota :) Mutta että Saila on myös lammastietäjä, se oli uutta :D

      Poista
  3. Upeat kierteissarvet tuolla uuhella! :) Ja kevät näytti olevan jo ihanan pitkällä. Me ei malteta lopettaa reissusta jauhamista, vaan ainakin yksi matka-aiheinen postaus on vielä tulollaan, ehkä jopa kaksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuhella oli niin hienot sarvet, että oli pakko mennä lähemmän nappaamaan kuva. Matka-aiheisia postauksia on kiva lukea. Itse vain päätin rajoittaa 3 erään :)

      Poista
  4. Tosi kauniita kuvia. Tulee Englanti-kaipuu.

    VastaaPoista
  5. Mielestäni tuo sininen on talvio, omassa pihassanikin se rehottaa. Hyvä, aina vihreä maanpeittokasvi.
    Kiitos tästä visiitistä Englantiin ja mukavaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvio on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta nätti se oli. Sinullakin oli kivoja matka- ja kukkakuvia! Hyvää pääsiäistä sinnekin!

      Poista
  6. Ihanat kuvat, tuli ihan sellanen olo kuin ois koti-ikävä kun katsoo tota ekaa maisemaa... Ja keltaiset narsissit muistuttaa siitä miten paljon pidemmällä keväässä siellä ollaan jo...
    Pian pitää päästä matkustelemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joten pitää lähteä matkalle! Viikko matkan jälkeen, on minullakin taas sellainen olo, että mihin seuraavaksi menisi :)

      Poista
  7. Aivan ihana ollut tämä sinun matkakertomuksesi, sellainen oikean elämän esitys eikä mikään turistireissu. Piti kommentoida jo tuohon edelliseen, että hauskoja kissakuvia (erityisesti se, missä Charlie (?) oli ihan kuin uponnut patjaan pestessään itseään). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Kiva kuulla että onnistuin tekemään "aidon" kertomuksen reissusta. Charliehan se oli uppoutunut sänkyyn; oli aika painava kaveri, joten ei ihme :)

      Poista
  8. Oi näitä ihania matkakuvia! Englannissa on jotain kovin kiehtovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Englanti on erilainen kuin moni muu kohde.

      Poista
  9. Johan oli kaverilla sarvet! Ja entäs tuo juustokakku? Varmasti syntisen hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli sarvet :) Juustokakku oli niin hyvää, että meinasi viedä kielen mennessään, mutta vielä parempi oli toisena päivänä lemon merengue eli sitruunapiirakka :)

      Poista
  10. Joo, kukka on Vinca minor eli pikkutalvio. Sitä saa usein kukkakaupoista sinisenä ja tumman lilana. Ja kerran kun sen istuttaa, niin sitä ei enää saa pois, sillä kyseinen kasvi leviää varsin tehokkaasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sielläkin tunnistetaan kukka :) Tumma lila voisi olla hieno väri myös. Mutta hyvä tietää, että se on kova kasvamaan :)

      Poista
  11. Ihana Englannin reissu! Vierailua kodeissakin. Ja sitten vihreitä maisemia, lampaita ja pässejä, narsisseja, kevätesikoita ja muita kukkia, kissoja, herkkuja, kokolattiamattoja, kiviaitoja, koulupukuja.... Myös meidän maalla kasvaa noita talvioita, Varsinais-Suomessa ainakin viihtyvät hyvin ja leviävät. Olisi tosi kiva pitkästä aikaa matkustaa Englantiin. Kiitos postauksista, tuli ikävä tuonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Muutamassa päivässä ehdin nähdä paljon kaunista ja mielenkiintoista.

      Poista
  12. Kaunista keväistä siellä. Multa saat talviota taimen, kun tulet seuraavan kerran!

    VastaaPoista